Nu m-am facut inteleasa....Quote:
despre conditiile islamice in care un barbat musulman isi poate lua mai multe sotii(max 4!) ti-am vb mai sus...sper ca ai citit si te-ai lamurit
unii barbati le respecta (conditiile si sotiile)...unii nu....
nu cred ca toti barbatii isi ia sotii din egoism imi e greu sa cred asta...si e si cam dur exprimata asta cu egoismul....
pt orice femeie e destul de dureros sa vina acasa sotul si sa ii spuna iubita ma insor....dar daca se respecta limitele islamului eu nu stiu de ce ar trebui privita situatia ca o tragedie...atunci cine ar mai fii egoist???
daca sotia nu poate avea copii si nu e de acord ca sotul sa isi ia alta sotie care ii poate oferi mostenitorii pe care ii doreste....atunci...?!tot el ar fii egoist?nu e obligatoriu ca in asemenea situatie sa isi ia alta sotie...asa cum nu e obligatoriu sa divorteze....si atunci pentru binele sotului nostru si pentr fericirea lui...de ce am spune nu?din egoism nu?faptul ca isi ia alta sotie nu inseamna ca ne iubeste mai putin...
in general fiecare situatie din conditiile islamice se poate dezvolta....
le admir foarte mult pe cele care au taria sa isi ajute sotul sa gaseasca o stie potrivita pentru el...o a doua....si daca vreodata va fii sa fiu in asemenea situatie...inshAllah ca bunul Allah sa imi ofere puterea sa merg mai departe si sa fiu alaturi de sotul meu si inshAllah el sa aiba parte de o sotie buna si credincioasa....
atata timp cat se respecta normele islamice...cine sunt eu sa ma impotrivesc????
InshAllah sa poti sa-i alegi sotului tau o sotie cum isi doreste daca va fi cazul, sau sa poti accepta situatia in cazul in care vei fi pusa in fata faptului implinit.... inshAllah
Stiu conditiile in care pot barbatii sa se casatoreasca cu mai multe sotii, dar atentie poate trebuia sa subliniez.... am spus unii barbati nu am impertinenta sa generalizez... ca am un sot pe care am pretentia ca il cunosc si nu se afla in categoria mai sus mentionata....
Chestia ca sunt mai mult sau mai putin iubite femeile puse in situatia de a accepta o alta femeie in viata barbatului lor.... lasa-ma sa nu fiu asa sigura ca tine.... mai ales daca nu e vorba de cazurile limita prezentate de tine cand atunci isi respecta sotia care e bolnava sau nu le poate oferi mostenitori.... dar asta nu mai este acelasi lucru ca atunci cand o face ca asa s-a gandit el ca trebuie sa i-a o pauza de galagia copiilor primei sotii sau vrea alta ciorba....