Daca vin in camera tantari,sa-i las sa ma intepe,sa-mi suga sangele sau sa le fac o baie cu sprey pt.gandaci?
Printable View
Daca vin in camera tantari,sa-i las sa ma intepe,sa-mi suga sangele sau sa le fac o baie cu sprey pt.gandaci?
Sotul meu musulman cand am stat in Romania ii omora de nu avea stare insa stiti cum se intampla cand ajung in tara lor toti devin musulmani pana la extreme si sa vedeti ce rade la gandaci :un soi de ola ola scoate cand mai vede unul pe perete sa nu te puna seitan sa-l omori daca n-as fi eu, iar manca gandacii si paduchii. La fel si soacra mea macar nu-i lasa sa se plimbe ii arunca afara dar totul intr-o mare grija. Oameni buni sunt necesari gandacii dar nu in casele noastre, eu una nu si cu deratizare si tot mai gasesc ce vreti sa-i dau jumatate de perna mea sa coabitezi cu ei ?Aduc boli si cate si mai cate dar a-ti tine un caine in casa? Atunci de ce-as accepta un gandac?
:006:
assalamualaikum wa rahmatuAllahiwa barakatuhu,
....mai intai, imi cer scuze, poate ca traducerea nu este prea grozava , Allahu alim, am facut-o in graba...
...inshAllah, sa fie de folos...
Intrebare:
Este permis ca insectele daunatoare sa fie ucise prin ardere? Si daca nu, ce am putea face?
Raspuns:
Daca aceste insecte sint daunatoare, pot fi omorite cu un insecticid, insa nu prin foc. Profetul , pacea si binecuvintarea lui Allah fie asupra lui, a spus:
Sint cinci feluri de daunatori care pot fi ucisi, chiar si in starea de Ihraam : sobolani, scorpioni, ciori , ulii si caini turbati.
( Muslim , 2071) O alta relatare, adauga un al saselea fel , serpi.
Deci Profetul, pacea si binecuvintarea lui Allah fie asupra lui, ne-a spus ca exista si animale daunatoare, care nu sint ca cele care nu fac nici un rau, si ne-a permis sa le ucidem, chiar fiind in starea de ihraam, sau nu.
Chiar si alte insecte, gindaci, etc, care ne pot face rau, este permis sa le omorim, cu insecticide, insa nu prin ardere.
iar Allah ta'ala stie cel mai bine!
sursa: islamqa.com
assalamualaikum wa rahmatuAllah http://i19.photobucket.com/albums/b1...id/7ejab-1.gif