Originally Posted by
gabriela guettat
V-am citit pe fiecare dintre voi,este foarte clar ca avem de aface cu doua tipuri de cazuri:
-PRIMUL CAZ:CELE CARE SUNT DEJA PE POSTUL DE A DOUA SOTZIE
-CEL DE AL DOILEA :CELE CARE NU SUNT DECAT ELE SOTII
Da,adevarat si ar fi interesant sa aflam si parerea ta in calitate de prima sotie(probabil) si mama
Dragele mele:ISLAMUL E UNU!
CORANUL E UNU SI SUNT VORBELE LUI ALLAH subhanahu wa ta'ala!
CONDITIILE SUNT FOARTE CLARE SCRISE IN CORAN!
Asta stim toate banuiesc!
Fiecare dintre noi crede si SUSTZINE CA ARE DREPTATE!
Eu nu am sustinut ca am dreptate,am zis doar ceea ce simt!
Ce este foarte CLAR in PARDIS NU INTRATI DACA AVETI IN INIMA :
URME DE GELOZIE,URA,INVIDIEsi tot ce este acum "normal "sa avem cu totzi!
Asta n-am stiut-o!Atunci cum ramane cu hadisul care zice ca Aisha era /sau a fost,ma rog,cea mai geloasa femeie??
Sau ala e doar asa ca sa ne asigure pe noi ca nu suntem singurele si deci trebuie sa rabdam?
CONCLUZIE:cele care sunt deja la o asa experientza,nu or sa fie intzelese de cele care NU SUNT!
Corect,insa trebuie sa avem si parerea unei PRIME sotii,sa stim cum se simte ea,a doua deja am aflat!Si sincer,Iman99 este un caz fericit,pt. ca multe chiar dintre no 2,nu sunt deloc fericite!
Iar cele care sunte-tzi in monogamie va este dificil si greu sa acceptatzi cazurile acestea!
Nu imi este deloc greu sa accept cazul altcuiva!E viata lui si o traieste precum doreste!Ca nu as accepta pt. mine,asta e alta poveste!
Cu toate ca sunte-tzi conshtinete ca se poate intmapla oricand.
Sa facem du'wa pentru a il ruga pe bunul ALLAH subahanhu wa ta'ala sa ne faca intzelegatoare fata de surioarele noastre care sunt confruntate cu asemenea situatzii,si inshallah cele care sunte-tzi in monogamie sa ramanetzi asha;inca odata va rog sa vede-ti un pic mai departe
Da,se poate intimpla .Chiar daca am un sot care nu are in plan poligamia,Allah poate schimba inima omului ,asa cum EL duce la credinta pe cine voieste sau la necredinta...dupa caz.
Nu stiu de ce ne ceri intelegere,am aratat cumva neintelegere?In primul rind cele care au acceptat sa fie a doua,banuiesc ca au facut-o in cunostinta de cauza.Nu au/aveau un cird de copiii care le murea de foame si alta solutie nu era!Ceea ce nu stim ,repet ,este despre prima.Ea stia,a fost de acord,este fericita?Si iar ma repet,nu ma deranjeaza cu nimic ce fac altii in vietile lor si cum isi aleg sa traiasca,de aceea nu am nici cea mai mica intentie sa fiu neintelegatoare fata de Iman99 care a fost sincera si a recunoscut ca este a doua sotie!Atit timp cit nu sunt implicata !Ca daca era sa fie a doua a sotului meu cu siguranta lucrurile stateau altfel!:D
Pentru voi dragele mele,as vrea sa stitzi ca inainte de a fii pogorat SFANTUL CORAN,erau o harbabura foarte mare si femeile erau foarte exploatate,un "SHEF DE TRIB"putea sa aiba toate femeiile pe care le voia si cate voia!
Odata cu venirea CARTZII ADEVARATE, ISLAMUL A INTERZIS DE A AVEA MAI MULT DE PATRU SOTZII,si