Mersi mult:smile01: Ai dreptate,chiar e amuzant:smile16: :smile33: :smile33: :smile33:
Printable View
Mersi mult:smile01: Ai dreptate,chiar e amuzant:smile16: :smile33: :smile33: :smile33:
Quote:
Originally Posted by latifa
de unde e sotul tau? ca nu peste tot se face mancarea asta :smile16:
Din SIRIA.Si sotul meu a spus ca tu cu siguranta traiesti in Siria,CA NUMAI ACOLO EXISTA ASA MANCARURI BUNE:p ASA E?:confused:
Quote:
eram siguraaaaaaaaaaaa :smile16: :smile16: . sotul meu e tot din syria, dar eu locuiesc in Norvegia, in schimb am un caietel rosu care deja e faimos, cand fac o mancare il am deschis pe masa :smile16: cu mancarurile lor si de fiecare data cand ma duc acolo trag cu ochiul pe la ce gatesc femeile pe acolo.
Eu nu am nici un carnetel,eu fac totul din minte:smile33: Se vede,nu?Ca doar am mancat aluat crud,dar noroc ca am prajit carnea inainte:p Oricum s-au mancat toate si nimeni nu a comentat nimic:p :smile33:
tu ce mancaruri mai stii de pe acolo?
apropo chestiile alea din aluat le fierbi in putina apa cu sare si le lasi 4 min , apoi pui iaurtul fiert in alta cratita (fara apa) peste apa aia si mesteci usor sa nu le desfaci. si daca vrei poti sa faci mai multe, le fierbi in apa si dupa aia le lasi la racit si le pui in congelator si cand mai vrei sa mai faci mancarea asta, le scoti din congelator si le arunci in iaurt :smile16: si te-ai scos
Pai mai stiu cateva:fatte,mecsi,supa de linte,bluchie,masarin,babaganus,sis kebab,fatus,foul,jedera,kafta,lahmagiun(aici sigur nu am scris bine,dar e vorba de pizza aia mica cu carne tocata),si acum nu-mi mai vine nimic in minte.Oricum,eu am devenit o gurmanda si acum chiar imi place sa mananc cu mana(acasa,bineinteles).De exemplu foulul nu pot sa-l mananc numai cu mana:smile33: :smile01:
:36_1_21: :36_1_21: mjedera, la7mbaagin, ma7shi, mlukhie.Quote:
ia zi cum se face masarin ca e prima data cand aud de ea. e buna?
aoleu, ce ati amestecat retetele...na, eu cum sa le arhivez?
draga amoodia pune retete ca invatam si noi...ai putea deschide un restaurant cu carnetelul tau...
apropo, sisbarak se face cu iaurt din lapte de oaie sau vaca? ca eu am mancat o data si stiu ca erau cu lapte de oaie. era buna mancarea... am uitat sa cer reteta atunci.
batool, retetele cu pui par super bune. eu acuma ma cam saturasem de pui, dar mi-ai facut pofta.
oi pune si eu ceva reteta daca nu adorm...
inshaAllah o sa mai pun Amal, ca mai am cateva retete cu poze. shishbarak cred ca e cu iaurt din lapte de oaie, e ca o smantana.Quote:
Originally Posted by amal
Supa cu creveti si taietei
1/2 pachet unt
1 ardei rosu iute
1 ceapa
1 praz
1/2 telina mica taiata cubulete
bulion rosii / 2 linguri pasta tomate + 2 rosii taiate
1 morcov
1 cub concentrat supa pui
1 lingurita ghimbir proaspat maruntit (sau praf la plic daca nu aveti)
1 lingurita patrunjel maruntit
sofran
taietei chinezesti (noodles)- se gasesc in supermarket
piper
2 linguri suc lamaie
ciuperci
creveti (shrimps)
Crevetii se spala, se pun in lamaie, sare si patrunjel. Se poate aduga coriandru macinat.Se lasa sa stea pana cand taiem legumele sau 1 ora in frigider. Se calesc in 1/4 unt, cu sare piper.
Se incalzeste 1/8 din unt, se calesc ciupercile cu sare, piper.
Se scot si se lasa deoparte.
Restul untului se incalzeste, se adauga ceapa, prazul si ardeiul iute. Se adauga rosiile si bulionul, ghimbirul, concentratul de pui, si se adauga apa (cca 2L). Se pune sofranul si patrunjelul.
Se fierbe 30min.
Strecurati supa, si apoi puneti-o iar la fiert cu morcovul taiat, telina taiata si piperul, acoperiti cu capac. Adaugati peste 10 min ciupercile si crevetii, taieteii, mai fierbeti 2 minute.
sa puneti praz daca aveti pt ca da alt gust supei decat ceapa.
mai stiam o reteta cu creveti si cartofi dintr-o revista Ioana, care mie imi place...o sa o caut sa o postez alta data.
Quote:
Originally Posted by amoodia
Masarin sunt mate umplute cu carne si orez dupa care se fierb.Si astea se pot manca cu sos de iaurt.Sunt bune pentru fanii genului,dar sunt putin grele pentru ficat.:D
M-am gandit sa va spun si voua reteta mea, inventie proprie. Nu e o mancare sofisticata e un aperitiv care mie imi place f mult si se face super repede.
Deci, luati sunca/pastrama de pui, curcan sau vita( ce aveti prin frigider)
taiati felii subtiri, cam 1 mm.
In mijloc puneti putin cascaval ras sau o bucatica de cascaval neras (se poate inlocui cu branza dar cu cascaval sunt mai gustoase), apoi rulati sunca cu grija sa nu se rupa si prindeti cu o scobitoare.
Asezati aceste mici rulouri intr-o tava la cuptor. Le lasati pana se topeste cascavalul, cam 10 minute e suficient.Se scot si se asaza pe un platou ornat cu salata verde.
Se apuca scobitoarea de un capat si se mananca ce este comestibil.
Scobitoarea ramane in mana iar ruloul in gura:smile33: :smile16:
Se pot servi(calde/reci) impreuna cu alte minuturi si salata de cruditati.
Pofta buna
AMOOOOOOOO.... ce faci? :D
am vrut sa te intreb daca nu ai sughitit ieri... :D
stii de ce? am facut sambusek... ca mi-ai facut tu pofta... si am uitat ca dintr-un kil de faina ies cantitati industriale.... :smile308: :smile308:
si awlleeewww... am stat sa fac cercuri de alea cred ca vreo ora si nu ma intreba cat m-am gandit la tine cand le inchideam... mi-a iesit cat sa hranesc un cartier intreg... m-am pliktisit facand la ele...
asa ca cine vrea, gaseste la mine sambusek cat vrea....:smile33:
promit ca de acum in colo nu mai fac un an de zile... :D
:smile01: :smile01:
O intrebare cu privire la sambusek...ma bate gandul sa fac si eu ca n-am mancat pana acum si arata taaaaaare bine!dar la noi se gasesc chestiile astea,bhar si baadunes?daca nu cu ce le pot inlocui?ma refer la sambusekul cu,carne....din ala vreau....:smile33:
bebe, iti dau un sfat: daca faci, sa faci cu jumate din cantitatile care le-a pus amoo acolo, altfel o sa-ti iasa cat pt tot cartieru....Quote:
Originally Posted by bebe_amour
cat despre baadunes, asta este patrunjel.... dar BHAR, scris asa cum l-a scris amoo, inseamna ABUR, deci nu cred ca la asta se refera, nu stiu exact c a vrut sa zica... dar cum fac eu, la carne , cand o prajesc, nu pun sare, ci un cub de magge... sau chiar 2, daca vrei mai sarat, cu jumattae de lingurita de scortisoara (stiu ca eciudat, dar la mancarurile arabe cu carne, se foloseste f mult scortisoara) si poti sa mai pui fel-fel 7reef...... nu stiu ce e pe romana, dar e un praf rosu si iute... si exista si dulce.... daca pui, sa pui putin... altfel nu simti decat iute... :smile33: iar sanobar.. nu stiu daca gasesti in romania, dar poti pune alune sau fistic.. dar sa nu fie sarate sau dulci... alune gasesti din alea care le poti praji tu acasa, care nu au sare.. iar fistic.. gasesti in capul lor de lemn.. le desfaci si vezi ca s-ar putea sa fie dulci.. dar sa le iei si coaja asa maro de pe ele.. apoi le tai in doua pe lungime , si alunele si fisticul si prajesti....
spor la treaba.. :smile01: :smile01:
Shoukran Genanica.....sambata viitoare fac ravagii cu sambusekul meu!In timpul saptamanii nu prea am activitati culinare asa ca.....sapt viitoare iti spun ce a iesit acolo...sper sa fie buuun :DQuote:
Originally Posted by genan
apropo.....la praful ala rosu romanii zic boia.
Te pup habibty :smile01:
eu stiu ca bhar e piper...
fetelor, traduceti si voi cuvintele din araba caci pt necunoscatoare pot fi si la fel de bine si in martiana:(
oi incerca si eu reteta zilele astea...ar trebui sa ne adunam sa vedem cum a iesit la fiecare:D
Draga Amal eu am inteles:D caci de la sot am auzit boharat :smile19: Si Bhar este asemanator , asa ca eu m-am gandit la piper:smile310: :smile310:
O zi buna tuturor
3fwan 7bebty....Quote:
insha allah sa iti iasa bine ....
bhar - bharat = condiment - condimente....Quote:
Originally Posted by iman_elsayed
piper se zice felfel....
Reteta f usoara si rapida ca am de invatat muuuuuuuuuuuult.
Linte cu orez
Caliti ceapa intr-o oala cu sare si condimente dupa plac, puneti condimente arabesti sau curry powder nu stiu in romaneste praf de curry.
Adaugati apoi linte verde sau galbena si apa si fierbeti.
Intr-o alta cratita puneti ardei dulci taiati felii, morcovi taiati si courgettes taiate astia sunt niste dovlecei micuti si verzi care seamana cu un castravete dar nu stiu cum se numesc in romana daca cineva stie sa traduca.
Caliti cu ceapa si condimente dupa plac si adaugati orezul si apa.
Fierbeti si e gata cred ca in jur de 30 minute depinde de puterea aragazului sau sobei . Gustati si vedeti daca e gata.
Am gatit si eu ieri ca eu nu gatesc niciodata dar m-am indurat ieri desi sunt ocupata. Carne nu am facut ca de la linte si orez ti se si umfle stomacul.
Asta e o reteta pentru cine nu are timp:D
al meu cand zice felfel se refera mai mult la chiperii iutzi fie conservati sau nu. Cand zice felfel aswad inteleg ca este piperul negru. felfel halu zice la chiperii dulci .:smile33: :smile33:Quote:
Asa e...ca eu au o muuuuuuuullllltiiiiiiiiiiiimmmmmmeeeeeeee de boharat.:smile308:
Ca norocu ca sotul nu prea stie astea in araba si nu ma innebuneste cu ele sa stiu si eu ce pun in mancare. Eu tot il intreb ce e una si ce e alta din ce scrieti voi pe site in araba si el habar nu are:smile33:
Ca eu nu prea le am cu bucataria
Quote:
Originally Posted by iman_elsayed
asa sunt eman cuvintele, exact cum zici tu...
ia uite ca mai stim si noi ceva araba, nu am uitat de tot... :smile33: :smile33: :smile33:
Quote:
Originally Posted by dunia
Asta nu-i un fel de mjedera?:confused: :smile01:
Apoi o fii stiu eu ca saracu sotul nu stie in araba denumirile de mancare, acu il intrebai ce e aia si el de colo habar nu am. Oricum el are reteta asta pentru linte orezul l-am facut eu.
:smile01:
ALHAMDULILLAH,tocmai am terminat pui cu susan reteta pusa de Hudica,a iesit super bunnnnnnnnnnnn :smile16: ,atata doar ca am inlocuit sosul de soia cu cel de rodii si am pus si o cutie de smantana la sos ,un pic de condimente pentru pui si putin chemon.
Oricum este delicios.
Multumesc Hudica.
Am mai facut si kusa (dovlecei) cu ardei si rosii,o amnacarica foarte buna care se mananca cu iaurt ,menta,usturoi si castraveti.
Amoodia,sotul meu mi-a spus sa-ti spun de sa5atir=masarin.Acum stii?
Mate de vita(sau de oaie,dar astea sunt cam mici si te sui pe pereti pana le umpli,desi le poti umple cu tepusa aia de la mecsi) umplute cu carne tocata amestecata cu orez,sare,usturoi,patrunjel,si ce condimente mai vreti si putina lie(grasime de oaie).Dupa ce le umpleti le fierbeti cu ceapa si cu osfor si cu putina margarina de aia arabeasca vegetala.Amoo,poate ai niste poze:p :p :p
Quote:
:36_1_21: :36_1_21: :36_1_21: nu am avut timp sa sughit ca m-a alergat omar prin centru si pe mine si pe soacra-mea de nu am reusit sa mai venit cu metroul acasa, a venit sotul si ne-a luat cu masina, iar aseara dormeam dusa, cu parul daca dadeai si nu ma trezeam. sa-ti fie de bine sambusek, ti-au iesit bune?
Quote:
bhar este 7 species le gasesti la magazin, dar nu stiu exact la care. daca esti in bucuresti, se gasesc sigur la magazine arabesti. sanobar sunt seminte de pin si astea se gasesc.
Quote:
Originally Posted by amoodia
e bine ca 3omar care v-a alergat pe tine si pe soacra ta si nu soacra ta care a alergat pe tine si pe 3omar.. :smile16: :smile16:
despre sambosek, si normal ca mi-a iesit bine,al7mdolillah, doara sunt araboaica :smile16: :smile16: numai ca mi-au iesit ffff muuuuuulttteeeeeee dar am timp tot anu sa mananac din ele... :D
:smile01: :smile01:
Quote:
la asta cred ca soacra-mea ii spune bewat, dar totusi nu pune patrunjel. nu am facut decat o singura data cu ea aici, si de atunci nu am mai facut ca sotului meu nu-i place.
apropo fetele eu bhar spun la 7 BHARAT, 7 condimente amestecate. eu cumpar amestecul deja facut, dar ce contine habar nu am.
Eu nu am auzit de bewat,dar probabil e acelasi lucru:smile01:
6 portii----timp de preparare 30 minute
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
800g cartofi la cuptor
8 oua batute
4 rosii taiate felii
150 g Mozzarella rupta in bucati
sare
piper
prima etapa:
Incinge uleiul intr-o tigaie mare. Asaza cartofii in tigaie intr-un singur strat si prajeste-i timp de 5 minute. Toarna ouale batute in asa fel incat sa acopere complet cartofii, asezoneaza si lasa la foc potrivit inca 15-20 minute, pana cand tortilla a capatat consistenta atat pe margini, cat si in centru.
A 2 a etapa:
Ia tortilla de pe foc si da-o in cuptorul incins,sub grill-ul incins, pana cand suprafata este ferma. Scoate din cuptor, garniseste cu rosiile si Mozzarella si pune-o din nou in cuptor 3-5 minute sau pana cand rosiile s-au inmuiat, iar branza s-a topit.
Se taie felii groase si se serveste cu o salata pe gustul fiecaruia
Pofta buna:smile01:
nu ma mai joc:smile308:
tot povestiti ca ati mancat aia si aia, de ce nu puneti reteta?? sa mancam si noi...de noi mai merge, dar ce fac "mamicile in asteptare" de pe site?:smile19:
si ati scris de sos de rodii si eu n-am asa ceva:smile308: si imi plac rodiile:smile308:
Salata chinezeasca cu taitei
400 g taitei chinezesti cu ou, 4 morcovi, 2 fire praz, 2 ardei grasi rosii, 2 linguri sos de soia, piper, sare, ulei de masline
Taiteii se fierb in apa cu sare. In timp ce fierb, prazul si ardeii se taie bucatele, iar morcovii rondele. Morcovii si prazul se calesc in 3 linguri de ulei de masline 2-3 minute, dupa care se pune sosul de soia si se lasa sa fiarba 10 min. Se adauga ardeii. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga pastele si se mai lasa pe foc mic 5 min
Pui cu ananas
Ingrediente
300 g pui
o cutie compot de ananas(400g)
1 ceapa
2 catei mari de usturoi
1 lingura de ghimbir pisat
2 linguri de sos de soia(light soy sauce)
1 lingura de amidon
1 morcov mic
4 liguri de ulei
Se amesteca puiul cu amidonul si 1/2 din sosul de soia. Se incing 2 linguri de ulei si se prajeste puiul. Se scoate si se tine cald.
Se adauga si restul de ulei si se incinge. Se pune ceapa, usturoiul, ghimbirul si morcovul taiat felii subtiri si se prajesc pana se inmoaie putin cam 3–5 minute. Atentie sa nu se devina maro. Se adauga ananasul si cu zeama (daca e proaspat se pun 100 ml aps) si restul de sos de soia in tigaie. Cand s-a evaporat aproape toata zeama se pune si puiul sa se incalzeasca. Se serveste cald.
ce e cardamom din engleza in araba, hell?
eu unde pot gasi hell? probabil doar in Bucuresti...:smile308: