Quran : ATTAWBA (9) : 84
Si nu te ruga nicicand pentru vreunul dintre ei care moare si nu sta in picioare langa mormantul lui! Ei nu au crezut in Allah si in Trimisul Sau si s-au savarsit nelegiuiti.
Sincer sa fiu ?!
Nu stiu daca este voie sa platesti din banii tai (musulman) la un necredincios ca sa faca "actiunile de necredinta "
1- Crestinii nu-si respecta religia la inmormantare , ei folosesc sicriu , in timp ce acest lucru nu este acceptat .(nici Isus dupa zisele lor nu a avut sicriu )
2-Mancarea in cinstea mortului , aceasta nu este prevazuta bine de savantii islamici , pentru musulmani , atunci daca pentru un mort musulman nu e bine cum sa fie pentru un mort nemusulman .
3-Profetul ne-a interzis sa ne asemanam cu oamenii cartii , asta nu inseamna daca ei fac un lucru noi sa nu-l facem , nici daca ei nu fac ceva noi sa-l facem . Nu ei sunt masura noastra , ci Quranul . Facem ce e in el chiar daca oamenii cartii fac .
4-Daca mortul este nemusulman , si nu are pe nimeni din religia lui sa-l ajute , atunci poti sa-l ajuti , asta doar in caz in care nu este razboi :) . Dar vine intrebarea : Oare dupa "dragostea lui Isus" , trebuie biserica sa ia banii de la oameni ca sa fie inmormantati ?
Eu zic asa : Daca inmormantarea se face prin biserica , nu e bine sa dai banii , ca nu stii unde ajung banii astia , ca la mort sigur nu ajung , "e mort deja " , atunci tu prin faptul ca platesti pentru el de fapt platesti bisericii , si din cate stiu eu ca biserica are destui bani si nu e cazul ca un musulman sa plateasca bani pentru biserica .
Daca inmormantarea nu se face la biserica , faci in felul urmator :
Dai banii la cineva sa-l puna in pamant si sa-l acopere si la revedere , fara sa fie banii tai platiti in ceva care este "pacat" .
Eu m-am gandit si la asta am ajuns .
Cat despre un ajutor din partea unui musulman fata de un nemusulman nu e pacat daca acela (nemus.) nu este in razboi cu musulmanii .
Si mai bine sa ajuti musulmanii care au nevoie , ca ei au prioritate .