E bine Daniela ca gandesti asa. S-ar putea sa ai dreptate. Adevarul e ca pana la urma un barbat poate deveni sufocant, e bine sa mai stea si cu altcineva, sa mai poate si femeia sa fie singura, sa poate respira.
Printable View
E bine Daniela ca gandesti asa. S-ar putea sa ai dreptate. Adevarul e ca pana la urma un barbat poate deveni sufocant, e bine sa mai stea si cu altcineva, sa mai poate si femeia sa fie singura, sa poate respira.
Quote:
Originally Posted by nazirah
se cunoaste ca nu esti maritata....si nici ca oi fii pregatita....:)
nu cred ca asta se vrea prin poligamie si nu cred ca la asta s-a referit Daniela cand a afirmat ca ar fii de acord cu o a 2a sotie
Daniela iubita ai scris foarte frumos...ca de obicei:D
Allah sa te rasplateasca pentru tot si sa iti daruiasca Paradisul:give_rose: :give_rose:
salam aleikom.
* de multe ori ,,am dat tarcoale ,, subiectului:)
* mai fetelor...pai daca scrie negru pe alb ca numai in anumite situatii barbatul isi poate lua o a 2 a....asta nu inseamna ca daca e in una din situatii trebuie neaparat sa isi ia.
*deci cum spuneam...numai in anumite situatii.
* buuun...
* pai dac el are o sotie frumoasa,iubitoare,care i+a facut ce+l putin un copil,care e o mama buna....ce mai?o femeie..ca la carte.PENTRU ce isi mai ia el inca una?
*aici e problema.eu zic ca fiecare dintre noi incercam sa fim cat mai bune cat mai... cat mai... nu neaparat de frica dar ca ii iubim:36_1_21:
*ei...si cu toate astea sa vina sa spuna ca nu+i ajunge???
*il strang de gat cu a doua cu tot :)
*eu ma gandesc chiar si la situatiile cand sotiile de ex nu pot avea copii.
* pai nu allah ..swt.. a lasat sa se intample asa? ce vina are femeia aia ca nu poate ramane insarcinata? ce ea nu ar vrea?
*
dupa ce ca saraca ar suferi enorm din cauza asta,mai trebuie sa isi imagineze sotul cum o lasa insarcinata pe cea dea doua.
*ca si cum saraca ar fi pedepsita pt ceva care nu tine de ea.
* dar daca ,,ghinionul,, lui e ca nici a doua sa nu poata ramana insarcinata?
*tust a 3a...asa ca pe banda....
* cat despre iubire...nici un barbat nu poate iubi doua femei la fel.chiar daca s+ar lauda ca asa e...ar minti.e imposibil.
*ce sa mai zicem ca trebuie sa fie corect 100% cu amandoua...
*nici o batista nu trebuie sa ii ia mai mult uneia din ele. trebuie sa fie egalitate.
*si?care+i ala corect? nu este!
*ii i+a la una ceva si ii spune sa nu se laude la cealalta cu cea primit ca sa nu ceara si ea.
* ehei...as vb pana raspoimaine.
*realitatea e ca foarte ...foarte putini barbati tin cont de conditiile puse ce sfantul coran si ...le ies ochii din cap chiar daca au deja 4 .
*pe curand:36_1_21:
Ei,sa va spuna si baba cateva cuvinte:36_1_21:
Nu cred ca as fi raspuns la acest subiect,dar...este o afirmatie pe care o reagasesc de cate ori citesc cate un subiect cu aceasta tema,o afirmatie care se repeta obsedant,de fiecare data,cu acelasi contiunut,numai forma difera...de la "barbatii sunt de patru ori mai numerosi decat femeile"....pana la cea prezenta si aici,intr-o forma mai nuantata...care se refera la scaderea populatiei de sex barbatesc in timpul razboiului.
Am cautat pentru voi cateva link-uri privind situatia demografica.
Aici,de ex,iata care este raportul demografic in Arabia Saudita(nu intamplator am ales aceasta tara,sunt sigura ca de aici provin majoritatea materialelor de propaganda de acest tip):
http://en.wikipedia.org/wiki/Demogra...f_Saudi_Arabia
sau:
http://www.photius.com/wfb1999/saudi...ia_people.html
Sunt multe,toate spun acelasi lucru:ratia populationala este(in functie de grupele de varsta) de 1,06-1,34 in favoarea barbatilor.
De ex.,la grupa 15-64 de ani sunt aproape 9 mil. de barbati la 6,6 milioane de femei.
Pentru Siria,
http://reference.allrefer.com/world/...ia/people.html
sau
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Syria
Acuma,in privinta razboaielor.E adevarat,in materialul prezentat aici se face referire la al doilea razboi mondial,cand in Germania de pilda,numarul femeilor crescuse simtitor.
Dar,dupa cum putem constata cu nemasurata durere si profunda indignare,in razboaiele contemporane,razboaie in care regulile sunt altele,armele sunt altele,...si victimele sunt altele...adica femei si copii,in majoritate!!!
Sa nu ma intelegeti gresit...sunt sigura ca Allah,in Marea Sa Intelepciune a dictat aceste reguli cu anumite scopuri.
Ceea ce vreau sa spun,este ca asta nu inseamna ca noi trebuie sa cautam justificari acolo unde NU sunt!!!...
Revin,insha Allah!Acuma,daca tot am inceput sa vorbesc,tre' sa spun tot:36_1_21:
Nu este specificat in Qur'an al Karim ca barbatii au voie sa-si ia alte femei NUMAI in anumite situatii.Nu!Restrictia se pune numai la limitarea numarului de sotii...adica 4.
Sunt precizate niste linii generale de conduita,da,e adevarat...dar,din observatiile mele la fata locului,constat ca ele sunt arareori implinite!
S-a adus in discutie cazul in care un cuplu nu poate avea copii.
Daca acest lucru se intampla din cauza partenerei,sotul isi va mai lua alta sotie.
Daca acest lucru se intampla din cauza partenerului,sotia are posibilitatea sa divorteze.Precizez ca divortul se acorda in favoarea sotiei,cu tot ce decurge din asta...din pdv financiar si moral.
In practica(ca asta ne omoara:) ) ,cea mai mare grija si temere a unei femei casatorite este sa aduca pe lume un baiat,subliniez,un baiat!!!
Cand un cuplu are deja 3-4 fete,barbatul deja incepe sa se gandeasca la a doua sotie...ca si cum sexul copilului este dictat de genele femeii,nu ale sale,proprii si personale!!!
Nu voi preciza aici cat este de islamica aceasta gandire,o stiu si eu,o stiti si voi,o stiu si ei...Cu toate astea,lucrurile asa stau,in continuare...
Altul este cazul in care femeia nu poate avea copii...aici,ea insesi cauta,de cele mai multe ori,o sotie pentru sotul ei...De ce?
Ca nu are cu ce sa se intretina singura,ca isi pierde statutul de femeie maritata(statut extrem de important in aceste societati),ca isi iubeste sotul...motivele sunt multe,foarte complexe si,ca de fiecare data in aceste cazuri,imposibil de judecat dinafara!!!
Cealalta situatie,in care cuplul nu poate avea copii din cauza femeii.
In majoritatea cazurilor pe care le cunosc(unul dintre ele foarte apropiat si foarte drag mie) femeile nu divorteaza.De ce?
Iarasi,motivele sunt multiple...de la atasament,dragoste,respect...si pana la atat de urata de mine "gura a lumii"...
Dar,este un aspect care merita subliniat aici:aceasta stare de lucruri poate ca ar trebui sa ne dea de gandit asupra trasaturilor de caracter pe care Allah Milostivul le-a pus in sufletul si mintea unei femei...blandete,candoare,pudoare,rabdare,intelege re,sacrificiu de sine.Toate aceste nestemate,si inca altele...fac din noi,femeile temeliile unei casnicii.Cat de importanta este temelia unei case???Esentiala!Eu cred ca,mai importanta decat ea,este temelia unei casnicii,adica noi,femeile!
Un barbat poate gandi sau isi poate lua alte sotii din multe motive...obiective sau mai putin obiective...de la lipsa copiilor...pana la capriciu personal(de cele mai multe ori,acesta,cel din urma zic,este "motivul principal"!!!).
Nu cred ca trebuie sa cautam explicatii peste explicatii si motivatii peste motivatii pentru acest fapt...
El a ost statuat odata pentru totdeauna,si nu in zadar!
Cel Atoatestiutor,laudat fie Numele Sau,ne cunoaste cel mai bine...stie slabiciunile noastre,stie punctele noastre tari...stie unde putem gresi fiecare dintre noi,femei si barbati...
De aceea,Indrumarul Sau,Sfanta Carte,trebuia sa cuprinda si acest lucru.
Si iarasi,nu cred ca putem judeca in ansamblu anumite situatii.Fiecare,de-a lungul casniciei este pus in diverse posturi,fiecare are parte de incercari,de examene,de infrangeri,de reusite...Fiecare reactioneaza diferit,intr-o anume circumstanta,diferit chiar si de cum s-ar fi gandit ca ar reactiona,nefiind pus in situatia respectiva,darmite judecand pentru altul!!!
Credeti-ma,am dat nenumarate examene in viata mea,dar asanumitele "examene ale vietii" au fost cele mai grele!Intotdeauna!
De ce?Fiindca nu am avut o lista de subiecte de invatat...niciodata!!!
Iar biletul primit,chiar daca avea pe el un singur subiect,era intotdeauna sfasietor de greu...
Si,fir-ar sa fie,nici nu se poate copia:)
practica e mai diferita decat teoria si asta cam in orice domeniu
daca rugaciunea trebuie facuta la un anumit timp de exemplu nu inseamna ca altii nu o intarzie
la fel si cu casatoria....
depinde foarte mult cat de religios este persoana care isi ia a doua pana la a 4 sotie cu cat ii e mai frica de Allah cu atata va fii mai drept fata de ele....
faptul ca exista niste exemple in care unii nu isi indeplinesc datoriile conform islamul...nu inseamna ca nu exista si cazuri in care anuminte persoane nu o fac....
sau de ex daca sotii nostrii nu o sa fie capabili sa fie drepti...
eu consider ca e o chestiune de credinta...
iar legat de nr musulmanilor din syria sau orice alta tara musulmana sa nu uitam ca nu toti se casatoresc cu musulmane...ci multi isi iau neveste si din romania si din franta si spania si nu toate sunt musulmane.....
de intentia pentru care respectivul s-a insurat cu o alta sau altele depinde de caz sau egalitatea intre ele.....de asta se va ocupa Allah ,Lui trebuie sa ii dea socoteala atat ei cat si noi
la fel Allah subhana wa ta'ala a permis sotului sa isi ia alta sotie,nu?tocmai pentru existenta unui astfel de caz de exemplu....Quote:
Originally Posted by oardy
la fel cum Allah a lasat ca ea sa nu poata avea copii asa probabil si destinul lui este sa ia alta sotie,nu?
de ce sa sufere ca nu poate avea copii?asa a vrut Allah asta este destinul ei...si orice ar face nu il poate schimba......in loc de suferinta ar fii mai bine si mai sanatoasa o acceptare a situatiei si o resemnare si in acelasi timp de ce sa il priveze pe sotul ei de a avea copii daca el poate??Quote:
e normal sa nu le poate iubi pe ambele la fel....ideea e ca nu trebuie sa faca diferente intre ele cel putin nu vizibile chiar daca in sufletul lui una ii e mai draga...iar de "aranjamentul" nu ii spune celailalte...chiar daca ea nu afla dar Allah vede....si vezi depinde asa cum am mai spus de cat e el de credincios....cu cat gradul de credinta e mai mare cu atata va fii mai corectQuote:
*realitatea e in acelasi timp ca vestile de genu ai auzit draga ce a facut ala i-a cumparat alia un suc ai ailaltei nu se raspandesc mult mai repede decat ai vazut draga ce corect a fost? a cumparat ambelor la fel......exista si destui barbati care sunt egali cu nevestelor lor al hamdu li Allah desi nu e asa usor....iar ceea ce se intampla in acel cerc numai ei si Allah o stiu cel mai bine...iar din exterior putem usor judeca si interpreta in multe feluri situatiaQuote:
*pe curand:36_1_21:[/QUOTE]
Anna hai sa fim serioase! Tu crezi ca femeia care nu poate sa aiba copii din cauza sotului , tu crezi ca ea iubindu-l o sa divorteze de el ca sa se casatoreasca cu altul pentru a face copii. Sorry , dar nu as face-o niciodata. Atunci de ce ar face-o el ? Ce el ar vrea sa fie tata si femeia nu ar vrea sa fie mama? Si acum ne mai spune Sora Ishtar ca nu se specifica situatiile in care el are voie sa-si ia cele 4 sotii, ci doar e specificat max 4, in ce situatii si cum nu mai stiu...
Oricum noi nu am putea sa spunem cum e sa traiesti cu a 2-a , a3-a etc sotie .Doar surorile care au trecut prin aceasta experienta pot sa ne spuna cum se simt ... Una e teoria si alta e practica, cateodata nu coincid.
Insha Allah sa fim bune pentru sotii nostri , in asa fel incat sa nu-si mai ia si alte sotii.:confused: :confused:
Draga mea draga am ales aceste ultime randuri doar pentru ca sunt cireasa de pe tort nu ca nu as fi citat intregul tau mesaj, cuvant cu cu vant si cu punct si cu virgula... ca intotdeauna scrisorile tale le sorb cuvant cu cuvant si nu incetez sa spun mashaAllah! tie nu pot decat sa iti spun odata in plus cat de mult te stimez... sora mea draga....Quote:
Originally Posted by Ishtar
Allah barek fiqh!
[QUOTE=iman_elsayed]
Insha Allah sa fim bune pentru sotii nostri , in asa fel incat sa nu-si mai ia si alte sotii.
UAU! PENTRU CA DE FIECARE DATA CAND UN BARBAT ISI IA ALTA SOTIE E VINA (UNEI) FEMEI(I), NU? IN SPATELE FIECAREI RATACIRI, ORBECAIELI, CEDARI IN FATA APETITULUI NECONTROLAT, IN FATA SLABICIUNILOR GROSIERE, A NESIMTIRII PATRIARHALE CARE DA PE-AFARA STA VINA UNEI FEMEI.
DE CE SI-A LUAT-O PE ALTA BARBATUL MEU? PAI LIMPEDE, FIINDCA N-AM FOST EU DESTUL DE BUNA, DE FERTILA, DE SUPUSA, DE DISPUSA. PE BUNE SAU PE INVENTATE.
SI-A LUAT-O PE ALTA PENTRU CA POATE, SI POATE PENTRU CA M-A CONVINS PE MINE CA EL NU ESTE INVESTIT DE NIMENI ALTUL DECAT DE BUNUL DUMNEZEU CU ACEASTA PUTERE.
PENTRU CA EU NU AM DESTULA INCREDERE IN MINE INCAT SA MA UIT IN OGLINDA DIMINEATA SI SA IMI SPUN- ''CHIAR ASA, ERAM SI EU O PERSOANA...''
PENTRU CA EU NU VAD CA DACA ALLAH EXISTA, EL NU EXISTA CA SA ADUCA UN BARBAT (ORICE BARBAT) PE UN SOCLU DE UNDE SA IMI ARUNCE:''STII, DACA TU AI FI TRASA LA INDIGO SI S-AR FACE DOUA DIN TINE ABIA ATUNCI MARTURIA MEA AR FACE CAT A TA.''
BARBATUL MEU SI-A LUAT O ALTA SOTIE PENTRU CA EU NU POT AVEA COPII. INTR-ADEVAR, S-AU TERMINAT TOTI COPIII DE ADOPTAT DIN LUMEA ASTA, MAI ALES AICI IN ROMANIA UNDE TRAIM. NU MAI ESTE NICI UN COPIL BATUT, INFO----T, SILIT SA SUBZISTE PRIN PROSTITUTIE, TINUT SCLAV DE CATRE BANDE MAFIOTE IN BORDELURI AD-HOC PRIN BANGHKOK SAU MUMBAY, INSTITUTIONALIZAT IN ETIOPIA SAU MOLDOVA. NICI POPULATIA LUMII NU ESTE SUFICIENT CA SE INMULTESTE EXPONENTIAL, BARBATUL MEU VREA CU OBSTINATIE SA-SI DEPUNA SAMANTA PENTRU A-SI ADUCE CONTRIBUTIA INEGALABILA LA POLUARE, LA INCALZIREA GLOBALA, LA SFARSITUL LUMII CARE CU CAT NE INMULTIM MAI MULT, CU ATAT VA VENI MAI REPEDE (SI RAIUL DUPA EL, RIGHT?). UN COPIL CONSUMA ZECE MII DE SCUTECE DE UNICA FOLOSINTA PANA LA 3 ANI. CARE NU DISPAR CA PRIN FARMEC PRIN VREO MANA DE ZANA, CI SE DUC IN PAMANT, RAMAN ACOLO DECENII INTREGI INTEPENITE IN ''GROPILE ECOLOGICE'' CA NISTE BOBITE DE PLASTIC PLINE CU CACA. HAIDETI SA FACEM CAT MAI MULTI, SA NU INFIEM COPIII ORFANI (CA CE TREABA AVEM NOI CU ALTII), SA NE LASAM BARBATII SA-SI IA 4 NEVESTE DACA AU GUST, ORICUM E VINA NOASTRA CA EI DORESC PE ALTA. EU NU STIU CUM E MAI BINE SA FAC CU CEALALTA NEVASTA. SA NE SARUTE SOTUL PE GURA UNA IN FATA ALTEIA, DOAR SUNTEM SURORI, SAU SA INCHIDA USA IN NASUL UNEIA CAND O SARUTA PE ALTA? OARE CUM E MAI ISLAMIC?
DAR OMENESTE CUM O FI? ERAM SI EU ODATA O PERSOANA...
impresionant ce ai scris....si cata dreptate ai !Quote:
BARBATUL MEU SI-A LUAT O ALTA SOTIE PENTRU CA EU NU POT AVEA COPII. INTR-ADEVAR, S-AU TERMINAT TOTI COPIII DE ADOPTAT DIN LUMEA ASTA, MAI ALES AICI IN ROMANIA UNDE TRAIM. NU MAI ESTE NICI UN COPIL BATUT, INFO----T, SILIT SA SUBZISTE PRIN PROSTITUTIE, TINUT SCLAV DE CATRE BANDE MAFIOTE IN BORDELURI AD-HOC PRIN BANGHKOK SAU MUMBAY, INSTITUTIONALIZAT IN ETIOPIA SAU MOLDOVA. NICI POPULATIA LUMII NU ESTE SUFICIENT CA SE INMULTESTE EXPONENTIAL, BARBATUL MEU VREA CU OBSTINATIE SA-SI DEPUNA SAMANTA PENTRU A-SI ADUCE CONTRIBUTIA INEGALABILA LA POLUARE, LA INCALZIREA GLOBALA, LA SFARSITUL LUMII CARE CU CAT NE INMULTIM MAI MULT, CU ATAT VA VENI MAI REPEDE (SI RAIUL DUPA EL, RIGHT?). UN COPIL CONSUMA ZECE MII DE SCUTECE DE UNICA FOLOSINTA PANA LA 3 ANI. CARE NU DISPAR CA PRIN FARMEC PRIN VREO MANA DE ZANA, CI SE DUC IN PAMANT, RAMAN ACOLO DECENII INTREGI INTEPENITE IN ''GROPILE ECOLOGICE'' CA NISTE BOBITE DE PLASTIC PLINE CU CACA. HAIDETI SA FACEM CAT MAI MULTI, SA NU INFIEM COPIII ORFANI (CA CE TREABA AVEM NOI CU ALTII), SA NE LASAM BARBATII SA-SI IA 4 NEVESTE DACA AU GUST, ORICUM E VINA NOASTRA CA EI DORESC PE ALTA. EU NU STIU CUM E MAI BINE SA FAC CU CEALALTA NEVASTA. SA NE SARUTE SOTUL PE GURA UNA IN FATA ALTEIA, DOAR SUNTEM SURORI, SAU SA INCHIDA USA IN NASUL UNEIA CAND O SARUTA PE ALTA? OARE CUM E MAI ISLAMIC?
DAR OMENESTE CUM O FI? ERAM SI EU ODATA O PERSOANA...
Aleyna imi pare foarte rau si daca o sa citesti postarile mele o sa vezi care e pozitia mea fata de poligamie. Si chiar am dat si intrebarea , daca sotul nu poate avea copii , ce sa faca sotia , sa divorteze doar din acest motiv? Si am spus eu una nu as face asa ceva. La bine si la rau impreuna. Si am mai spus-o dragoste pentru 2 -3-4 nu exista. SI parerea mea este ca noi femeile convertite cu greu acceptam poligamia , pe cand araboaicele se uita cu calm la aceasta , si chiar ele le cauta sotii sotilor. :scenic: Si ma intreb eu deseori: Oare cum accpta. Si cred ca accepta de dragul lui Allah. Si ma macina gandul asta , ca poate eu nu sunt atat de credincioasa incat sa accept. Si daca am spus ca sa fim bune sotii ,, nu m-am referit la fertilitate , fiindca asta nu o poti schimba, asa a vrut Bunul Allah Subhanah w Ta'ala. Sincer , nustiu ce spune Islamul despre infiat , dar eu de mica am visat ca pe langa copii care Insha Allah mi-i va da Allah sa mai infiezi , ca plang si mi se rupe inima cand ii vad cum sufera. Dar nu sunt de acord cu tine cum ai abordat problema , cu poluarea si scutecele... Pai daca aveai copilul tau cred ca nu te mai gandeai la cate mii de scutece folosesti , sau ca influentezi negativ poluarea ...etc...
Insha Allah sa-ti dea Allah puterea sa mergi mai departe. Sa stii ca Allah stie ce face si Insha Allah ca gandurile rele sa se transforme in sperante. M-am intristat foarte mult Wallahi. :smile308: :smile308:
Din cate stiu eu in islam nu este permisa infierea.
Eu stiam ca este permisa , poti sa cresti copilul sa-l iubesti...doar ca nu-i acorzi numele tau (adica familia tatalui adoptiv)Quote:
Originally Posted by myryam
Allah stie ma bine
Este permisa infierea, dar cel mai bine este sa ii spunem copilului ca el este adoptat de la bun inceput(adica cand el este capabil sa inteleaga) si are dreptul sa se intoarca la parinti lui naturali oricand doreste el si are dreptuul sa isi pastreze numele tatalui sau.Quote:
Sper sa nu fii gresit, daca da astept corectarile voastre.:give_rose:
Deci inseamna ca infierea nu este permisa.Fiindca infiere inseamna sa primesti acel copil ca pe al tau,adica sa-i dai numele tau si toate drepturile ce decurg de aici(mostenire,etc.)Quote:
Originally Posted by iman_elsayed
Pai ce daca vrei sa iubesti un copil trebuie sa-i dai numele tau, daca vrei sa dai unui copil o avere trebuie sa aiba numele tau, de unde si pana unde?Quote:
Una e sa tii un copil ,,de suflet,, cum se zice si alta e infierea.Infierea presupune si o componenta legala cu toate drepturile si indatoririle care decurg de aici.Pai daca tu mori,si copilul nu e legal al tau,vin rudele si-l dau afara din casa,ca n-are nici un drept sa stea acolo sau sa ia ceva.De altfel stiu de la un musulman ca infierea nu este permisa in islam,nu imi amintesc exact si motivul,dar s-a mai discutat si pe aici asta ,mai de mult.Quote:
Originally Posted by nadine
Quote:
Originally Posted by iman_elsayed
:) Assalamu alaikum dragi surori
Sa ne amintim dragi surioare ce ne spune Bunul Allah in Sfantul Qur `an...
Iar aceluia care este cu frica de Allah , ii va da El o iesire buna. Si-l va inzestra pe el de unde el nici nu se asteapta. Iar aceluia care se increde in Allah , El ii este de ajuns , caci Allah implineste lucrul Sau si Allah a stabilit un termen pentru fiecare lucru 65:2-3
Surioare dragi sa ne amintim mereu ca noi ar trebui sa -l adoram pe Allah subhanahu wa ta `ala asa cum El a poruncit ptr noi nu dupa bunul nostru plac.Dragele mele nu este greu, atata timp cat ai iubirea ptr Allah, cat te increzi deplin in ceea ce El a hotarat ptr tine......nu este greu.
inshAllah sa traim cu puternica credinta ceea ce Bunul Allah a hotarat ptr noi...ameen!
Nu myryam,cum au spus foarte bine fetele,inshaa ALLAH,ALLAH Ta`ala sa le rasplateasca adoptia este permisa cu precizarea ca sistemul legislativ islamic nu se confunda cu cel romanesc,european,sau de oricare alt fel,in Islam sunt niste prevederi exacte chiar cu privire la mostenire ,la conditiile adoptiei si toate regulile care au la baza aceasta reglementare pornesc de la faptul ca familia reprezinta ceva sfant in Islam ...In Sfantul Quran ALLAH ne-a lasat toate mijloacele pentru ca noi sa putem fac ceea ce este mai bine datorita naturii noastre umane si nu lasat nimic din ceea ce avem nevoie nereglementat...Subhann ALLAH!
Faptul ca multi oameni nu stiu despre aceste lucruri decat vag sau ca sharya nu se aplica este deja alta poveste!!!
Multumesc de completare, Bunul Allah sa te rasplateasca.Quote:
Originally Posted by maryam
:give_rose:
Quote:
Originally Posted by maryam
Maryam,multumesc de raspuns,poate cand ai timp imi dai mai multe amanunte referitor la adoptia islamica.:give_rose:
: Si ma intreb eu deseori: Oare cum accpta. Si cred ca accepta de dragul lui Allah. Si ma macina gandul asta , ca poate eu nu sunt atat de credincioasa incat sa accept.
Draga mea, bine v-am gasit si multumesc pt raspuns.
IMAN, EU ACOLO AM SPUS O POVESTE, CA O PARABOLA, MAI STII TU CE SUNT ASTEA...NU SUNT DECAT PE CALE SA MA CASATORESC, E DREPT CU UN MUSULMAN, IAR ACUM SUNTEM IN FAZA INTELEGERILOR PREMATRIMONIALE CARE NU DIFERA CU MULT DE NEGOCIERILE INTRE STATE, DESI NE (TOT) CUNOASTEM DE 5 ANI (DAR MAI BINE PLANG MAI DEVREME DEACT MAI TARZIU, CORECT?). INSHIALLAH VOI AVEA CURAND FETITZA PE CARE MI-O DORESC DE EXACT 10 ANI SI DE ASEMENEA VOI SI INFIA O ALTA FETITA, INCA O DATA, CU VOIA LUI DUMNEZEU. ASTA NU INSEAMNA CA VOI CAUTA PRIN CARTI SA VAD DACA DUMNEZEU MA LASA SAU NU SA INFIEZ COPII (RASPUNSUL NU POATE FI DECAT UNUL SINGUR), CI CA VOI INCERCA, IAR DACA VOI AVEA SORTI DE IZBANDA SE VA DATORA LUI DUMNEZEU.
ARABOAICELE ACCEPTA DE DRAGUL LUI ALLAH?!
SI TU NU ESTI ATAT DE CREDINCIOASA INCAT SA ACCEPTI?!!
DRAGA MEA, UITA-TE IN JURUL TAU. TOATA LUMEA FACE LUCRURI DE DRAGUL LUI ALLAH. TREABA ESTE, CE FEL DE LUCRURI SE FAC DE DRAGUL LUI ALLAH SI ARE ALLAH VREO LEGATURA CU ACESTEA?
NUMAI ACUM 3 SAPTAMANI 1000 DE OAMENI AU ZBURAT PE CER IN INDIA (NU TOTI AU MURIT, CE-I DREPT;UNII AU RAMAS SCHILODITI PE VIATA. DACA I-AM INTREBA AR SPUNE PROBABIL CA AR FI PREFERAT SA MOARA). INTR-O SINGURA FRACTIUNE DE SECUNDA, UN NUMAR EGAL CU CAM CATI CIVILI S-AU OMORAT INTR-O LUNA IN CONFLICTUL DIN LIBAN. EVIDENT, ATACUL A FOST '' DE DRAGUL LUI ALLAH''. SARACUL, CUM CREZI CA L-A GUSTAT?!
ALLAH E BAGAT LA INAINTARE PT TOT FELUL DE PORCARII.
SA ACCEPTI DE DRAGUL LUI ALLAH? PAI CE, ESTI MARITATA CU ALLAH? NU, DACA ESTE VORBA SA ACCEPTI O FACI DE DRAGUL SOTULUI, CU EL ESTI MARITATA. TU CREZI CA ALLAH NE-A LASAT SA NE INVARTIM CA NISTE METEORITI IN JURUL BARBATILOR, S-A RACIT UNUL, LASA CA TRECE URMATORUL SI SE MAI INCALZESC SI EI UN PIC?!
EU CRED CA ALLAH NE-A LASAT LA FEL DE PERSOANE CA SI BARBATII (NU ESTE VORBA DESPRE EGALITATE IN FUNCTIE, CI IN DEMNITATE. NOI FUNCTIONAM DIFERIT DAR NU SUNTEM PENTRU ASTA MAI PUTIN PERSOANE). ALLAH NE-A DAT DREPTUL (NU OBLIGATIA-SUNT ATATEA FETE NECASATORITE VOLUNTARE IN MISIUNI DE CARITATE CARE FAC MAI MULTE PARALE CA NOI) DE A NE CASATORI. NE-A DAT LIBERUL ARBITRU. DE AICI SUNTEM RESPONSABILE PENTRU DREPTURILE NOASTRE, PENTRU SPATIUL NOSTRU VITAL, PENTRU NEGOCIEREA LIMITELOR INTIMITATII NOASTRE DE CUPLU.
RESPONSABILITATEA E A NOASTRA, NU A LUI ALLAH. CUM NE ASEZAM, ASA DORMIM. DACA NE LASAM MANIPULATE DE IDEEA CA ALLAH VREA CA INTR-UN APARTAMENT DE 3 CAMERE SOTUL S-O MAI HOCUS-POCUSEZE EL STIE DE UNDE PE UNA APOI SOTUL, NU ALLAH ARE DE CASTIGAT DIN ASTA. ALLAH NU ARE NEVOIE SA DEZUMANIZEZE O FEMEIE, CARE SCALDA PERNA IN LACRIMI IN VREME CE SOTUL EI SE AUDE GROHAIND DINTRE FUSTELE CELEILALTE DUPA UN PERETE SUBTIRE. ALLAH STIE CUM SA ARANJEZE LUCURILE SI ALTFEL. DAR NOI STIM?
IMAN, NU ASTA ESTE CREDINTA, SA STRANGI DIN DINTI SI SA-TI PUI O BULINA IN PIEPT CU NR 1 SAU NR 2 (DEPINDE CARE ESTI .) CREDINTA ESTE CAND INCERCI SA PROCEDEZI ETIC, CU RESPECT DE DUMNEZEU SI DE SEMENI DAR IN ACELASI TIMP NU-TI SANCTIONEZI DREPTUL LA OPTIUNE. OPTIUNILE TALE BUNE SI INTERESELE TALE BUNE TREBUIE SA FIE PE PRIMUL PLAN. TU TE NASTI CU TINE SI MORI CU TINE SI AI DATORIA DE A FI CORECTA IN PRIMUL RAND FATA DE TINE SPRE A FI CORECTA CU ALTII. UN BARBAT ITI CERE SA ACCEPTI O ALTA FEMEIE DIN MULTE MOTIVE. DAR LIPSA DE RESPECT SI NESINCHISEALA SUNT CU SIGURANTA INGREDIENTE. CA ELE SUNT MOTIVATE CULTURAL, INVELITE INTR-O FOITA AURITA SAU CA LI SE SPUNE ALTFEL ACOLO DE UNDE VINE BARBATUL TAU E ALTA POVESTE. DAR ELE RAMAN SI TREBUIE IDENTIFICATE CA ATARE. NU SE POATE CA NESIMTIREA SI LIPSA DE INTERES REAL SA SE ASCUNDA SUB PAVAZA LUI ''ASA A VRUT ALLAH.'' ASTA ESTE LASITATE.
ASADAR DUPA CE BARBATUL SI-A DENUNTAT PROPRIA SLABICIUNE (FARA S-O PUNA CU LASITATE IN CARCA LUI ALLAH-SI VAI CE COMOD E, SI CE LA GREU SE FACE ASTA!) SI TI-A IMPARTASIT FAPTUL CA DORESTE O A DOUA ''SOTIE'', TU CA FEMEIE TREBUIE SA AI IN VEDERE NISTE LUCRURI (TOT SPUN TU, TU, DAR MA REFER, SE INTELEGE, LA ORICE FEMEIE, LA NOI TOATE, LA MINE MAI ALES, LA CE-AS FACE EU).
1. BARBATUL TAU ESTE SLAB SI POSIBIL NU TE IUBESTE CUM TI-AI DORI. ACEST LUCRU NU ARE LEGATURA CU ALLAH, ORICAT AI VREA TU SA FIE UN DAT DIVIN CARE SA COMPENSEZE INTR-UN FEL JIGNIREA PROFUNDA CARE ITI ESTE ADUSA.
2.ESTI DIRECT RESPONSABILA DE OPTIUNILE TALE. TU, NU ALLAH TREBUIE SA ALEGI, PT CA TU, NU ALLAH VA TREBUI SA TRAIESTI CU BARBATUL. EVIDENT, ALLAH NU SI-AR DORI CA TU SA FII CONSTRANSA, SILITA (NU NEAPARAT PRIN FORTA; FAPTUL CA NU AI UNDE SA TE DUCI SI DIN CE TRAI ESTE SI EL O CONSTRANGERE), UMILITA, SA ACCEPTI A DOUA CASATORIE NUMAI DE FORMA IAR IN SINEA TA SA TE CONSUMI.
3.DACA ACCEPTI IN MOD FIRESC SI FARA PROBLEME SA ITI IMPARTI BARBATUL CU ALTA FEMEIE NU ESTE NEAPARAT VOIA LUI ALLAH, CI MODUL TAU NATURAL DE A REACTIONA LA UN POSIBIL MOFT AL SOTULUI TAU, PRIN URMARE NU ESTE NICI O GARANTIE CA ASA ERA DAT SA SE INTAMPLE SAU CA VEI PRIMI VREO RASPLATA PT A FI ALES ''CALEA CEA DREAPTA.'' ACEASTA SITUATIE ORICUM VA REFLECTA FAPTUL CA PRIMA CASATORIA ARE ASPECTE DISFUNCTIONALE SAU, IN CAZ CA ELE NU EXISTA, CA BARBATUL ARE O DEVIERE COMPORTAMENTALA DE NATURA SEXUALA (SUNA PRETIOS DAR POATE FI VORBA DE LUCRURI BANALE: NA, S-A PLICTISIT, SPRE EXEMPLU...) IN ORICE CAZ, SITUATIA NUMAI DE SFINTENIE NU ESTE. TREBUIE SPUSE LUCRURILOR PE NUME SI INCETATA ALERGAREA ASTA DUPA TOT FELUL DE STATUTURI NOBILE CARE DE FAPT SUNT SPOITE DE JDE MII DE ORI. EU IN CAZUL IN CARE AS ACCEPTA ASA CEVA MI-AS ASUMA STATUTUL DE INCORNORATA IAR BARBATUL TOT UN ALERGATOR DIN FLOARE-N FLOARE AR FI. CEALALTA ''SOTIE'' AR FI O AMANTA IN TOATA REGULA, DEGEABA TOATA SPOIALA SI TOATA INVOCAREA LUI ALLAH, IAR CUI M-AR CONTRAZICE I-AS SPUNE SA SE PUNA IN LOCUL MEU SI SA SE GANDEASCA CUM AM EU CANDIDA ALBICANS SI SOTUL GENEROS I-O TRANSMITE ''CELEILALTE'' DUPA EXPLORAREA MUCOASEI MELE SI CUM IAU EU O CIUPERCA DE LA BAZIN CARE AJUNGE DIRECT IN ''CELALALTA''. ABIA DUPA CE IMI RASPUNDE DE CE AS CONSIMTI EU LA ASA CEVA (DOAR N-O SA MAI AIBA NIMENI TUPEUL SA-MI SPUNA CA PENTRU ALLAH!) SI CE DIFERENTA ESTE INTRE SITUATIA ASTA SI CEA IN CARE CIUPERCA AR FI LUATA DE LA AMANTA CARE NU STA CU MINE IN CASA M-AS MAI GANDI LA REABILITAREA MEA DE LA CALITATEA DE INCORNORATA PE FATA LA CEA DE SOTIE SI A CELEILALTE DE LA CALITATEA DE AMANTA PE FATA LA CEA DE ''SOTIE ALTERNATIVA.'' DAR INDIFERENT CUM M-AS CONSIDERA PE MINE SI PE ''CEALALTA'', UN LUCRU E SIGUR: SOTUL NU AR MAI FI REABILITAT NICIODATA DE LA STATUTUL DE OM SLAB,VISCERAL, PARAZITAT DE APETITE, CARE N-A STIUT NICI SA IUBEASCA, NICI SA PLECE.
SIGUR, IN CAZUL IN CARE AMBII PARTENERI DECID CA E CAZUL SA SE PRODUCA O ASTFEL DE SCHIMBARE DIN N MOTIVE SI IN CARE NU EXISTA REGRETE, NICI TEMERI, NICI RESENTIMENTE DE PARTEA SOTIEI (SPRE EXEMPLU S-A PLICTISIT SI EA DE EL CU VARF SI-NDESAT DAR AU COPIII DE CRESCUT), TOT RESPECTUL MEU PT UN ASEMENEA MOD DE VIATA LA CARE AU CONSIMTIT IN DEPLINATATEA FACULTATILOR 3 SAU MAI MULTE PERSOANE.
ASA CA DRAGA MEA IMAN, DC TU ESTI O O PERSOANA ALTRUISTA,POZITIVA, SARITOARE, IUBITOARE...NU VAD CUM AR FI ARABOAICELE CARE SE UITA TOATA ZIUA LA TV SI FAC SHOPPING, INVELITE IN AUR DIN CAP PANA-N PICIOARE (UNELE PANA SI BANDA AIA DE LA PAPUCII CU DEGET O AU DE AUR) MAI CREDINCIOASE CA TINE PT SIMPLUL MOTIV CA ISI LASA BARBATII SA-SI FACA MENDRELE.
EH?!
Sincer , nustiu ce spune Islamul despre infiat , dar eu de mica am visat ca pe langa copii care Insha Allah mi-i va da Allah sa mai infiezi , ca plang si mi se rupe inima cand ii vad cum sufera. Dar nu sunt de acord cu tine cum ai abordat problema , cu poluarea si scutecele... Pai daca aveai copilul tau cred ca nu te mai gandeai la cate mii de scutece folosesti , sau ca influentezi negativ poluarea ...etc...
DA, NU STII CE SPUNE ISLAMUL, DAR MAI EXISTA SI ALTE SISTEME DE REFERINTA. IN PRIMUL RAND EXISTI TU, CU CREIERUL TAU SI EXPERIENTELE PE CARE TI LE-A DAT DUMNEZEU INTR-O COMBINATIE UNICA DE EVENIMENTE PE CARE NU A MAI TRAIT-O NIMENI. ESTI O PERSOANA, TI S-A PUS LA DISPOZITIE CAPACITATE CRITICA, SI O PERSOANA N-O FI NIMIC DAR E TOT CE AVEM. DUMNEZEU LUCREAZA PRIN PERSOANE. DACA ISLAMUL ITI SPUNE, CUM LE SPUNE MULTORA, SA-TI INDEMNI COPILUL SA SE ARUNCE IN AER CU UN TREN DE OAMENI CU TOT, TU O FACI?DACA ISLAMUL ITI SPUNE SA OMORI CU PIETRE DOUA FEMEI CARE AU FOST CONDAMNATE LA LAPIDARE IN IRAN ZILELE ASTEA-EXISTA SI O PETITIE INTERNATIONALA CARE CERE SCHIMBAREA SENTINTEI, SI ACUM VORBESC PE BUNE, NU E DOAR UN EXEMPLU- TU PARTICIPI LA ASA CEVA?APROBI ASA CEVA? DACA ISLAMUL ITI SPUNE CA FETELE SUNT MATURE SEXUAL PESTE NOAPTE ODATA CU PRIMA MENSTRA, TU ITI MARITI FATA LA 9 ANI, CA IN IRAN?
PROBLEMA ESTE CUM INSTAUREZI TU ISLAMUL IN SFERA PERSONALA, CE INTELEGI TU PRIN EL, CE ADOPTI TU, CE ALEGI SA TRANSMITI CA FIIND ISLAM SI CE RESPINGI. IMI PARE RAU, ISLAM SAU NU, PE MINE N-O SA MA CONVINGA NIMENI CA RELATIILE SEXUALE CU COPII DE 9 ANI SUNT ACCEPTABILE IN VREUN FEL. BA CHIAR MA VOI INDREPTA SPRE O CULTURA UNDE NU SUNT. BA CHIAR M-AM SI NASCUT INTR-O ASTFEL DE CULTURA, SLAVA DOMNULUI.
SI TOCMAI, CA IN ISLAM ADOPTIA ESTE UN LUCRU CONTROVERSAT. CA DOVADA MAJORITATEA MUSULMANILOR O DEZAPROBA. ACEASTA ATITUDINE ESTE NECIVILIZATA SI IN TOTAL DEZACORD CU ETICA CONTEMPORANA.CHIAR NU VEDE NIMENI?NU VEDE NIMENI CA MUSULMANII SUNT INCURAJATI SA-SI PRODUCA COPII PROPRII PE BANDA RULANTA,CU ORICE PRET, NUMAI SA FIE AI LOR SI SA FIE CAT MAI MULTI, FARA SA SE GANDEASCA LA EDUCATIA LOR, LA CONDITIILE DE TRAI (DE CE SA ADUCI UN COPIL PE LUME PE TIMP DE RAZBOI?UN PREZERVATIV COSTA CAT O CHIFLA), LA SANATATE...SI SA STII CA EU DE PE ACUM MA GANDESC LA SCUTECELE COPILULUI SI LA CUM SA INFLUENTEZ MEDIUL NEGATIV CAT MAI PUTIN. SCUTECELE DE BUMBAC LAVABILE NU AU ACELASI IMPACT GROZAV, DAR DEH, TREBUIE SPALATE.VOI SPALA. SE VA PUTEA RECICLA SI LA NOI CURAND DATORITA DIRECTIVELOR EU. PT COPILUL MEU VREAU SA MA MUT LA TARA SI SA CULTIV FRUCTE SI O GRADINITA DE LEGUME.IN FELUL ASTA II VOI PREPARA SUCURI SI DESERTURI FACUTE IN CASA SI VOI EVITA ATAT CHIMICALELE DIN PRODUSELE COMERCIALE, CAT SI PLASTICARAIA CARE SE CREEAZA ODATA CU CONSUMUL. VOI NU VEDETI?BEM O CUTIE DE COLA. O BEM INTR-UN MINUT. UNDE SE DUCE EA DUPA ACEEA?LA COS (IN CEL MAI BUN CAZ. DE MULTE ORI MERGE DIRECT INTR-UN TUFIS, DEPINDE PE MAINILE CUI CADE.)IAR DE ACOLO?IN TARILE CIVILIZATE UNII OAMENI CIVILIZATI(NU TOTI O FAC)AU POSIBILITATEA DE A O RECICLA.LA NOI EA AJUNGE IN PAMANT.ALATURI DE STICLE DE BALSAM, DE SAMPON, DE DOMESTOS...CARE NU DOAR NU SUNT BIODEGRADABILE, DAR CONTIN SI SUBSTANTE NOCIVE. DE CURAND AM VIZITAT ORASUL ROMAN IAR INTRE ROMAN SI BACAU ESTE UN MUNTE IMENS DE GUNOI.''GROAPA ECOLOGICA.'' AIUREA. E MUNTE, NU GROAPA, SI ECOLOGICA NU E NICI PE DEPARTE.
CE VREAU EU SA SPUN E CA OAMENII AR TREBUI EDUCATI CA NU E NEVOIE SA AIBA CU TOTII COPII. MAI INTAI, COPIII NU SE FAC PE STRADA, IN RAZBOI, IN MIZERIE, IN IGNORANTA SI SARACIE LUCIE. ESTE BINE CA OAMENII SA DOBANDEASCA O EDUCATIE SI PUTINA SECURITATE SI ABIA APOI SA-SI PUNA PROBLEMA COPIILOR. CE SA INVETI UN COPIL DACA NU TE CUNOSTI PE TINE INSUTI, N-AI NICI DUPA CE BEA APA, TE BAZEZI PE MILA ALTORA PT SUPRAVIETUIRE SI NU AI NICI O PREGATIRE CARE SA ITI DEA PERSPECTIVA SA SUSTII MATERIAL SI SA INSTRUIESTI UN COPIL?
IN SITUATIA ASTA SUNT MILIOANE DE MUSULMANI IN LUME. IN SITUATIA ASTA ERA FAMILIA LUI NURAN HALITOGLU, FETITA DE 12 ANI DIN ISTANBUL SUGRUMATA DE TATA SI FRATI PENTRU VINA(!!!) DE A FI FOST VIOLATA. IN LOC DE TERAPIE,DE REFUGIU, TATICU' I-A PUS LA CEL MAI ISLAMIC MOD PERNA PE CAP SI FRATII AU TINUT-O CAT S-A ZVARCOLIT. ERAU TOTI LUSTRAGII, VENITI LA ORAS DIN FUNDUL ASIEI. DACA IN LOC SA TOARNE COPIL DUPA COPIL CARE SA-I AJUTE LA FRECAT PANTOFI FAMILIA ASTA S-AR FI OPRIT LA UNUL PE CARE SA MUNCEASCA TOTI PE RUPTE SA-L DEA LA SCOALA, POATE SITUATIA AR FI FOST ALTA. CHIAR SI OAMENII CARE AU O EDUCATIE, UN SISTEM DE VALORI BINE DETERMINAT SI POSIBILITATEA DE A INTRETINE UN COPIL TREBUIE SA-SI PUNA PROBLEMA DACA E BINE SAU NU SA AIBA COPII. ADICA SA FACA, NU SA AIBA. SUNT ATATIA COPII CARE POT, MERITA SI TREBUIE SA FIE ADOPTATI. EI SUNT DEJA AICI, PE PAMANT, SUFERA VITREGITI PRINTR-UN COLT AL LUMII. SUNT LA FEL DE BUNI CA SI COPIII NOSTRI. LA FEL DE NEVINOVATI. AVEM O DATORIE MAI MARE FATA DE EI, CARE S-AU NASCUT, DECAT FATA DE COPIII NOSTRI CARE NICI NU AU FOST CONCEPUTI. PLANETA ESTE DEJA SUPRAPOPULATA IAR POPULATIA CARE SE INMULTESTE EXPONENTIAL NU MAI POATE FI SUSTINUTA. ASTA NE FACE MAI RESPONSABILI IN FATA DECIZIEI DE A AVEA SAU NU UN COPIL DECAT ERAU STRAMOSII NOSTRI PE VREMEA CAND PROBLEMELE DE MEDIU SI ECONOMIA POPULATIEI ERAU INEXISTENTE. SUNT MULTE FEMEI CARE NICI NU ISI DORESC UN COPIL IN MOD DEOSEBIT, DAR IL FAC ''PENTRU SOT.'' NU POT JUDECA EU CONSECINTA ACESTUI LUCRU, DAR POATE CHEMAREA LOR ERA IN ALTA DIRECTIE. MADRE TERESA A SPALAT ORFANI LA FUND O VIATA INTREAGA SI A CURATAT LEPROSI, OARE CATI COPII ARE EA ACUM? DESI NICI UNUL NU ERA AL EI, EA A FOST A TUTUROR. SI PRIN ASTA TOTI ORFANII NEDORITI DE NIMENI PARCA AU FOST COPIII EI.
Insha Allah sa-ti dea Allah puterea sa mergi mai departe. Sa stii ca Allah stie ce face si Insha Allah ca gandurile rele sa se transforme in sperante. M-am intristat foarte mult Wallahi. :smile308: :smile308:[/QUOTE]
NU TE MAI INTRISTA DEGEABA...CAPUL SUS, CA CE NE E SCRIS IN FRUNTE NE E PUS, SA NU NE MAI PUNEM SI NOI IN FRUNTE CHESTII ADITIONALE...CUM AR FI CA TREBUIE SA ACCEPTI TOATE HACHITELE BARBATULUI CA SA FII ''CREDINCIOASA''...CELE MAI BUNE URARI SI TIE!
E bine Daniela ca gandesti asa. S-ar putea sa ai dreptate. Adevarul e ca pana la urma un barbat poate deveni sufocant, e bine sa mai stea si cu altcineva, sa mai poate si femeia sa fie singura, sa poate respira
CIAO NAZIRAH. CRED CA AM LUAT-O RAZNA DE-AM SCRIS ATAT, DAR AS DORI SA RASPUND SI LA CE AI SCRIS TU DEOARECE MI S-A PARUT INTERESANT CE SPUI.
CA UN BARBAT POATE SI ARE SANSE MULTE DE A DEVENI SUFOCANT E INTRU TOTUL ADEVARAT. DAR DE UNDE SI PANA UNDE SOLUTIA E ''SA MAI STEA SI CU ALTCINEVA'' IN SENSUL DE ''SA SE MAI HARJONEASCA SI CU ALTA FEMEIE''? ( CRED CA ASTA ERA SENSUL, DE A-SI LUA O A DOUA ''SOTIE.'' DESPRE ASTA VORBIM AICI. DACA SENSUL ESTE ALTUL IMI CER DE PE ACUM SCUZE.)
CU ALTE CUVINTE, BARBATII IN ISLAM SUNT ZUGRAVITI ATAT DE MASCULI-FEROCE INCAT SINGURA SANSA A BIETEI FEMEI SA RESPIRE ESTE CAND EI ISI CAUTA DELICIILE IN ALTE PARTI. IN AFARA DE FAPTUL CA LE DA APA LA MOARA BARBATILOR CARE ATAT ASTEAPTA: SUBTERFUGII, MI SE PARE PROFUND DEGRADANT SA FIE PREZENTATI IN FELUL ACESTA. NU MI-AR PLACEA DELOC SA FIU BARBAT IN ACCEPTIUNEA TRADITIONAL ISLAMICA, TOATA LUMEA SA ASTEPTE DE LA MINE SA MA DEZLANTUI SEXUAL DIN CLIPA IN CLIPA. ACEST STEREOTIP E PROFUND DEZUMANIZANT. FAPTUL CA BARBATII MUSULMANI CRESCUTI IN ORIENT AU DE MULTE ORI UN APETIT SEXUAL EXAGERAT SI MANIFESTAT ALEATORIU (FATA DE CINE PRIND...) POATE FI O CONSECINTA A FORMARII LOR INTR-UN MEDIU IN CARE ASTEPTARILE SOCIETATII DE LA EI ERAU DE NATURA PUTERNIC MACHO-ISTA SI SEXUALIZATA. ALTFEL VA SPUN CA BARBATII, CEL PUTIN PE AICI PE LA NOI PRIN EUROPA, SUNT NISTE OAMENI NORMALI, CARE DE MULTE ORI RENUNTA LA A SE SIMTI GRATIFICATI SEXUAL IN FAVOAREA UNEI GRATIFICARI AFECTIVE. OAMENII IN GENERAL NU AU TIMP SI NICI DISPOZITIE SA REACTIONEZE INTR-UN MOD ATAT DE MARCAT SEXUALIZAT SI E O RUSINE SA CREEM O ASTEPTARE DE LA EI SA O FACA, BA SA O MAI SI INCORPORAM INTR-O IDEOLOGIE! ASTA II VA CONDITIONA SI II VA DERUTA SI MAI TARE.
CAM CAT TIMP I-AR RAMANE PE ZI UNUI OM NORMAL, CASATORIT, SA UMBLE PE COCLAURI PE URMELE ALTEI ''SOTII'' DUPA CE:
-A MUNCIT OPT ORE IN CADRU ORGANIZAT (LA SERVICIU, LA FIRMA, POFTIM, )PENTRU INTRETINEREA FAMILIEI;
-S-A DEPLASAT DE ACASA LA SERVICIU SI INVERS;
-A MANCAT DE 3 ORI;
-S-A ODIHNIT PUTIN;
-SI-A AJUTAT SOTIA IN GOSPODARIE SAU A MAI REPARAT CEVA PRIN CASA;
-A ACORDAT PUTIN TIMP (VIZITA, TELEFON) PARINTILOR, PRIETENILOR, VECINILOR SAU CUI MAI ERA CAZUL;
- A FACUT SI EL CEVA BUN SI DEZINTERESAT CARE NU ADUCE AVANTAJE DIRECTE LUI SAU FAMILIEI LUI (SPRE EXEMPLU A CURATAT SPATIUL DE JOACA AL COPIILOR IN PARC, A DUS UN CAINE VAGABOND LA STERILIZARE SAU L-A HRANIT, SAU PUR SI SIMPLU A IMPRUMUTAT CUIVA O CARTE)
-A PETRECUT TIMP CU SOTIA;
-A PETRECUT TIMP CU COPIII;
- A PETRECUT TIMP CU SOTIA SI COPIII;
-A SUPRAVEGHEAT SAU MACAR CONTROLAT LECTIILE COPIILOR;
????????
CAM CAT TIMP RAMANE DUPA TOATE ASTEA? CEVA TOT RAMANE. SI CUM RAMANE, DACA RAMANE, TREBUIE SA PRESUPUNEM DIN START CA SINGURA ACTIVITATE PE PLACUL BARBATULUI AR FI VANATUL DE FUSTE? UN HOBBY NU POATE AVEA SI EL ACOLO, O PASIUNE A LUI PERSONALA: UN SPORT, UN JOC, LECTURA, UN CONCERT...DE ACTIVITATILE EXTRASCOLARE ALE COPIILOR NU SE POATE OCUPA IN ASA FEL INCAT SOTIA SA SE BUCURE DE PUTIN TIMP CU EA INSASI? TREBUIE MOMIT CU O ALTA FEMEIE (CA SA NU SPUN ALTFEL)?
EU CRED CA E DEGRADANT SA ANTICIPAM DEZINTERESUL BARBATULUI FATA DE ORICE ACTIVITATE CU CARACTER NESEXUAL. DAR DESIGUR, DACA ASA II CRESTEM, ASA II EDUCAM, ASA NE CASATORIM CU EI- ASA II AVEM!!!!!!!
IAR DACA INTR-ADEVAR E CAZUL SA NE PUNEM PROBLEMA UNUI APETIT SEXUAL IESIT DIN COMUN, DE INFRANARE NU S-A AUZIT? ASTA E UN CONCEPT PERIMAT...DINTR-O CARTE...II ZICEA PARCA BIBLIE...SI FUNCTIONEAZA CAM ASA: VEZI, DORESTI DAR IN LOC SA TE INFIGI CA ANIMALUL, TE DUCI ACASA CU COADA-NTRE PICIOARE FARA OBIECTUL DORINTEI IN DINTI. FACI UN DUS, INFULECI CEVA DUPA CARE SCOTI COPIII LA UN SPECTACOL SI PE DRUM II ASCULTI SCRISOAREA A 3-A SI TABLA INMULTIRII. IA SA VEZI CUM TRECE!!!!!!!!
Assalam w aleikum.
Draga Aleyna fiecare judeca in felul sau... As vrea sa spun ca nu trebuie sa fim corecti fata de noi ( asa cum ai spus) ,dar sa fim corecti in fata lui Allah. Fiecare traieste dupa propriile principii , dar sa nu uitam ca este Bunul Allah care le vede si le stie pe toate. Si as vrea sa spun ca nu sunt casatorita cu Allah dar datorita lui Allah il am pe sot langa mine si Allah e mai presus ca sotul meu. Problemele noastre nu sunt decat niste examene de la Allah Preainaltul si daca le trecem cu bine e bine , daca nu tot Alhamdulilah spunem.
Si pana la sfarsit problema cu sotiile are loc in dependenta de om...unul si-a dorit intotdeauna ( si scopul scuza mijloacele) sa aiba urmas , altul poate nu-i trebuie copii ... fiecare cu valorile sale.
Si nu inteleg de ce ne vaicaram? Doar noi am stiut de chestia asta inainte de casatorie? Nu-ti place :( nimeni nu te-a fortat ...
Insha Allah sa fim iubite si sa fim singurele femei din viata sotilor nostri.
Va doresc sa aveti o casnicie plina de credinta ,caci acolo unde este credinta este si intelegere si copii ,caci Allah ii iubeste pe cei Dreptcredinciosi.
CONCLUZIILE SUNT TRASE VA MULTUMESC PENTRU PARTICIPARE!:)
DRAGA IMAN,ERA INTERESANT SUBIECTUL...AVETI AMANDOUA DREPTATE...MI-AR FI PLACUT SA RAMANA DESCHIS PENTRU A VEDEA ALTRE PARERI INSHAALLAH...
DECIZIA ITI RAMANE..:give_rose:
LA cerinta unora dintre membri am redeschis subiectul
islamul ii acorda sotului meu optiunea de a isi mai lua pana la 4 sotii....stiam asta de cand l-am luat...ca exista si aceasta optiune....stiam chiar de cand m-am convertit chiar dinainte....
daca el s-a casatorit cu alta/altele nu poate face asta fara voia lui Allah....nimik nu putem face fara voia lui Allah...nici macar el...iar daca vom suferi...trebuie sa avem incredere in Allah...Allah niciodata nu ne va ingreuna cu mai mult decat putem duce
daca sotul meu face acest pas ....sa isi ia inca una sau inca 3...nu face nimika impotriva islamului....
pe femeia aia nu o ia asa...nu o dezonoreaza.....dimpotriva ii creaza o familie,ii ofera copii are grija de ea....etc....
si atata timp cat sotul nu face ceva impotriva islamului....de ce nu l-am sustine???
imanika multumim ca ai redeschis threadul
Aleyna, am ramas impresionata de ce ai scris mai ales ca ai atata dreptate. Cel putin din punctul meu de vedere.
In ceea ce priveste instinctul sexual al barbatilor despre care ai vb . ..e adevarat ca in Islam se incurajeaza acest apetit sexual al barbatilor iar rezolvarea data de multe ori este :Poligamia. Cel putin eu asta am inteles din discutia cu un imam care dorea sa imi arate ca poligamia este necesara in unele cazuri. Crestinismul insa nu acorda atata atentie apetitului sexual al omului,ne sunt oprite rel. sexuale in posturi si alea sunt lungi, apoi sunt interzise metodele contraceptive deci daca se opteaza pt metode naturale gen calendar etc... alte zile de abstinenta...si se observa clar ca mai mult se incurajeaza abstinenta decat "frecventa".
.
Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!...
In primul rand, Iman habibty.. si eu ma bucur fiindca ai redeschis subiectul..
~~~
Aleyna… imi pare rau ca tu vezi lucrurile astfel… si nu ma refer la a condamna purtarea gresita.. ci la faptul ca intr-un fel “condamni” Islamul (nu e cuvantul potrivit.. poate e prea mult…).. dar ai intr-adevar o dezaprobare fata de aceasta religie…
Poate esti o “feminista” convinsa!... mai mult sau mai putin… ;)
Dar lucrurile nu stau asa…
Quote:
Originally Posted by Aleyna
Din felul in care vorbesti parca ai incerca sa ne convingi sa “gandim” si sa ne “trezim”… stii… tocmai asta poate ca nu intelegi… Spre deosebire de altele, Islamul nu este o religie a “credintei oarbe”… In Islam trebuie sa Gandesti… Nu, Aleyna… nu e asa.. Nu e ca si cum Allah e o zeitate despre care se spune ca vrea ceva si gata… te-ai si supus… si restul ideilor…
Allah este Insusi Creatorul nostru… Cel de la care vine indurarea, iertarea, El este sursa iubirii, sursa pacii, sursa stiintei… iar noi suntem fapturile create de El… ce e Islamul?.. Este calea cea mai naturala… cea mai potrivita noua pentru a ne purta pe acest drum, care se cheama “viata” in cel mai bun mod… Islamul usureaza, nu ingreuneaza… Islamul simplifica, nu complica…
Daca e ceva de condamnat.. atunci este purtarea gresita… asa-numitele “crime de onoare” nu au nici o baza in Islam…. Atunci de ce sa arunci vina pe religie?... Suntem oameni si alegem: urmam aceasta cale sau nu, facem bine, ori facem rau.. fiecare om pentru Propriul suflet raspunde… De ce sa dai vina pe Islam pentru nestiinta, cand Islamul, inca de la primul cuvant indeamna catre aceasta? “Citeste”…
Tu asta intelegi din poligamie? Dezumanizarea femeii?... Imaginea femeii care plange in timp ce ceilalti sunt ca doua animale… macar imaginea ta e mai “buna” fata de ce cred altii.. nu mai spun ce aberatii am auzit pe-aici… fara nici o baza….
Sunt ramuri ale crestinismului in care se practica poligamia..
De ce este Islamul de acuzat pentru aceasta?...
~~~
Poate par naiva, visatoare, necoapta.. cu prea multe idealuri.. pur si simplu o fata care inca nu s-a izbit cu capul de pragul realitatii… in ciuda varstei mele am trecut si eu prin cateva incercari.. din care am avut de invatat… incercari ce mi-au afectat familia foarte mult… (ireversibil.. si Allah stie mai bine)
~~
Vezi tu, Aleyna… Poligamia nu e pur si simplu o “solutie” pentru a-ti satisface apetitul sexual… ia spre exemplu cazul in care un barbat nu se poate casatori.. ce trebuie sa faca el, conform Islamului?.. sa tina Post!!! Pentru a-si stapani dorinta… sa ramana curat_mai direct spus: fara metode de “autosatisfacere”, ca sa nu mai vorbim de orice relatie din afara casatoriei: gen mult prea obisnuitele relatii de “prietenie”… (!!!~)
De ce?.. Pentru ca familia e pusa la mare pret .. casatoria este ceva inalt… Barbatul Musulman: este un barbat Responsabil!!!...
~~
Poligamia.. poligamia este o relatie complexa.. daca nu esti pregatit pentru asa ceva nu poti face un asemenea lucru… e nevoie de multa iubire, intelegere… nu oricine poate trai in poligamie… nu e ceva ce “trebuie”… Nu e ceva ce faci pentru ca ti-a poruncit Allah.. Allah nu ti-a poruncit sa traiesti in poligamie.. e o posibilitate..
Daca sotia nu poate avea copii.. iti poti lua o a doua sotie.. sau la fel de bine poti san u iti ei o alta sotie… (stiu despre un caz in care ea nu putea avea copii… timp de 20 de ani au stat impreuna… ea era bolnava si a murit… sotul ei nu si-a luat o a doua nevasta.. desi isi dorea atat, atat de mult sa aiba copii… avea grija de 3 copii care nu erau ail or – biologic… ) ai tot dreptul sa nu te implicit in poligamie.. daca nu poti…
Compari co-sotiile cu amantele… Nu!.. nu e deloc asa!... In Islam totul este responsabilizat… nu poti face ce vrei dupa capul tau.. nu poti merge sa-ti satisfaci “mendrele” fara cap, fara responsabilitate… stii ce greutate apasa pe umerii unui barbat? Care este responsabilitatea? Pentru ce va fi tras la raspundere?
Cum a avut grija de cei pentru care a fost responsabil?... E Indatorirea lui…
~~
In islam NU se incurajeaza apetitul sexual… dar, daca vorbim direct.. exista unii barbati, in regiunile mai calde ale globului.. cum sa ma exprim.. exista cazuri in care sotia nu poate “tine pasul”.. si ea isi cauta o co-sotie… exista asemenea cazuri… in cadrul unui cuplu… poligamia poate fi o solutie.. dar nu e ceva Necesar.. nici macar in aceste cazuri… este un pas care trebuie facut cu responsabilitate, pentru care trebuie cantarite cu deosebita atentie lucrurile…
Fiindca este cu adevarat o responsabilitate.. E o Familie.. Si pentru un barbat este mult mai greu sa ai mai multe sotii, decat una singura.. asta daca te porti in conformitate cu Islamul.. asa ca o comparatie poligamie – relatii cu amante.. nu-si are rostul sub nici o forma…
~
Dar cu Ibrahim – Avraam (alayhi salam!_pacea asupra lui!) cum ramane?
Si vorbind de monogamie.. este si exemplul Profetului (salla Allahu alayhi wa salam!).. cat timp a fost casatorit cu Khadija nu a mai avut nici o alta sotie…
Nici una..
~~~
a… inca ceva.. din ce stiu eu.. nu trebuie sa stea sotul cu sotiile in aceeasi casa?.. fiecare in locul ei… (si sa “grohaie dupa un perete subtire”)
Aleyna, Aleyna…
~~~
P.S.: sa va daruiasca Allah Preainaltul dragoste si intelegere tie si sotului tau (Incha'a Allah)... si sa va binecuvanteze cu tot ce e mai bun...
Ameen..
o singur amentiune daca imi este permis...
Candida albicans nu este o ciuperca transmisibila neaparat. candida avem fiecare dintre noi, si copiii ... incepe sa isi faca simtita prezenta in momente de scadere a rezistentei organismului, daca mergem la plaja (expunerea prelungita la soare), un tratament cu antibioticce pe care tocmai l-am terminat care modifica echilibrul florei normale a organismului. De exemplu putem folosi un spumant de baie si imediat incepe candida sa se manifeste, sau putem fi insarcinate ... de asemnea se stie ca multe gravide au mari batai de cap cu Candida...
Si apoi ... cu mersul la piscina... e discutabil ... Eu nu spun ca nu sunt de acord cu multe din cele scrise de tine dar motivele de ordin medical nu se invoca in acest caz sau cel putin... fortat poti sa o faci.
Draga mea exista un studiu de specialitate care arata cum cancerul de col infloreste efectiv in aceasta lume moderna si modernizata... in timp ce in tarile Orientului Mijlociu il gasim in procent neglijabil tinzand undeva spre 1...
Cancerul de col uterin se stie ca este o afectiune care in cele mai multe cazuri este favorizat de un virus si deci de parteneri sexuali multipli.
Revin cu informatii daca doresti dar acum incerc sa ma opresc sa nu plictisesc caci tema este alta... ideea este ca poti invoca orice dar nu si motivul bolilor cu transmitere sexuala in a respinge ideea unei a 2-3-4-a sotii.
Si ... desi eu personal nu m-as impaca usor cu ideea unei a doua soti, desi soarta noi nu ne-o stim, vreau sa iti spun un lucru pe care poate nu il stii ... caci inteleg ca inca nu te-ai casatorit, sa stii ca un barbat musulman se apropie de sotia lui spunand Bismillah! inainte caci din acea uniune poate rezulta un copil. Departe de imaginea grohaitului printre fuste... e adevarat ca ramane actul sexual satisfacerea unui instinct primar (caci probabil asta imi vei replica) dar ai sa vezi draga mea cand vei fi alaturi de un sot musulman ca iubitul tau pe care l-ai ales e departe de a fi un porc incurcat in desuurile tale.
Sunt convinsa ca cel cu care urmeaza sa te casatoresti este un om f rabdator caci presupun ca iti cunoaste ideile asa ca fii fericita si spune al hamdulillah! sau macar multumeste lui Dumnezeu caci desi poate nu crezi El este foarte tare amestecat in toate astea.
Sa fii fericita inshaAllah, tu si sotul tau inshaAllah!
Sincer , nu am vrut sa intru in aceasta discutie pentru ca am niste idei foarte clare si subiectul acesta este pentru mine..........dincolo de saturatie.
Dar m-am simtit obligata sa fac urmatoarea precizare......
Aleyna, incearca si nu generaliza"barbatul musulman este incurajat sa........................, asa sunt educati, invatati...etc"
Sotul meu este musulman....poate de veni in orice moment poligam , dar are cu totul si cu totul o alta viziune despre poligamie.
Nu numai crestinismul indeamna la infranare.....este o idee gresita sa crezi ca pentru acei barbati musulmani care au "pofte" de nestavilit, li se recomanda poligamia.......Insusi Profetul saws a relatat ca "cine poate ....sa se casatoreasca, cine nu ...sa posteasca"...pentru ca prin post iti sunt infranate toate dorintele....cu precadere cele fizice.....
Intr-o zi cand mergeam la Aeroportul Otopeni...pe drum la un moment dat este un panou imens , cred ca o reclama, cu Marylin Monroe.......niciodata nu am vazut o fotografie atat de perfecta cu ea (celebra foto in statia de metrou cu fusta ridicata )...si pur sii simplu am ramas uimita de frumusetea ei. M-am uitat si am zis ...intr-adevar femeia asta este superba....Mashallah!
Si i-am zis sotului meu......"da zi si tu mai omule........uite ce frumoasa este...."
Sa-ti spun raspunsul lui.....pe mine m-a facut sa-mi fie rusine...si inca mai imi este si acum........"Allah....., alhamdulillah , mi-a dat ceea ce El a considerat ca este frumos....iar tu pentru mine esti acea frumusete pe care Allah a hotarat-o pentru mine...cum sa-mi placa sau sa-mi doresc altceva????????"
Vezi ...si daca l-as ruga sa se insoare nu cred ca ar face-o...pentu ca are alte principii, alta viziune asupra poligamiei.....
Stii ce admir eu la poligamie???? Faptul ca un copil se poate bucura de ambii parinti.....si niciodata nu v-a avea drama "copilului din flori"...........iar la asta putem discuta multe, pentru ca eu insumi sunt rezultatul unei relatii in afara casatoriei.....si mi-as fi dorit ca tata sa fie poligam, ..si faptul ca o femeie niciodata nu va fi a cincea sau a zecea roata .....ci va avea locul ei bine stabilit .....chiar daca este in camera alaturata......................
DANIELA...IMAN3...NOUR_AL_HUDA...foarte frumos ati scris...:give_rose: :give_rose: :give_rose:
FOARTE FRUMOS EXPLICAT SURIOARA,ALLAH SA TE BINECUVANTEZE...:give_rose: :give_rose: :give_rose:Quote:
Originally Posted by daniela_muslimah
Salam alekom wa rahmatulah wa barakatuh
Dragele mele, am avut un moment cand doream sa postez aici exact cand subiectul fuseses inchis dar apoi mi-a disparut interesul. Astazi am citit din nou ce ati mai postat si vreau sa fac si eu o precizare: parerea mea persoanal si sper sa nu jignesc pe nimeni
Din cele ce am citit reiese ca si unele si altele aveti dreptate; fiecare are dreptate in felul ei pt ca fiecare traieste o alta situatie si are alta experienta de viata, experienta ce isi spune cuvantul in toate comportamentele si gandurile noastre.
Eu zic asa: Islamul este corect si daca Allah a permis poligamia stie el mai bine de ce. Daca stam stramb si judecam drept gasim tot felul de interpretari a felului in care este este permisa / necesara aceasta poligamie si le limitam la 4-5-6 si unele femei chiar le stipuleaza in contractul de casatorie( incorect din p. meu d .v.) insa fiecare stie ce e in stare sa accepte sau nu. In sinea noastra toate ne rugam sa nu fim nevoite sa ajungem in situatia de a accepta aceasta situatie pt ca nici unei femei nu-i este comod( asta ca sa nu zic alt cuvant) sa-si stie barbatul in bratele altei femei, chiar daca este departe de urechile si ochii ei.
Femeia este f sensibila si o trauma tot se produce in sufletul ei oricat de mult si-ar iubi sotul sau pe Allah. Atunci cand prima sotie ii cauta sotului pe a 2 a( din diverse motive) poate ca e mai linistita si impacata cu situatia insa in cazul in care sotul isi impune dorinta de a lua alta sotie fara sa tina cont de suferinta partenerei de viata si mai ales fara sa aiba motivele invocate si precizate( si doar de dragul de a-si satisface poftele) nu mi se mai pare deloc ok.
Sunt convinsa ca cele care au spus ca barbatii musulmani sunt incurajati spre "satisfacere" se refereau nu la faptul ca Islamul incurajeaza la asta ci societatea, traditia daca vreti. Realitatea este ca unii care se numesc musulmani( fara a face cinste Islamului dar tot musulmani se numesc si deci e imposibil sa ne abtinem de la generalizari) fac orice pt a-si satisface instinctele primare numai POST nu tin.
Sa-mi fie cu iertare, mie mi-e drag Islamul si nu am nimic de comentat dar nu mai pot si nu mai vreau sa tin palma si sa acopar greselile unora. Trebuie sa recunoastem ca se fac multe greseli si iaca de asta avem comentarii de genul celor scrise pe forum. DIN PACATE.
Nu cred ca e cazul sa facem aici o diferentiere intre cele convertite si araboaice( de parca restul muslimelor neconvertite ar fi toate araboaice) insa vreau sa specific ca eu nu cred ca araboaicele accepta mai usor poligamia, sunt cazuri destul de rare si la ei. In general ele spun asa: "daca eu sunt femeie curata, draguta, amabila, religioasa, educata, i-am facut macar un copil, gospodina pt care motiv sa accept o alta sotie????? Doar pt ca au trecut anii si altele sunt mai tinere si zvelte decat mine? NU, daca vrea alta sa-si ia alta iar mie sa-mi dea drepturile mele si ale copiilor departe de alta femeie" Evident ca aici intervine si familia ei, caz in care pt cele convertite nu este kiar valabil
Deci, fetelor, dupa ce v-am plictisit cu atatea randuri(sper eu inteligibile) vreau sa zic ca eu nu accept asa ceva daca nu este un motiv f serios. Si apoi daca vrea sa faca ceva de dragul Islamului de ce sa nu-si ia una vaduva cu copii si sa aiba grija de ea? de ce una tanara si prospata daca eu deja i-am facut copii?
Stiu atatea cazuri in care saracele femei fac copii unu dupa altul pt ca ei ameninta ca vor alta sotie pe motiv ca vor mai multi copii si PANA LA URMA TOT ISI IA ALTA chiar daca are deja 6 copii. Asta nu mai este de acceptat
Cu scuzele de riggoare daca am suparat pe careva va pup pe toate si inchallah sa nu ajungem nici unele in situatia cu pricina.
Allah Akbar
Dragele mele,am ocolit si eu subiectul cit am putut,nu stiu ce mi-a venit azi!De obicei imi ridica adrenalina.
N-am citit tot ,dar aproximativ...
Daniela,tu vorbesti foarte frumos si adevarat dar asa cum zicea surioara noastra Ishtar,aceste situatii ,conditii sau cum vrei sa le numim,raman doar in teorie.
Practica e cu totul alta.Sotul musulman nu isi ia o a doua sotie din nici unul din motivele enumerate mai sus,si nici in limitele acestor conditii,care asa cum zicea si surioara Ishtar nu sunt reglementate de Qoran.
Isi iau o sotie doar ca vor O ALTA.Ceea ce pt. mine e acelasi lucru cu un desfrau,cu incapacitatea de a-si controla instinctele sexuale si cred ca totul se rezuma doar la asta SEX si nu DRAGOSTE SI RESPECT fata de sotia lui!!!
Nu am auzit de musulman care sa se casatoreasca de ex. cu o vaduva cu 3-4 copiii de crescut asa cum Profetul sallahu aleyhi wa sallam,a facut!
Alhamdullilah ca este sunna si nu fard ,pt. ca eu una nu as putea accepta asa ceva.
Dragele mele ,cele care spuneti ca ati accepta asa ceva nu stiu ce sa zic,poate doar ca surioara Iman_elsayed,poate ca n-am credinta atit de puternica si nu pot pune totul pe seama destinului,a vointei lui Allah.
Dar dragelor,n-as suporta sa-mi stiu sotul in bratele altei femei.Sa stiu ca cel care imi sopteste tandru cit de mult ma iubeste,sau ce frumoasa sunt cind dorm ,face acelasi lucru cu alta femeie!
Sau sa stiu o alta femeie insarcinata cu copilul sotului meu!Eu ,care dupa ce i-am daruit trei ...n-a fost de ajuns!
Dragostea mea nu e de ajuns?Nu-i de ajuns ca ma uit la el ca la soare?
N-as vrea sa zic,dar recunosc ca acum scriindu-va pling!Nu-mi imaginez asa ceva!Din pacate ei nu iubesc ca noi si nu simt ca noi ,iar multora poligamia li se pare floare la ureche,de aceea o si practica fara nici un fel de responsabiltate sau teama fata de Allah subhana wa taala.
Alhamdullilah ca am un sot caruia nu-i trece prin minte asa ceva!(parca o sora glumise zicind de sotul ei ca zice ca una-i de ajuns!Asa zice si al meu,deja una l-a facut cu capul,trebuie sa te urasti singur sa-ti iei o a doua:36_1_21: )
Si inca ceva,nu stiu cum sunt alte araboaice dar in egipt stiu ca aceasta ideee nu este deloc acceptata de femei.
Nici de prima sotie,dar nici de cea care ar deveni a doua.
Efectiv nu vor sa devina a doua sotie a unui barbat care are deja o sotie si 2-3 copiii!
Ca sa nu mai zic ca nici un tata nu accepta sa-si casatoreasca fiica cu un barbat deja casatorit!!!
Asa ca imanica mea egipteanca,stai fara nici o grija.:36_1_21: Prin egipt oamenii gindesc mai altfel,cam ca noi asa.
Draga Rania,acum am citit si mesajul tau.
Am raspuns inainte pt. ca nu mai rabdam,deh asa mi-e felul!
Te aprob in totalitate.
Islamul este PERFECT!!Allah subhana wa taala stie cel mai bine de ce a aprobat poligamia.Si tot EL stie pt.cine e si pt cine nu e!
Ma bucur ca am zis acelasi lucru in leg. cu femeile araboaice,si anume ca nu toate accepta poligamia si nici vorba de usurinta!
Si chestia cu vaduvele cu copiii.De mult m-am intrebat,daca vor domnule sa faca neaparat sunna,de ce nu fac cum a facut Profetul sallahu aleyhi wa sallam?Adica sa-si ia 2-3 vaduve cu cite 2-3-4 copiii fiecare si sa-i creasca!
Asta este sunna!Nu trinta in pat cu o tinerica,exact cum ai zis tu!
Si eu sunt trista ca mereu noi trebuie sa aparam islamul de asa zisii musulmani si ca de multe ori suntem acuzate ca noi nu suntem adevarate musulmance,ca ce stim noi, doar suntem niste convertite,ca adevaratul islam il stiu doar cei nascuti musulmani!
ei bine nu-i deloc asa!Spre deosebire de unii(chiar fff multi) noi cei/cele convertite am citit ,citim si vom citit .Ceilalti au doar avantajul ca s-au nascut musulmani!Cred ca intelegeti la ce ma refer!
Si atunci cind zicem ca araboaicele accepta mai usor poligamia ginditi-va ca ,arab nu inseamna neaparat musulman.
Sa intelegem ca teoria de mai sus este valabila si in cazul crestinelor araboaice?Ca deh se nasc si cresc si traiesc in acelasi locuri cu musulmanii.Traiesc la un loc si nu cred ca traditiile sau mentalitatile se schimba brusc doar in functie de religie,astea tin si de teritoriu.
Daca e ceva impamantenit,un obicei oricit de gresit, eu cred ca il au cam toti ai zonei(parerea mea).
Poate exageram cu parerile noastre inclusiv parerea mea .
ALLAH stie mai bine CE SI DE CE A ZIS ASA.
Vedeti si in prezent razboaie contra musulmanilor,in care ne mor atatia frati,poate ar trebui sa ne bucuram ca ALLAH ne-a dat o asemenea posibilitate si sa ne inmultim foatre repede sa fim mai multi si mai puternici decat dusmani nostri.Viata asta este de fapt o scoala cu multe,multe examene si nu multi trec peste asa numite examene.
CEL PREINALT zice clar cum sa fie poligamia si la fel de CLAR zice ca cel care nu poate sa nu o faca.
Da intradevar, multi o fac ca vor si alt gust, doar toti vom muri si vom raspunde pentru faptele facute pe acest pamant.
Nu stiu exact cum este in ISLAM, un barbat poate lua o femeie cu copii?
Si daca are acea femeie fete?
Fetele nu trebuie sa se acopere in fata acelui barbat asa numit tata?
Daca mai tarziu i-ar placea de copila sotiei acelui barbat?(sunt nenumarate cazuri cand fetitele au fost violate de sotii mamelor)
Mie sotul i-mi spune ca (nu stiu daca in ISLAM sau la arabi)daca la ei se divorteaza o familie si au copii, copii raman la bunici (de fapt la tata daca nu s-a recasatorit, sau n-are parinti)ca tineri despartiti sa se poata recasatori,si de fapt datoria barbatului sa intretina copii.
Draga Aleyina,ura ta fata de Islam este vadita,asta e clar!Quote:
Originally Posted by Aleyna
Dar as avea o intrebare,daca nu ti-e cu suparare!
Tu amintesti in cateva randuri de Dumnezeu.Te intreb:IN CE RELIGIE ITI ESTE PERMIS SA FACI AFIRMATII DE GENUL CELOR DE MAI SUS???
In religia crestina(oricare denominatiune ar fi ea) NU!!!Asta e clar!
Nici in religia iudaica!
Mai mult decat atat,sunt sigura ca cineva care pretinde ca are credinta in Dumnezeu nu poate face asemenea afirmatii,de o asemenea gravitate!!!
Eu cred ca daca nu te-ai mai lasa atat de orbita de ura,ai putea sa judeci mult mai rational...Altminteri,risti chiar sa cazi in propria-ti capcana(asa cum ai facut-o cu invocarea bolilor transmisibile pe cale sexuala,nu mai revin.Iman ti-a explicat cat se poate de clar!!!)