Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!...
Eu cred ca pentru noi, cei convertiti la Islam.. este de invatat.. in ceea ce priveste rabdarea...
mai bine sa nu generalizez..
asa ca vorbesc din experienta personala:
la inceput, nu am vorbit cu cei din jurul meu in cel mai bun mod...
~ cu Mama mea: atunci cand voiam sa trec la Islam...
odata discutam si mi-a zis sa tin minte ca Dumnezeul crestin e cel caruia m-am rugat atunci cand am avut probleme si m-a ajutat... si eu i-am raspuns "Ooooooofffff, Mama, cum sa fie mai multi dumnezei, pentru fiecare religie? e unul singur.. nu unul crestin, unul pentru musulmani.... "
atunci.. cand a auzit de asta un musulman dintr-o tara islamica.. mi-a zis: sa NU mai fac asa ceva... cum sa-i spun "of"!!... Mamei mele!...
~~
~dupa ce m-am convertit... cand aveam discutii cu prietenele mele... s-a intamplat ca tonul meu sa fie mai aprins...
de ce?
pentru ca a fost sentimentul asta: as vrea ca toti sa vada calea asta...
chiar inainte sa fac pasul... am intrat intr-o biserica catolica cu una din prietenele mele... era o sarbatoare si era plin de crini la toate statuile... mie mi-au dat lacrimile.. cand a vazut prietena mea a inceput sa spuna... ca vede ca mi-e greu.. ea a inteles Total gresit!!!...
mi-au dat lacrimile, dar motivul erau statuile... aveam sentimentul asta.. cum sa se inchine oamenii la statui?.. cum sa faca ceva atat de gresit?.. as fi vrut sa schimb totul!!!...
i-a trimis mamei mele o iconita.. Wallahi _ am vrut s-o rup pe drum.... dar n-am facut-o in final... (suntem intr-o tara crestina.. ce faceam? o rupeam in fata crestinilor?.. )
cand vedeam la televizor tot felul de stiri cu icoane facatoare de minuni si tot felul de pelerinaje.. nu m-am putut abtine sa nu comentez: cum de se pot inchina la icoane?...
la mama in sat: e un sat catolic.. apar tot mai multe statui... fiul verisoarei mamei are chiar un altar amenajat cu mai multe statui...
in venea sa strig: e Gresit.. Opriti-va...
dar Gresit era si ce faceam Eu....
~~~
datoria mea _ ca musulmana.. e sa chem la aceasta Cale Binecuvantata in cel mai bun mod...
sa vorbesc cat de bine pot...
nu pot sa silesc pe nimeni sa creada / sa nu creada... de-asta omul poate alege...
nu pot sa judec religia altuia astfel...
e religia lui.. eu de sufletul meu raspund si de cum ma port in functie de religia mea...
~~
m-am gandit.. daca cineva ar fi venit si mi-ar fi zis astfel de Islam.. as fi trecut? Nu....
Cred ca trebuie sa ne gandim cum am aflat noi despre Islam...
ne-a fortat cineva? Nu...
Ce ne-a placut?...
Blandetea, Rabdarea, Bunatatea...
unde sunt ele in noi?...
~~~
Oare raspundem noi pentru sufletul altuia?... vom fi intrebati de ce a trecut sau nu cineva la Islam?...
noi avem datoria sa chemam... dar oamenii aleg....
si chemarea e in primul rand prin Fapte...
Faptele vorbesc de mii de ori mai bine decat limba...
~~
Mai bine aratam Frumusetea Islamului.. Stralucirea si Puritatea acestei religii decat sa incercam sa aratam mereu petele altor religii...
contradictiile si greselile din ele...
~
Si mai e greu.. cand esti singur... in familia ta...
de multe ori ma gandeam.. ca as fi vrut sa ma nasc intr-o familie musulmana... dar ca Allah stie de ce sunt aici si acum..
apoi m-am gandit ca ar fi fost mai rau sa fi fost intr-o familie musulmana care sa aiba tot felul de practici bidah etc...
Ce Ganduri!!!!!!!.....
Ganduri Prostesti!...
si fara rost....
de ce sa ma gandesc ca de ce nu a fost asa sau altcumva?...
Pot eu sa stiu oare ce rasplata e in spatele tuturor lucrurilor?...
~~~
As vrea ca familia, prietenele.. sa fie musulmane... dar e Voia lui Allah Ta'ala sa fim mai multe comunitati... si eu nu cunosc destinul pe care-l au...
~~
apoi. .. uneori as vrea sa vorbesc cu mama mea.. sa-i spun toate lucrurile pe care le simt... cre pretuisc.. ce valori am....
si mi-este teama.. ca nu ar intelege... sunt multe lucruri pe care noi doua le vedem diferit...
Islamul te remodeleaza....
odata cu convertirea nu se petrece o schimbare de 180 de grade... nu are cum...
e o schimbare majora.... insa compartamentul ti-l corectezi treptat.... totul se sprijina pe credinta, pe responsabilitate...
E o binecuvantare si o mare responsabilitate sa fii musulman.. nu toti au aceasta binecuvantare... atunci _ de ce sa fim nepasatori?....
treptat trebuie sa finisam constructia... prin rabdare, blandete.....
~~
mai e ceva aici... micile "compromisuri"... de multe ori unele gesturi sunt privite ca "fanatism" de familie
...
depinde de cum stie fiecare sa explice...
Sa ne ajute Allah Ta'ala sa chemam in cel mai frumos mod la aceasta Cale Minunata - la Islam...
Sa avem cat mai multe trasaturi ale dreptcredinciosilor: rabdare, blandete, chibzuinta....
si atunci cand ne vom da ultima suflare... sa fim dreptcredinciosi... sa-l adoram pe Allah pana in acea ultima clipa...
Insha'a Allah...
~~~
Personal... imi doresc sa-mi pot creste copiii (Insha'a Allah) intr-o tara unde sunt multi musulmani...
de unde sa poata invata cat mai multe...
si Allah stie mai bine...
**