Quote:
Originally Posted by
ALEX
Eu le compatimesc pe femeile musulmane ca sunt private de dreptul de a iubi omul care doresc ele si de a fi fericite langa el ,adica daca nu e musulman il iubeste degeaba ETC ETC sa nu zic ca mi s-a plans o colega de facultate care a plecat in syria si s-a maritat ca Soacra ei ii mananca viatza este ca un gardian o pazeste toata ziua ,si multe altele nu vreau sa vb despre asta , am acceptat sa devin musulman pentru ca iubesc o musulmanca iar iubirea este regula mea in acest ...............nu-l pot defini poate dupa ce devin musulman traiesc printre ei si sper din tot sufletul sa raman in romania cu iubita mea macar unele sa tina fruntea sus.
Alex...:)
Tu acum vorbesti prin prisma unor evenimente din viata ta care nu-ti dau pace...inteleg ca iubesti o fata musulmana si,datorita faptului ca tu nu esti muslim...vezi draostea voastra ca pe ceva imposibil.
Incerc sa ma pun in pielea ta si imi dau seama ca trebuie sa fie destul de greu...dar mereu exista o rezolvare,insha'Allah!
Te-as intreba ce inseamna pentru tine dragostea...dar nu asta e subiectul acestei discutii...insa,ca om,ca musulmanca sau ca orice vre tu ti spun numai atat:daca se aplica islamul noi nu avem deloc de suferit...ci,alhamdulillah (multumesc lui Dumnezeu) viata noastra este demna si fara bata de cap (din cauza ca islamul ne-ar oropsi in vreun fel).
De acord,nu poate fi negat faptul ca uneori exista musulmani care isi fac sotiile sa sufere...dar cati dintre ei oare aplica islamul si traditia profetului Muhammad (salla Allahou alayhi wa salam)?cati dintre ei nu sunt musulmani doar cu numele? as cita aici niste versuri f dragute dintr-un nasheed al lui Yusuf Islam : "too many people wear a title of a muslim but they don't practice islam"!
Relatia ta cu aceasta fata...dragostea voastra...te-ai gandit vreodata ca poate fi o proba?o proba pentru amandoi?pentru ea pentru a se mentine pe calea cea dreapta iar pentru tine...te-ai gandit vreaodata ca simplul fapt ca ai intalnit-o este ceva divin?poate datorita ei vei incepe sa cunoasti mai mult despre aceasta religie si insha'Allah Allah iti va deschide inima pentru islam...orice e posibil,Dumnezeu e Atotputernic!
Spui ca vrei sa te convertesti pentru a fi cu ea...scuza-ma ca iti spun,dar religia nu e o gluma,o joaca!sa apartii unei religii inseamna sa crezi in mesajul acelei religii...religia nu se schimba pentru o persoana...
Am sa-ti scriu un hadis (hadisurile insemnand traditia profetului Muhammad salla Allahou alayhi wa salam):In ziua in care el a rostit discursul de adio,le-a dat oamenilor ce-l ascultau o multime de sfaturi despre cum sa se poarte ca sa reuseasca atat in Viata de Aici cat si in cea de Apoi,despre cum sa se poarte cu familiiile lor etc.Si stii ce le-a spus?Ca cei cu adevarat credinciosi vor urma religia adevarata si dupa moartea sa,a profetului,asta daca ei i se supun lui Allah (Dumnezeu),insa daca ei au fost supusi numai lui,profetului,atunci dupa moartea acestuia ei vor reveni la stadiul dinainte,la politeism.
Ce vreau sa spun cu asta...daca tu te vei converti numai de dragul prietenei tale...tu nu vei fi considerat cu adevarat credincios...nu verau sa fiu dura...dar gandeste-te ca intr-o zi poate nu va veti mai iubi...sau poate ea nu va mai fi langa tine...ce ai sa faci tu atunci?vei reveni la religia ta dinainte?Nu-i cu putinta...religia e ceva serios :)
Sper ca m-am facut bine inteleasa si sper sa nu ti se fi parut dure exemplele mele.Oricand vei avea nevoie sa stii ceva,daca vei avea nelamuriri...insha'Allah adreseaza-le si vom incerca sa te lamurim :) .
O seara placuta,
ma'a salama :smile01: