Originally Posted by
anna_mrb
Nu Daniela,nu cred in evolutia omului din maimuta,daca asta incerci sa ma intrebi,dar nu vrei sa ma jignesti.:)
Insa nu putem sa dam la o parte istoria,doar ptr ca Dumnezeu a creeat pe om.Da,Dzeu(cred in Dzeu) l'a creeat pe adam si pe ceilalti oameni,dar din momentul caderii lor in pacat,ei au inceput sa invete singuri cum sa se descurce,deci,desi nu mi-au placut orele de istorie,istoria are locul ei.
Si tot istoria ne spune ca oamenii la inceput se inchinau altor divinitati(vezi de exemplu ,cand Moise a dat legea pe tablii,evreii,jos in vale,ridicau un altar unui vitel de aur)
Stiam ca legat de satan,el a fost cazut un inger cazut,quranul nu vb despre caderea omului in neascultare?:confused:
Deci sa inteleg ca vb despre traducere,musulman =supus lui Dzeu...tot la fel,insa,pot spune ca oamenii s-au nascut ortodocsi (1. nu sunt ortodoxa,deci nu ma intelegeti gresit.2.ortodox=drept credincios)Totusi,eu nu vb despre traducere...
Si nu am spus neaprat ca iudaismul este prima religie monotesita,sunt sigura ca erau si altii care se inchinau unui singur Dzeu,dar,cum am mai spus,Dumnezeu adevarat,este unul.Nu pot sa ma inchin lui Buddha si sa spun ca de fapt ma inchin lui Dzeu.Si faptul ca budismul nu exista pe atunci,nu inseamna ca nu exista altceva.
Cu siguranta crestin nu a fost,dar dupa regulile evreiesti,si dupa modelul circumciziei,cerut evreilor dupa legea mozaica,Avraam era un evreu.
Pai daca ma nasc pura,musulmana,insa nu tin cei 5 stalpi ai islamului,nu inseamna ca nu mai sunt musulman? :give_rose:
Sau faptul ca eu sunt crestin si ma inchin lui Dzeu prin Cristos,ma face tot ...un musulman???:confused: :confused:
stiu asta :) :give_rose: