Salam aleikum
73 imanikka,din care 72 vor intra direct in iad:( :( :( (gresesc sau asa este hadisul?:confused: )
Printable View
:salam: Draga Genan nu am gasit nici o intrebare dupa postarea mea,deci nu stiu ce parere de-a mea te intereseaza.As raspunde cu placere intr-un cadru unde lumea ar asculta parerea mea(nu inseamna ca trebuie si sa fie de acord cu ea),nu aici unde se iau la despicat rindurile pentru a ma pune la punct.Sper si asa am inteles si din postarea ta,ca nu am depasit limita bunului simt,nu am jignit pe nimeni si nu am adresat cuvinte urite nimanui.
Sunt de acord ca sunt si persoane care stiu sa asculte si daca intervin,intervin pentru a ne aduce aminte sa ne toleram:give_rose: .
Insha Allah pe viitor voi fi mai atenta cind voi impartasi cu alte persoane experiente din viata mea.Scuze tuturor pentru conducerea discutiei atit de departe si pentru interventia mea in postarea in care va povesteam despre casatoria mea.Insha Allah fiecare isi asuma ceea ce face si pe viitor vom fi mai legati din simplul motiv ca apartinem aceluiasi drum.:smile06:
eu am citit despre shiiti ca nu stiam prea multe si unele argumente ale lor sunt destul de interesante, ba chiar au 2 citate coranice si multe din hadisuri prin care isi justifica necesitatea descendentei profetului .
Eu nu cred ca shiiti fac parte din grupurile care vor ajunge in iad direct.
Daca intr-adevar il urmeaza pe Ali atunci nu e greu de inteles. Chiar profetul a spus : "Langa Ali se afla adevarul si Coranul, Coranul si adevarul intotdeauna vor fi cu Ali".
Hadith-i Haqq: Umm Salmah once quoted The Prophet as saying: "Ali is always with the truth (Haqq) and The Qur'an, and The Qur'an and the truth are always with Ali, and until the day of Judgemnet they will not be separated from eachother."
-This Hadith has been transmitted through 15 channels in Sunni sources, and 11 channels in Shi'a sources.
-Bahrāni, Ghāyat al-Marām, Tehran p539-540
Hadith Haqq : Umm Salmah mentioneaza un moment in care l-a auzit pe profet spunand: " Ali este intotdeauana langa adevar si Coran , Coranul si adevarul sunt mereu langa ALI si nu vor separate(adevarul si Coranul) pana in ziua judecatii".
Acest hadith a fost transmis prin 15 cai in sursele sunni si 11 in cele shi`a.
Bahrani, Ghayat al Maram , Tehran p539 -540
asta e o traducere relativa , se mai poate traduce si mai grav ..bine cu o nota de subiectivism insa chiar lasa de inteles textul k se poate
oricum hadithul e in engleza, acum nu stiu cum suna in araba
"Ali traieste in adevar si conform Coranului, Coranul si adevarul sunt mereu cu ALI si nu vor fi separate pana in ziua judecatii."
inca un hadith folosit de shia ca argument:
Hadith-i Thaqalayn:
In acest hadith profetul spune: "Va las 2 lucruri valoroase pe care daca le veti tine bine nu se vor duce de rapa: Coranul si familia mea. Acestea nu vor fi separate pana in ziua Judecatii."
acest hadith a fost transmis pe o suta de cai de 35 de apropiati ai profetului.-The book Abaqāt of Musawi. India. Vol on Hadith-i Thaqalayn.
-Ghāyat al-Marām, p211.
2:
" Jur pe ALLAH , ai carei viata i-o datorez , ca Ali si partizanii lui vor avea salvare in Ziua Judecatii."
-al-Durr al-Manthur. Suyuti. Cairo. Vol 6. p379.
-Ghāyat al-Marām, p326.