Re: Simboluri religioase in scoli
As salam alaykum wa rahmadulah wa barakatu
Eu unul sunt in totalitate impotriva simbolurilor religioase in scoli.
Parafrazind un mare invatat as spune ,este un timp pentru toate si un loc pentru toate.
Daca vrei sa te rogi fa-o acolo unde trebuie sau daca nu poti acolo, intr-un loc in care sa nu faci parada de credinta ta .Roaga-te fara sa faci din asta o expunere publica a credintei tale.
Icoanele si alte simboluri religioase atirnate pe peretii scolilor isi pierd valoarea simbolistica si devin niste simple tablouri (ceea ce de fapt si sunt) ba mai mult devin bataia de joc a celor care nu cred in ele.
Muslimele care poarta baticul(hijabul) in scoala nu o fac de dragul modei sau ca sa se afiseze cu credinta lor ci respecta o lege care este obligatorie in Islam .Si acum sincer vorbind ,mai bine asa decit cu parul vopsit in cine stie ce culori fistichi care cu cit sunt mai stridente cu atit arata cita incultura ai.
Cit despre orele de religie .Ar fi bune daca asa cum spunea cineva ar fi centrate mai mult catre istoria-religiilor .Ar ajuta mult mai eficient in dezvoltarea si cunosterea culturii religioase decit rugaciunile de forma si parada.
Dar cine sa faca asta?!? Niste preoti care nici ei nu cunosc aceste teme ?Sau niste profesori frustrati care inainte te obligau sa inveti cintece pionieresti si astazi te obliga sa bati matanii si sa te rogi ?
Eu afirm cu toata taria ca acesta afisare ostentativa a simbolurilor religioase in locuri nepotrivite este o adevarata blasfemie la adresa credintei si a lui Dumnezeu. Am zis.