Acte necesare pentru casatorie in Romania cu un cetatean strain
M-am gandit sa scriu separat actele necesare pentru casatorie, desi au mai fost scrise o data in acest thread.
Acestea sunt:
1.certificat de nastere, original si copie supralegalizate, traducerea legalizata in Romania
2.pasaport - original si copie
3.dovada de la ambasada sau consulatul tarii respective din Romania care trebuie sa cuprinda faptul ca in conformitate cu legea sa nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania - pentru aceasta pentru cetatenii egipteni, probabil si pentru ceilalti trebuie un certificat de la autoritatile locale de unde locuieste ca nu este casatorit si se poate casatori
4.certificate medical prenuptial eliberat de un medic din Romania
5.numai daca este cazul - sentinta de divort sau certificat de deces care atesta faptul ca a fost desfacuta casatoria anterioara sau a incetat - original, copie supralegalizate, traducere legalizata in Romania
Cam atat si cu aceste acte, dar, cum am spus si mai devreme cel mai bine e sa mergeti si sa intrebati poate difera de la tara la tara, desi e putin probabil.
In general nu au fost probleme cu autoritatiele, dar nu pot garanta si pentru celelalte orase, totul depinde de caracterul functionarilor publici, dar daca totul e ok nu vad de ce ar creea probleme, in fine.
Sper sa revin si cu alte informatii, insha' Allah.
Numai bine!:smile01:
Acte necesare pentru obtinerea vizei de reintregire a familei
As salam alaikom!
In sfarsit am timp sa scriu si despre acest subiect: " acte necesare pentru obtinerea vizei de reintregire a familiei (d/vf)".
Este nevoie de:
1. pasaport - original si copie
2. asigurare medicala pe 3 luni
3. cazier cu traducere legalizata in romana sau engleza
4. copie dupa buletinul sotiei
5. declaratie notariala a sotiei cum ca e de acord ca sotul ei sa locuiasca in Romania si ca va locui cu ea, in aceeasi locuinta (absurd ca doar nu are cum sa fie altfel, dar asta e)
6. certificat de casatorie romanesc - copie si original
7. 2 poze recente
8. taxa in jur de 60 Euro
Cam atat, dar va sfauiesc sa intrebati si la ambasada, s-ar putea sa difere de la tara la tara.
Numai bine!