101 Contradictii Ale Bibliei
Contradictia nr 91
CINE L-A ADUS PE IOSIF IN EGIPT ?
a) «Iar când au trecut negustorii Madianiţi pe acolo, fraţii au tras şi au scos pe Iosif din puţ şi l-au vândut pe el Ismaeliţilor cu douăzeci de arginţi. Şi aceştia au dus pe Iosif în Egipt”(Facerea 37:28)
b) “ Iar Madianiţii au vândut pe Iosif în Egipt lui Putifar, dregător şi comandant al gărzii la curtea lui Faraon » (Facerea 37 :36)
c) « Apoi Iosif a zis către fraţii săi: "Apropiaţi-vă de mine!" Şi ei s-au apropiat. Iar el a zis: "Eu sunt Iosif, fratele vostru, pe care voi l-aţi vândut în Egipt. « ( Facerea 45 :4)
Contradictia nr 92
DUMNEZEU S-A RAZGANDIT ?
a) da .Cuvantul lui Dumnezeu a ajuns la Samuel. Regret ca L-am facut pe Saul rege ( 1Samuel 15:10-11)
b) nu.Dumnezeu nu va minti sau regreta,pentru ca nu este om ca sa regrete (1Samuel 15 :29)
c) da . Si Dumnezeu a regretat ca l-a facut pe Saul regele Israelului ( 1Samuel 15 :35).
A se lua la cunostinta ca aceste 3 citate sunt toate din aceleasi capitole din aceeasi carte !In plus , biblia arata in mai multe locuri ca Dumnezeu a regretat in diferite alte ocazii :
* Lui Dumnezeu i-a parut rau ca l-a facut pe om pe pamint ( Facerea 6 :6)
* »…Imi pare rau ca i-am facut « « Şi a zis Domnul: "Pierde-voi de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut! De la om până la dobitoc şi de la târâtoare până la păsările cerului, tot voi pierde, căci Îmi pare rău că le-am făcut" ( Facerea 6 :7)
* » Şi Domnul S-a lăsat de răul, pe care spusese că vrea să-l facă poporului Său « (Exodul 32 :14)
***(foarte multe astfel de referinte)
Contradictia nr 93
BIBLIA SPUNE CA PT FIECARE MIRACOL,MOISE SI ARON LE-AU DEMOSNTRAT MAGICIENILOR IN ACEELASI FEL CARE-L FACEAU CU ARTA LOR SECRETA.APOI URMEAZA URMATORUL CAPITOL :
a) Moise si Aron au transformat toata apa in sange « Moise şi Aaron au făcut cum le poruncise Domnul. Aaron a ridicat toiagul, şi a lovit apele râului, sub ochii lui Faraon şi sub ochii slujitorilor lui; şi toate apele râului s-au prefăcut în sânge/Peştii din râu au pierit, râul s-a împuţit, aşa că Egiptenii nu mai puteau să bea apa râului, şi a fost sânge în toată ţara Egiptului « ( Exodul 7 :20-21)
b) magicienii au facut la fel « Dar vrăjitorii Egiptului au făcut şi ei la fel prin vrăjitoriile lor. Inima lui Faraon s-a împietrit, şi n-a ascultat de Moise şi de Aaron, după cum spusese Domnul « ( Exodul 7 :22) . Ceea ce este imposibil,nemairaminand nici o apa ca sa o transforme in sange
Contradictia nr 94
CINE L-A UCIS PE GOLIAT ?
a) David «Pe când vorbea cu ei, iată că Filisteanul din Gat, numit Goliat, a înaintat între cele două oştiri, ieşind afară din şirurile Filistenilor. A rostit aceleaşi cuvinte ca mai înainte, şi David le-a auzit « ( Samuel 17 :23,50)
b) Elhanan «A mai fost o bătălie la Gob cu Filistenii. Şi Elhanan, fiul lui Iaare-Oreghim, din Betleem, a omorât pe Goliat din Gat, care avea o suliţă, al cărei mâner era ca sulul de ţesut » ( 2Samuel 21 :19)
Contradictia nr 95
CINE L-A UCIS PE SAUL ?
a) Saul si-a luat singur sabia si s-a aruncat in ea ….apoi a murit « Saul a zis atunci celui ce-i ducea armele: "Scoate-ţi sabia, şi străpunge-mă, ca nu cumva aceşti netăiaţi împrejur să vină să mă străpungă şi să-şi bată joc de mine." Cel ce-i ducea armele n-a voit, căci îi era teamă. Şi Saul şi-a luat sabia, şi s-a aruncat în ea/Cel ce ducea armele lui Saul, văzându-l mort, s-a aruncat şi el în sabia lui, şi a murit împreună cu el/Astfel au pierit în acelaşi timp şi în aceeaşi zi, Saul şi cei trei fii ei lui, cel ce-i purta armele, şi toţi oamenii lui » (1 Samuel 31 :4-6)
b) un amalecit l-a ucis ( 2Samuel 1 :1-16)
Contradictia nr 96
ORICE OM PACATUIESTE ?
a) da. Nu exista nici un om care sa nu pacatuiasca (1Regi 8 :46,de asemenea de vazut si 2Cronicile, Proverbe 20 :9 , Eclesiastul 7 :20, 1Ioan 1 :810 )
b) nu .Adevaratii crestini, nu e posibil ca sa pacatuiasca,pentru ca sunt fii lui Dumnezeu .Oricine care crede ca Isus este Hristosul si este fiul lui Dumnezeu…. » Oricine crede că Isus este Hristosul, este născut din Dumnezeu; şi oricine iubeşte pe Cel ce L-a născut, iubeşte şi pe cel născut din El » (1 Ioan 5 :1)
b) trebuie sa ne numim copii ai lui Dumnezeu , si chiar asa suntem… «Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El « ( 1 Ioan 3 :1)
c) oricine iubeste , este nascut din Dumnezeu.. « Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte, este născut din Dumnezeu, şi cunoaşte pe Dumnezeu » (1 Ioan 4 :7)
d) nimeni nascut din Dumnezeu nu pacatuieste… » Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu » ( 1 Ioan 3 :9)
e) si iarasi « da » ….. Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi « ( 1Ioan 1 :8)
Contradictia nr 97
CINE VA PURTA POVARA CUI ?
a) « Purtaţi-vă sarcinile unii altora, şi veţi împlini astfel Legea lui Hristos » ( Galateni 6 :2)
b) « căci fiecare îşi va purta sarcina lui însuşi « ( Galateni 6 :5)
Contradictia nr 98
LA CATI UCENICI I S-A ARATAT ISUS DUPA CE A INVIAT ?
a) 12 discipoli « Şi că S-a arătat lui Chefa, apoi celor doisprezece « ( Corinteni 15 :5)
b) 11 discipoli ( Matei 27 :3-5, Faptele Apostolilor 1 :9, vezi si Matei 28 :16 « Iar cei unsprezece ucenici au mers în Galileea, la muntele unde le poruncise lor Iisus. » , Marcu 16 :14,Luca 24 :9,Luca 24 :33)
Contradictia nr 99
UNDE ERA ISUS 3ZILE MAI TARZIU DUPA BOTEZUL SAU ?
a) dupa botez,imediat duhul l-a dus in pustiu,si a stat in pustiu pt 40 de zile « Şi îndată Duhul L-a mânat în pustie/Şi a fost în pustie patruzeci de zile, fiind ispitit de satana. Şi era împreună cu fiarele şi îngerii Îi slujeau. ” ( Marcu 1 :12-13)
b) in ziua urmatoare dupa botez,Isus a ales 2ucenici «A doua zi iarăşi stătea Ioan şi doi dintre ucenicii lui »( Ioan 1 :35) .A doua zi a plecat la Galileea – 2ucenici » A doua zi voia să plece în Galileea şi a găsit pe Filip. Şi i-a zis Iisus: Urmează-Mi. »( Ioan 1 :43) . A treia zi era la nunta din Cana Galilei.(Ioan 2 :1-11)
Contradictia nr 100
CAND ISUS ERA COPIL, VIATA LUI ERA AMENINTATA ?
a) da, Iosif l-a luat cu el in Egipt pina ce Irod a murit ( Matei 2 :13-23)
b) nu,familia nu a fugit nicaieri.Cu calm l-au adus inauntrul templului din Ierusalim,dupa obiceiul iudaic, si s-au intors la Galilea in cetatea Nazaret ( Luca 2 :21-40)
Contradictia nr 101
CAND ISUS A MERS PE APA,CUM AU RASPUNS UCENICII ?
a) l-au adorat,s-au inchinat spunind »Cu adevart,tu esti fiul lui Dumnezeu » « Iar cei din corabie I s-au închinat, zicând: Cu adevărat Tu eşti Fiul lui Dumnezeu « (Matei 14 :33)
b) erau uimiti,caci nu pricepusera nimic de la minunea painilor « Şi s-a suit la ei în corabie şi s-a potolit vântul. Şi erau peste măsură de uimiţi în sinea lor; Căci nu pricepuseră nimic de la minunea pâinilor, deoarece inima lor era învârtoşată « ( Marcu 6 :51-52)