Quote:
Originally Posted by myryam
Quote:
Originally Posted by nazirah
waw...sint.....din ce in ce mai confuza.....!:confused:
Printable View
Quote:
Quote:
Originally Posted by nazirah
waw...sint.....din ce in ce mai confuza.....!:confused:
draga myryam,Quote:
asta nu este un raspuns, ci o .....intrebare , ..off topic, cum obisnuiesti tu sa zici.....admir, incercarea ta de a devia discutia.....:D
deschidem un alt subiect, la alta rubrica.....,......sau reusesti totusi ...sa-mi raspunzi!?????....
:smile01:
Pai nu zice nimic de masaj,zice de uns.Nici n-aveau cum sa-L maseze,ca era infasurat in giulgiu.Probabil miresmele se turnau deasupra,nu stiu.Nu stiu care sunt(au erau) obiceiurile de inmormantare la evrei,de aceea nu pot spune cu siguranta decat ceea ce zice Evanghelia:femeile mironosite s-au dus sa unga trupul lui Hristos cu mir,dar El inviase.Quote:
Originally Posted by iman_elsayed
Nu stiu cu ce seamana corpurile inviate :D ,deci nu pot zice daca seamana cu un gradinar :D .Dar asa e,Maria a crezut ca vorbeste cu gradinarul-suparata fiind,cu ochii impaienjeniti de lacrimi-dar L-a recunoscut imediat pe Hristos cand El i-a zis pe nume.
Nu,n-am incercat sa deviez discutia.Ideea e ca eu il cred pe Sfantul Apostol Pavel,tu il crezi pe Mohamed,iar orice argumente se aduc in favoarea unuia sau a altuia,pot fi combatute de o "parte adversa".Am mai spus pe aici,logica si argumentatia merg pana la un punct,mai departe e credinta,si degeaba argumenteaza cineva contra credintei(oricare ar fi ea) ca nu va avea succes.Eu nu vreau sa conving pe nimerni de nimic,gasesc unele intrebari chiar interesante i incerc sa raspund la ele cat ma pricep si eu.Quote:
Originally Posted by ummraschid
Deci e inutil sa intrebi "pe ce te bazezi cand...",fiindca orice ti-as raspunde,tu vii cu un contraargument,ajungem la polemici,dureri de cap,nervi.,etc.,fara nici un rezultat.Si se poate face si operatiunea inversa ,te intreb eu "pe ce te bazezi cand..." si ajungem la aceeasi poveste,de-a dreptul inutila.
Eu ti-am raspuns deja ce stiu si cat stiu,mai departe las pe altii mai invatati.:D
Draga myryam , ce stii despre profetul Muhamad ?Quote:
Daca poti te rog sa fii sincera in raspunsul tau .
Muhamad pace asupra lui era analfabet , nu a citit in viata lui nici o carte , nu a scris in viata lui nici un cuvant .
Afirmatile lui ? Nu sunt ale lui ci ale Lui Dumnezeu.
In timp ce Biblia este scrisa de oameni dupa unele povesti amintite dupa zeci de ani dupa Isus pace asupra Lui .
Crede ma, myryam, oricat de mult este invatat un crestin o sa se blocheze la cea mai logica intrebare.Quote:
Orice lucru fara logica nu este acceptat usor de oameni , si orice lucru neacceptat de oameni o sa fie lipit de "Credinta" fara cum si de ce .
Credinta vine cand simti , si simti cand traiesti evenimentele credintei , si le traiesti cand le intelegi , si le intelegi cand le cauti , si le cauti cand te atrag , si te atrag cand iti intra usor in minte , si iti intra usor in minte cand ele sunt bazate pe logica.
O credinta fara logica , este ca si cum il intrebi pe un orb cum arata un lucru .
Quote:
Originally Posted by admin
Si "afirmatiile lui Dumnezeu" rostite de Muhamad cine le-a scris?:)
draga myryam,Quote:
iar incerci sa intorci discutia in alta directie...nu inteleg de ce nu putem ramine la topicul acesta si sa discutam despre scriptura, fara sa incerci astfel de manevre....
poate ca vei afla lucruri pe care nu le stii, de la noi, sau, cel putin, vei reusi sa intelegi mai bine religia ta, pe care nu pot sa-mi imaginez, cum o poti practica ....cu trup si suflet, fara sa o intelegi!?......tu nu-ti doresti acest lucru?...
te-am rugat, daca poti, sa-mi raspunzi, la care scriptura se refera pavel in versetul citat de tine...din scrisoarea sa catre timotei....
imi permiti....
"15 din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus. 16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire"
la care scriptura se refera el?....ceea ce cunostea timotei din pruncie, era , posibil, vechiul testament...nu?....iar noul testament era, in curs de scriere...neterminat...deci, la care scriptura se refera pavel...in nici un caz, la biblie, nu?.....pavel nu precizeaza...nici nu avea cum!....
este doar o presupunere, nefondata, faptul ca biblia este scriptura la care el se refera, in acest verset, care este de cele mai multe ori, adus ca dovada in sprijinul afirmatiei ca biblia, vechiul si noul testament este Cuvintul lui Dumnezeu!.....
cu privire la vechiul testament, la care, cel mai probabil se referea pavel, ar fi interesant de stiut, poate ca munir , ne poate ajuta, daca pavel, cunostea vechiul testament in original, adica in ebraica, sau cunoastea doar traducerea lui, in greaca....pt ca intre original si traducere, erau diferente mari ......
deci, daca pavel ar fi cunoscut varianta originala, in ebraica, a vechiului testamnet, ar fi in ordine....sa afirme ca scriptura a fost insuflata de Dumnezeu....
dar daca , dimpotriva, el nu cunostea decit traducerea acesteia, in greaca.......care , repet, diferea mult de original...inseamna ca , in afirmatia sa, catre timotei, el face o mare greseala, pt ca el califica, o traducere, incluzind modificarile respective, ca fiind direct insuflata de catre Dumnezeu.....intelegi!?.....
in concluzie, daca nu exista decit acest verset care sa dovedeasca ca biblia este toata inspirata de Dumnezeu, si aceste verset, am -----strat, se refera doar la vechiul testament...insemna ca biblia nu este in totalitate inspirata de Dumnezeu.....logic!...
Spre deosebire, in Sfintul Qur'an, scrie, in Surat Al-'Imran, ca intreg Qur'anul este coborit de la Allah subhanahu wa ta'ala!
" 7. El este acela care Ti-a pogorit Cartea. In ea sunt versete deslusite-si ele sunt temeiurile Cartii- si altele nedeslusite. Cei cu inclinare cu inclinare [ catre ratacire] in inimi le urmaresc pe acelea in care este nedeslusire, in cautarea vrajbei si in cautarea tilcuirii lor. Dar nu cunoaste talcuirea lor decit Allah.Aceia care sint inradacinati in stiinta spun: "Noi credem in Ea; toate sint de la Domnul nostru!" Dar nu cugeta astfel decit cei daruiti cu judecata."
Fie ca Allah ta'ala sa te calauzeasca, in lumina Sa, inshAllah!....
Afirmatiile din scrierile lui Pavel trebui tratate cu rezerva necesara ,El nu a cunoscut si nici nu a auzit personal invataturile lui Isus .Isi atribuie cu de la sine putere calitatea de ,, apostol a lui Isus " fara ca aceasta sa-i fie recunoscuta si de ceilalti adevarati ucenici / apostoli ai lui Isus
.{Col 1:23 negreşit, dacă rămîneţi şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi dela nădejdea Evangheliei, pe care aţi auzit-o, care a fost propovăduită oricărei făpturi de supt cer, şi al cărei slujitor am fost făcut eu, Pavel.} {Phi 1:16 Aceştia din urmă lucrează din dragoste, ca unii cari ştiu că eu sînt însărcinat cu apărarea Evangheliei;}
Si iata pina unde merge dorinta lui de ,,preamarire"
{Gal 1:8 Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v'am propovăduit-o noi,(Pavel si Ioan) să fie anatema!}
Deci Pavel se aseaza pe sine si ,,Evanghelia" lui mai presus de spusele ingerilor
Biserica de la Ierusalim nu ii recunoste calitatea de ,,Apostol"
Phi 4:15 Ştiţi voi înşivă, Filipenilor, că, la începutul Evangheliei, cînd am plecat din Macedonia, nicio Biserică n'a avut legătură cu mine în ce priveşte „darea” şi „primirea” afară de voi.
MashAllah, mashAllah!....
desigur, mashAllah, de la postarile tale avem mereu de invatat!....
inshAllah, fiecare, atit cit stim, mai mult sau mai putin, sa raspindim , sa daruim din cunostintele noastre, cit putem de mult...
Allah ta'ala ne-a insarcinat cu aceasta, fiecare insa, dupa puteri....
le sintem datori tuturor semenilor nostri, ca , din dragoste pt ei, sa ne informam si sa citim cit mai mult......
sa invatam de la munir, si iti multumim de mii de ori, :smile01: , si de la cei care, ca si el, ne pun la dispozitie cunostinte dobindite in ani si ani, fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa fie multumit de eforturile tale si ale lor, inshAllah!...