-
D-l Suleiman are mare dreptate cand s-a referit la citirea Coranului,iar eu nu am amintit pt ca inaintea mea au fost surori care au dat sfaturi in acest sens si am sa va spun o poveste adevarata din zilele noastre dintr-o tara araba.Un barbat cu probleme in casnicia sa,hotarat sa divorteze s-a gandit ca totusi ar fi bine mai intai sa ceara parerea unui seikh.A plecat la moschee si a spus seikhului povestea sa.Acesta i-a raspuns:"Inca nu te grabi,intoarce-te acasa si timp de 3 luni si tu si sotia ta cititi in casa Coranul,apoi vino la mine."Acest om a ascultat sfatul seikhului si dupa 3 luni era din nou in fata seikhului.Acesta l-a intrebat:"Cum este?Tot vrei sa divortezi?""Nici nu ma gandesc la divort,acum ma inteleg foarte bine cu sotia mea.",a raspuns el.
-
------------
Ce nu inteleg , Islamul da femeilor drepturi mult mai mari fata de alte religii , atunci de ce femeile nu se folosesc de aceste drepturi ??!!!!![/QUOTE]
Ce drepturi frate suleiman(in situatia de fata)...la ce anume te ai referit aici, daca vrei, te rog, sa mi explici?
-
Citind acest thread ,imi dau seama ca exista adevar in vorba:" Toata lumea are un trecut, putini pot insa avea un viitor".
-
3 - El trebuie sa inteleaga ca nu orice problema personala a lui se rezolva prin "a distruge" persoana slaba din viata lui .
------------
draga frate te as ruga sa explici si ce ai vrut sa zici aici in mai multe cuvinte.
vreau doar sa inteleg anumite lucruri...asta e singurul motiv ptr care iti cer si alte explicatii..
Allah ta ala sa te rasplateasca frate ptr tot ceea ce faci de dragul lui,
-
Asa cum a scris si nour,aceeasi intrebare o am si eu,ce drepturi are acea fata in situatia ei si asteptam raspunsul fratelui Suleiman,dar vad ca nu ne "lumineaza",poate de data aceasta ne raspunde.Sunt mai multe fete care au citit si au aceeasi nelamurire.Si cum adica,"distruge"persoana slaba din viata lui,pt o problema a lui personala?Inca avem rabdare si asteptam raspunsul.
-
Salam aleykum!!
Incredibil...mi e mila de fata aceea,Acel barbat ,stiind ca nu era virgina s a casatorit cu ea,ca acum sa i faca viata un cosmar??am mai auzit de cazuri identice.Fata nu are nici o vina cred ca el are o problema psihologica,Doar atat mai lipsea sa fi fost virgina, si dupaia sa planga ca de ce a dezvirginat o.:mad:Fata s-a casatorit ,in speranat ca va fi sprijinita ,ajutata,in noul drum care si la a les,si in schimb uite.....Asta da sprijin.Unii barbati sunt f egoisti.Am citit undeva ca in unele tari(mai indepartate:o),unle femei in noaptea nuntii folosesc sange de animale,de frica ca sangele lor poate lipsi..(nu intodeauna femeile sangereaza )Himenul poate fi rupt in timpul activitatilor sportive...etc...Ca musulmani,toti stim ca adulterul e un pacat f mare,si castitatea este f importanta.Dar ...hai sa fim seriosi...oare n ar trebui si barbatii educati putin??In unle tari islamice ,exista multe cazuri de sinucidere din cauza ca si au pierdut virginitatea...Sa ne ferim de pacat,este cel mai bine.Dar nici sangele de animal sau sinuciderea nu sunt o solutie...Ci mai degeaba educatia....In cazul celor doi,e bine sa citeasca din coran,si i poate ajuta f mult.....Salam.
-
Asalamu alaykum
Se spune ca nemultumitului i se ia darul....Daca aceasta femeie si-a incredintat sufletul acestui barbat, a acceptat sa se casatoreasca cu el , insemnand sa-si apere castitatea , prezentul si viitorul se afla in mainile sotului ei.Nu asta este esential?Daca nu ar avea-o alaturi o perioada de timp , atunci isi va da seama ce a pierdut , daca nu este diferenta pentru el, inseamna ca nu a meritat-o de la inceput.... inseamna ca nu este demn de ea...O sotie nu este o haina pe care sa o arunci in sifonier daca nu mai e la moda, sau pe placul tau , probabil nu stie care sunt indatoririle lui ca sot, ar trebui sa citeasca ceva in acest sens...
-
Mihaela Eid,daca urmaresti parerile noastre,poti sa ne mai spui ce s-a intamplat cu fata in cauza?Daca s-a rezolvat intr-un fel problema ei?De cand am stiut despre ea,m-am gandit foarte des la situatia ei.Inshaalla sa-i fie mai bine,daca nu foarte bine!