Originally Posted by
meebed
Al salamu aleikum
Mie mi-a murit tatal nu de mult si pt ca nu stiam ce am permisiunea sa fac(doream sa merg si la cimitir sa vad si eu unde l-au ingropat etc)cum pot sa ma rog pentru el,daca am voie etc si mi s-a raspuns ca am voie sa ma rog pentru el pentru ca nimeni nu stie ce a fost in sufletul lui,doar Allah subhana wa ta,ala.Poate ca in ultimul timp din viata lui si-a marturisit credinta in suprematia unicului Allah ,eu nu stiu ce a fost in sufletul lui si nici altcineva inafara de Allah nu stie.
Mie asa mi s-a explicat.Si mi s-a specificat ca daca ar fii fost necredincios(ateu)nu ar fii trebuit sa ma rog.
Eu una ma rog pentru sufletul lui si mai ales ca eu am vorbit mult cu el despre islam si stiind ca e bolnav si ca mult nu va mai trai,eu tot i-am explicat de sahada si de credinta in unic Dumnezeu=Allah.
Si primul lucru cand am ajuns in Romania a fost sa ma duc la cimitir sa vad si eu locul unde a fost ingropat.Bineinteles ca nu am aprins lumanari sau nu am ,,bocit,,am spus doar sura Al-Fatiha si am stat cateva momente iar de atunci ma rog pt sufletul lui si Allah stie mai bine daca el va fii iertat sau nu