Originally Posted by
yvette
De acord cu tine!
Teoria însă nu îmi aparţine. Trebuia să postez şi sursele. E greşeala mea
Analiza a fost făcută din punct de vedere strict religios, bazânu-se pe datele existente la acea vreme (prin anii 70).
Acum însă e prea târziu să spun ceva pentru că NU VREAU să mai stârnesc polemici.
În orice caz, Quraânul respinge ideea politeismului, ca religie. Şi are dreptate, cel puţin aşa cred. De ce?
1: Rene Guenon spune: "Greşeala metodei „istorice”, ce are drept caracteristică luarea în considerare numai a rămăşiţelor materiale: dacă se descoperă un manuscris databil printr-o metodă oarecare, se dovedeşte doar că acesta nu e posterior acelei date, nu şi că nu e anterior. Prin extindere, ceea ce nu se descoperă niciodată nu înseamnă că nu a existat niciodată."
2. Pentru că mulţi oameni confundă noţiunea de religie cu cea de cult. Spre exemplu, unii analişti, consideră că este impropriu să vorbeşti despre religie în afara iudaismului, creştinismului şi a islamului, deaorece numai aceste trei religii includ componentele care definesc o religie în adevăratuşl sens al cuvântului: dogmă, morală şi cult. Prin urmare mulţi consideră Hinduismul prima religie, ori nu este adevărat, pentru că "dogma" lor se bazaeă pe Vede, ori acestea sunt datate între 1200 şi 600 î.en, dacă îmi amintesc bine, şi nimeni nu are vreo certitudine în privinţa datei lor.
Multumesc pentru intervenţie şi corectură.
În sfârşit am şi eu cu cine vorbi concret!!
Vă rog să mă corectaţi, indiferent ce greşeală vedeţi în postările mele. Recunosc, nu sunt perfectă şi nu deţin Adevărul QAbsolu, însă cu oameni ca dumneavostră, îl putem restabili, măcar în parte.