-
frate munir,apropo de ultimul mesaj.
Crezi ca daca Mubarak era inca la putere ar fi intervenit in situatia din Libia??Ar fi luat atitudine?Eu nu cred!Sa ne uitam la Gaza si o sa vedem cam ce atitudine ar fi luat.Ochi inchisi ca sa nu supere "pretenii" de peste ocean.
Nu,eu una nu cred in acest scenariu.Din contra,acum e mult mai posibil ca Egiptul sa ia o atitudine impotriva celorlalti-asta dupa ce isi rezolva problemele interioare cit de cit.
-
Surioara yvette,eu sunt tare sceptica de "bogatiile" acestor tari.Pe hartie da,in buzunarele presedintilor,regilor...da,dar in buzunarele poporului??Bate vintul!Acum sincer,tu consideri Egiptul o tara saraca??Yet,muritorul de rind e sarac lipit!Unde sunt banii??
Nu stiu cum e in alte parti,cum e in Arabia Saudita,Kuweit,Bahrain,Qatar-desi in tarile astea "bogate" -bogatia chiar se vede intr`un nivel de trai cit de cit acceptabil.Despre Siria,Liban,Yemen,Libia-chiar nu stiu cit de bogati sau saraci sunt oamenii.Pe mine asta ma intereseaza,nivelul de trai al omului de rind,sistemul de sanatate,de invatamint,infrastructura etc.Nu hartii care sa zic "tara x este bogata".La ce ajuta bogatia asta virtuala daca atunci cind iesi pe strada te apuca depresia?