Originally Posted by
suleiman
Din traditie :D
La tara , la varful muntelor , ma opreste o fata ca si luna , si eu sunt om :) . cobor din masina incet ca un cavaler , ma apropiu un pic de fata iluminata si spun :
- * Assalamu Alaikom "bunico" ,
- ** Wa'alaikom assalam
- * Sunt in satul acesta, prin trecere , si m-am oprit ca sa te intreb de unde pot sa cumpar apa .(imi era sete ) .
- ** Rusine , cu ochii larg deschisi , mi-a raspuns batrana ,dupa care a zis :Cum sa cumper apa si "bunatatea" este inca in inima oamenilor .
Si s-a ridicat bazandu-se pe scaun si a mers incet spre casa . Dupa cateva clipe se intoarce cu o sticla cu apa rece , din care am baut si l-am multumit pe Dumnezeu , si i-am zis doamnei , "chukaran" pentru apa . am parasit-o dupa ce s-a instalat un zambet mare pe buzele ei .
Am ajuns acasa , si m-am dus direct la bunica mea s-o intreb : Bunico , de ce oare frumoasele femei de varsta ta nu au par ? oare dib cauza varstei sau asa natural ?
Bunica mi-a zis : Cand eram copila , am auzit de la mama mea ca la munte era o traditie , cand se naste o fata se prinde un liliac , si se unge fata cu sangele lui , si pe oriunde trece buretele cu sangele liliacului nu mai apare nici un fir de par :) .
Am insistat ca sa aflu daca bunica a primit acest "cadou ciudat" la nasterea ei , iar ea a zis ca Nu. E in cazul ei , un dar de la Dumnezeu.
Nu am verificat nici o data aceasta metoda ciudata , dar daca vreti puteti sa o faceti pentru mine , nu de alta , dar vreau sa stiu daca in viitor , daca am de cand sa-mi iau o nevasta din munte , sa stiu daca ce are e natural , sau a fost unsa :D .
Fetelor , poveste e adevarata , dar voi de ce va faceti multe griji ?