Esti culmea , cum sa fie in engleza , daca e in araba ? :)Quote:
Originally Posted by latifa
Printable View
Esti culmea , cum sa fie in engleza , daca e in araba ? :)Quote:
Originally Posted by latifa
Pai din cate am inteles este un site cultural ,cu carti....
Pai numai arabii trebuie sa se cuiltive?:p
:smile308: :smile308: :smile308: Eu deja incep sa plang...iar si iar si iar mi se intampla acelasi lucru.
zic azi (azi la modul general,nu azi,04.07.06):de maine ma apuc de invatat araba!maine...surpriza:citesc cateva chestii p'acolo...si intru in belele...adica in ceata,gasesc ceva care mi se pare greeeeeu...si ilogic!
va intreb pe voi,arabii de pe forum,dar va rog un sfat cinstit....voi daca nu ati fi fost arabi (ce ma enervez,cat noroc au unii :smile18: )...cum ati fi invatat araba?gramatica si cuvintele le invatati pur si simplu pe de rost?sau cum?zau....sunt in ceata cu atea singulare si plurale...:smile18: :smile18:
help meeeeeeeeeeee
mie nu mi se pare deloc grea araba , ba chiar e super usoara in comparatie cu alte lb straine , incercati sa invatati o limba nordica o saptamana si sa vedeti cum reveniti la araba . Acolo gramatica tampita si cuvinte greu de memorat.
Eu cred ca ar fi mai k-lumea daca s-ar preda in forma unor lectii scurte si destul de interactive , si sa existe un "prof" sau 2, 3 .Iar threadul cu lectiile sa fie inchise in sensul ca nimeni sa nu intervina cu intrebari peste ele sau contarziceri pt asta sa se deschida seminarii pt fiecare lectii unde fiecare poate intreba, exersa si cate si mai cate.
Limba araba nu e grea .
Gramatica este foarte ordonata si detaliata , exceptile sunt putine .
Problema este cu pronuntia , ca sunt unele litere care nu exista in alta limba , dar cu un pic de efort reusiti si voi .
O sa incerc sa fac niste lectii scurte cu vocea mea si scrisul meu , si le pun in forma de flash , inchallah .
Quote:
Originally Posted by suleiman
stii?poate araba nu o fi ea asa grea cum mi se pare mie...ca de ex am fost odata la o prietena care a stat prin egipt si a inceput sa-mi arate niste chestii si sa-mi explice....si atunci mi s-a parut o limba atat de frumoasa si atat de drag imi era ca invat si eu ceva....
dar alta e problema:cand eu vad ca ma chinui si nimeni nu ma ajuta...ca daca intreb pe jozi (sau zawjati,zawjtek...nu mai stiu cum o fi..)...ca nu e aici langa mine sa puna mana sa-mi dea o carte in cap....ce sa inteleg eu prin tel?!?!?da' las' ca ma fac eu mare ,trec de la stadiul de bb :beberon: :beberon: :beberon: si invat araba...oi reusi? :rolleyes:
:006:Quote:
si eu cu mai multa modestie iti spun ca GRESESTI cu aceasta clasificare, cine ti-a zis ca libanezii sunt cei mai cunoscatori de araba literala?! sau aici este vb de partiotismul orb?! stim cu toti ca cea mai veche si prestigioasa institutie de studii arabe si islamice este universitatea AL-AZHAR din Cario, asa ca recunosc ca egiptenii sunt tari la limba araba, asa si in Siria, unde se invata chiar stiintele moderne precum medicina, genetica, biologie, chimie etc NUMAI in limba araba la universitati..insa in Liban, se invata mai mult in franceza sau chiar in engleza chiar in scolile primare... si mereu se lauda libanezii ca sunt ei "FRANCOFONI", mai sunt si unii dintre ei care isi neaga de f multe ori originea lor ca fiind arabi, si se "lauda" ca sunt "fenicieni"... asa ca sa fim seriosi... si sa-i dam Cezarului ce-i a lui Cezar... nu poti pretinde ca libanezii sunt mai tari ca egiptenii sau sirienii sau alti arabi, pt ca a genereliza este un concept gresit din start !
:110:
:005:Quote:
Si aici fara falsa modestia iti spun ca eu am fost SINGURUL care a luat nota maxima la gramatica limbii arabe la examenul de Bac…
iar daca incep si folosesc tehnica de "COPY / PASTE" de pe siteuri de araba sa stii ca as putea corecta pe cei mai invatati savanti de araba… este excat asa cum copiezi dintre-o carte la un examen… asta nu inseamna neaparat ca stii ! cu scuzele de rigoare iti zic asta !
:110:
cine stie ce sistem de invatamant au aia in kuwait de ti-au pus 10 tie! :) si nu te mai lauda atat , mai bine lasa forumul si du-te si fa rugaciunea( chiar e timpul) !:D .In plus nu avem nevoie de laude , ci de cunostiinte
Da, asa e ai dreptate, nu ia de unde sa stii ce sistem de invatamant au, insa fii sigura ca acolo nu merge cu spaga, ca sunt bogati ! nici sa copiezi nu merge, cu atat mai mult ca nu vor ca noi strainii sa intram la universitatile din Kuweit decat daca obtinem punctaj peste 95 % adica 9.5 din 10 , iar eu am avut la bac 96.7 % adica 9.67 din 10 :kuzya_01: am fost chiar al treizecilea din toata tara ca punctaj la la examenul de bacQuote:
Originally Posted by nazirah
intradevar trebuie sa stii f bine ! :cup1: