maryam ,,habipti,, cand am citit titlul la postarea ta ...,,si eu sunt contra,,...m+am speriat.
* dar m+am linistit cand ti+am citit postarea ,,habipti,,.
Printable View
maryam ,,habipti,, cand am citit titlul la postarea ta ...,,si eu sunt contra,,...m+am speriat.
* dar m+am linistit cand ti+am citit postarea ,,habipti,,.
Eu nu spun habibi decat sotului si copiilor.
Sa fiu sincera in romana mi-ar fi mai greu sa-i spun sotului iubitule.
Nu am spus niciodata unei fete iubito doar mamei si atunci de 8martie in felicitare i-am scris "Iubita mea mama"
In general persoanelor dragute mie le spun.Draga mea............binenteles nu oricui:smile26: :smile26: :p :p
na suleiman ce ai inceput aici:smile16:
Revolutie:) glumeam acuma
apoi na eu drept sa zic nu ii spun sotului nici habibti nici iubitule ii spun "draga" chiar asa pe romaneste asta fiind unul din cele 50 de cuvinte maxim care le stie si el in romana. acuma fiecare cum simte da eu la draga am ramas
habibti cand am folosit doar ironic am folosit:smile16:
insa femeile arabe folosesc mult cuvantul asta fara nici un pic de ironie. pe sotul l-am auzit vorbind cu fratele la telefon in mod ironic spunandu-i habibi, na se contraziceau nu e de mirare
Pfiiii,Iman,Maryum,fetelor,hai mai ca nu trebuie acum sa incepeti a va apara soacrele.Sunt sigura ca sunt niste femei grozave:cup1: ...Eu asocierea aceea am facut-o ca exemplu general si...unanim acceptat de toate natiile,de femei care nu se inteleg,nu se suporta,deseori...Era mai mult o gluma...ca alea cu barbatii, postata de Genan!!!
Si acuma,sigur ca ca fiecare are propriile sale experiente de viata,propriile sale perceptii ale celor din jur...
In comunitatea in care traiesc eu lucrurile stau exact asa cum am spus mai devreme...am observat aceasta tendinta pana si la fie-mea,in relatiile cu colegele ei,cu verisoarele,samd...
Nu spun ca este un lucru normal...ba ,dimpotriva,tocmai de aceea mi-a si atras atentia de cand am venit aici...Explicatiile insa,psihologic vorbind,pot fi multe ,si,deseori,scuza persoana care procedeaza astfel!!!
In fine,eu ma bucur ca nu ati avut parte de intamplari neplacute,nici in fapte,nici in conversatie...si,insha Allah sa nu vi se intample vreodata.
Si,insha Allah,fiecare sa aiba parte de o soacra asa cum isi doreste:cup1:
isthar...stai sa ramanem si noi acolo cat tine..si poate observam si noi ca de fapt...,,habibti,, poate avea mai multe ,,nuante,,:smile26:
Cand cineva chiar simte ce zice = traieste ce zice = intelege ce zice .
Habibti si nu habipti , in araba nu este litera p.
2- Eu si Ishtar , suntem din Sham , si avem obicieurile cam la fel , si la noi cuvantul habibti se foloseste in :
a- Sotul spune sotiei sale ca si un semn de dragoste , dar cand e suparat ii spune habibti ca si semn de ironie . Pentru cei care stiu franceza : vous se foloseste si pt respect si pt ironie . La fel in araba se foloseste cuvantul habibti , adica are doua fete :d
b- Mama spune copilului , sau copilul spune mamei , tatal spune copilului si copilul spune tatalului , asta are un singur sens : Chiar sensul propriu zis .
c- Barbatul spune la un alt barbat : Habibi = Ironie , si in plus cand un barbat se adreseaza unui alt barbat si acela zice ceva enervant sau ceva iesit din comun , cel care il asculta ii spune : Ya habibiiiiii !
si asta e o pura ironie .
d- Cand spui : Habibi ya rasulallah : Iubitule o prefetule (de exemplu) , asta e un lucru de credinta , iar sentimentele credintei sunt indiscutabile .
Eu am zis , cand spune o fata la alta : Habibti , si inca nu mi-a -----strat nimeni ca ideea mea e gresita , nu ati adus argumente solide .
Despre Iman :) , draga mea , in egipt cuvintele de gen : Habibi , Basha , .... sunt ca si apa egiptenilor , si un fel de cod care defineste poporul egiptean , si de aceea nu pot sa consider (stiintific) un obicei al unui popor ca si regula pentru restul popoarelor .
tulai ma pierd printre atatea explicatii aicea deja is confuza
mie nu mi se pare totul asa de complicat ....
depinde de persoana...eu folosesc habibti destul des...acuma...uneori il folosesc din tot sufletul meu uneori ironic....asa cum fac si cu cuvintele iubita sau draga pe care le folosesc destul de des de asemenea atata din tot sufletul meu cat si ironic...
depinde de fiecare persoana cand si cum il foloseste so depinde si contextul si tonul pe care il foloseste si aici nu mai e vb de nationalitate si pur si simplu de firea omului....
nu inteleg de ce sa complicam atata explicatie unui cuvant si sensurile lui pentru ca acuma orice cuvant poate fii interpretat si intors pe toate partile....
:smile06: :smile06:
Quote:
Originally Posted by suleiman
:salam:
am tot citit si rascitit ce ati scris pe aici... sunt deacord cu "sinteza" facuta de suleiman mai sus, DAR as rea sa adaug ceva: cand o femeie(fata)i se adreseaza unei alte femei (fete) o poate face cu siguaranta cu ironie, insa de muuuulte ori o spune in sensul real...
iti dau numai un exemplu suleiman:
am 2-3 verisoare care imi sunt ca surorile (dat fiind ca eu nu am surori, am numai frati)... si stiu fff bine de exemplu cand am fost bolnava sau am avut probleme sau ceva ele nu au ezitat sa mi se adreseze cu habibti.. (habebte kef halek? habebte kef sahtak? habebte sho akhbarak? moshtaktelek kteer habebte ! habebte, insha allah ashoofek qareeb!.... si tot asa..... ) sincer, nu cred ca persoanle astea care imi vb din inima, (zic eu) nu cred ca sunt prefacute si nici atata ironice...
e ca si cum tatal meu imi zice ca ii e dor de mine sau ce ma fac si asa mai departe... daca esti deacord ca tatal cand ii zice fetei " n3am habebte" e totul ok si nu e ironic, d c ar fi ironica cu mine o fata (femeie) care o stiu fff bine si care este ca si sora mea?
pe de alta parte, nu neg faptul ca in spatele acestor cuvinte habibi si habibti poate fi muuulta ironie... insa, repet, nu in cazul tuturor femeilor care nu sunt mame la copii sau copiii la mame....
Si ma rog,cum iti poate -----stra tie cineva ca ideea dumitale:p e gresita?????????
Este o chestiune de practica nu de teorie ... asadar tastand imi e greu sa cred ca ideile tale (mai sa fie aproape intotdeauna cele mai...) pot fi cumva -----tate!:salam: