POt spune doar atat: cunosc situatia...
de inteles, nu pot pretinde insa ca o inteleg pentru ca nu am fost nevoita sa trec prin asa ceva pana acum Alhamdulillah...
~~~
Poate fi insa si mai complicat... uite, spre exemplu, Mama mea...
a crescut intr-un sat (undeva pe langa Adjud _ tot prin Moldova)... bunica mea a avut probleme Foarte Grave de sanatate (de la 6 ani mama a stat intr-un stres continuu.. mereu fugea dupa doctori.... de la varsta aceea i s-a zis ca isi va pierde mama... bunicul meu bea.... veneau amantele lui si-i ziceau mamei ca bunica mea va muri... gandeste-te cat a trebuit sa indure ca sa invete.. mergea si se ruga la mai multe rude sa-i dea bani macar sa-si ia un stilou.. se umilea pur si simplu: si era Doar un Copil!!! :(.... invata bine.. ii dadeau unchii, de mila.. insa era ironizata mereu de verisori _ nu stiu cum e pe la tine, dar pe unde a crescut mama e atata invidie si intr-un fel "rautate"... nu stiu de ce_dar mereu trebuie sa fie dusmanie intre rude.. mereu certuri etc)...
si a invatat... s-a luptat sa mearga la liceu: l-a facut in Adjud... acolo o luau priveau de sus pentru ca era de la tara.. nu-i dadeau mai mult de 8 pentru ca nu merita, fiindca e "de la tara"... desi 20km nu contau atat de mult?!?!?.. (si invata cel mai bine.. a reusit sa ia premii si la olimpiade :D..)
parintii au vrut sa o casatoreasca in sat cu o anume persoana.. stii ce-a facut?... la 20 de ani a fugit de acasa... in Brasov....
timp de 3 ani..
~
si ea a visat la Bucuresti.. prin ce peripetii a trecut cand a ajuns pe aici...
~~
apoi.. nu a putut urma o facultate (n-au lasat-o familia tatalui meu si dealtfel nici tata :( :(..... desi acum tata vrea ca eu sa urmez o facultate ;)... )
s-a luptat mereu pentru copiii ei (pentru mine si fratele meu)... a muncit ce a putut... a fost si baby-sitter...
de cativa ani lucreaza la o facultate renumita din Bucuresti... cand a zis ca va merge acolo ce i-au zis parintii tatalui? "Nu-i de tine"... cum sa-i spuna asa ceva?...
Mereu a -----strat ca e capabila de atat de multe lucruri...
E foarte desteapta Masha'a Allah... si foarte deschisa....
nu cred sa fie cineva care s-o cunoasca si sa nu o indrageasca :rolleyes:..
~~~
sunt prea putine randurile ca sa-ncapa in ele viata ei, chiar pe scurt...
ce sa mai spun?.. E o persoana Puternica.. de atatea ori a trebuit sa ia viata in maini... si sa mearga inainte, cu Demnitate.... si de fiecare data a facut-o.....
si acum are multe "prejudecati" de infruntat.. faptul ca eu sunt musulmana.. sau ca a divortat (este crestin-catolica... si din cauza asta relatiile cu unele rude s-au racit foarte tare)..
Prioritatea ei: Copiii... :) intotdeauna a avut grija sa se poarte in cel mai bun mod posibil.. chiar daca se gandeste ca "nu e o mama buna" (o macina multe lucruri si in prezent_faptul ca stam la camin, de exemplu.. pentru ca am plecat de acasa.. acum un an, inainte de a divorta)...
Insa asta e cel mai de apreciat la ea: ca a stiut intotdeauna sa fie Mama...
(Allah s-o binecuvanteze)
~~
si unul din lucrurile pentru care tin sa-i multumesc cel mai mult, este faptul ca mi-a insuflat dorinta de a cunoaste, de a sti cat mai mult ;)
~~~
si faptul ca m-a sprijinit... mi-a dat libertatea sa aleg.. si nu m-a oprit daca am ales drumul pentru o anume profesie... a fost acolo, pentru a se bucura, sau a ma consola.. atunci cand am avut nevoie.. Alhamdulillah...
de-asta cred ca e Important ca parintii sa-si sprijine copiii...
altfel, ce lucru bun poate iesi?
Ma'a Assalama,
d.