Quote:
Originally Posted by Simion Ioanas
Nu poatre fi mantuire care sa nu se vada in fapte.Deci Mantuirea este prin Cristos Domnul si faptele arata ca un om este mantuit!
Textul nu poate fi scos din contextul Scripturii si sa ne formam o doctrina proprie!
Pai cine a scos din context?...
eu tocmai asta ziceam_repet intrebarea...
"De ce mi-ati postat aceste versete in aceste circumstante?
Cred ca in cazul asta contextul era altul?...
Era vorba de credinta intr-un Dumnezeu.. si de Fapte, caci doar din vorbe credinta nu are folos...
de unde pana unde ca "si dracii cred in Isus, dar nu i se supun?"...
18. Dar va zice cineva: Tu ai credinţă, iar eu am fapte; arată-mi credinţa ta fără fapte şi eu īţi voi arăta, din faptele mele, credinţa mea.
19. Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar şi -----ii cred şi se cutremură.
20. Vrei īnsă să īnţelegi, omule nesocotit, că credinţa fără de fapte moartă este?
Quote:
Originally Posted by Simion Ioanas
Sunt lucruri care se pot baza pe "creierul" nostru si lucruri care necesita Duhul lui Dumnezeu sau lucruri care trebuie crezute!
Credinta poate sa fie prin Duhul Sfant si atunci este o credinta care vine de Sus!
Asta apropo de ratiune...
Pai atunci de ce ne-a mai dat Allah Preainaltul minte.. daca nu tocmai pentru a o folosi
si a "judeca"... in cel mai bun mod in care putem...
Mai poate fi o credinta a dracilor,vezi exemplu din Biblie.Dracii cred in existenta lui Isus ,insa nu se supun Lui, nu se supun lui Dumnezeu!
IACOV 2: 19 Tu crezi ca Dumnezeu este unul, si bine faci; dar si dracii cred... si se infioara!
IACOV 2: 20 Vrei dar sa intelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este zadarnica?
O zi buna...