Originally Posted by
AishaA
Mie mi se pare discutia asta destul de inutila...Nu iti este interzis in islam sa lucrezi daca doresti aceasta; mai mult, am citit intr-o carte despre drepturile femeii in islam - dar nu stiu confirmare prin hadis..poate exista , poate nu - ca, atunci cind femeia alege sa lucreze, ea nu poate fi impovarata si cu datoriile casnice iar atunci fie cineva din familie, fie cineva angajat, trebuie sa o ajute..E unul din drepturile femeii...
Acum, pt cele care nu inteleg de ce unele femei aleg sa ramina acasa...iar casnica a ajuns sa sune ca o injurie in societatea noastra...reamintesc ca islamul e o religie...supunerea fata de anumite comandamente religioase se face tocmai pt ca ai ajuns la acel nivel de evolutie spirituala la care iti extragi satisfactiile din alte lucruri decit cele precum a fi apreciata la servici... Nu exista nici un ordin dat in Coran femeii de a spala vasele - ceea ce nu inseamna ca nu trebuie sa le speli sau ca e munca de jos daca o faci - dar cu certitudine exista un indemn si un ordin dat femeii de a se educa, de a cunoaste, de a se perfectiona spiritual...Sunt responsabila de niste suflete; e cea mai delicata si spirituala sarcina pe care o fiinta o poate avea; am nevoie de mult studiu si cladire interioara pt a fi pregatita sa fac acest lucru...a sta acasa nu inseamna doar ca fac de mincare, ci si ca folosesc acest timp pt a citi, ma ruga mai profund si educa copiii asa cum trebuie...Ce alta contributie sociala majora exista decit a modela "materia prima" a societatii?
Pe de alta parte, ca musulmanca ma intereseaza in primul rind sa imi purific sufletul, sa devin din ce in ce mai buna, sa imi perfectionez cunoasterea, sa imi traiesc plenar rugaciunea...asta ma face fericita si asta ma implineste...O lauda la servici ma incinta temporar, dar nu ma ajuta in devenirea personala...Nu vreau nici sa minimalizez importanta serviciului (by the way, lucrez, si cu placere, dar centrul vietii mele nu este acolo, ci in familie), nici pe cea a spalarii vaselor...doar vreau sa subliniez ca islamul e o religie si asta implica ca ti-ai ales alte prioritati in viata decit admiratia sefilor...din lumea asta.