Re: Nunta in Islam si limitele date de modestie
Quote:
Originally Posted by
HAYAH
.. dar cand ni se vine cu replici de genul " pai pe vremea profetului nu exista aia si aia... ", atunci ce mai fac?; si ma refer la faptul ca se poate intelege aici ca orice este folosit in ziua de azi, care nu exista acum 1400 de ani se considera ori haram ori nerecomandat... si nu e chiar asa. Eu am fost foarte deranjata de aceasta replica si nu inteleg de ce trebuie sa fim atat de transanti uneori, mai ales cu fratii sau surorile noastre ?
Surioara Hayah.. nu cred sa fi avut nimeni intentii rele in ceea ce a spus...
si nici sa fi vrut sa fie transant...
sau sa jigneasca pe cineva
mai bine sa se spuna lucrurile simplu si direct... ca sa nu apara neintelegeri...
Allah sa ne daruiasca stiinta si intelepciune...
Salam Alaykum!
~~~
:)
Quote:
Originally Posted by
HAYAH
.. dar cand ni se vine cu replici de genul " pai pe vremea profetului nu exista aia si aia... ", atunci ce mai fac?; si ma refer la faptul ca se poate intelege aici ca orice este folosit in ziua de azi, care nu exista acum 1400 de ani se considera ori haram ori nerecomandat... si nu e chiar asa. Eu am fost foarte deranjata de aceasta replica si nu inteleg de ce trebuie sa fim atat de transanti uneori, mai ales cu fratii sau surorile noastre ?
ti-ai raspuns singura la chestiunea poze, nu existau reprezentari reale in vremea profetului , azi exista
Quote:
se considera ori haram ori nerecomandat... si nu e chiar asa.
!!!!!
Quote:
Originally Posted by
suleiman
Pentru ca o femeie nemusulmanca nu trebuie sa vada la una musulmana decat fata si palmele (dupa unii savanti) sau nimic (dupa altii savanti) .
Assalamu Aleykum! Eu partea asta nu am inteles-o! Cand eram in Arabia Saudita am intrebat un imam despre acest lucru si a zis ca nu e adevarat. Imi puteti da niste surse? Asta ar insemna ca nici mama nu ma poate vedea..decat fata si mainile (dupa unii savanti) sau nimic (dupa alti savanti)....asta inseamna ca ma duc cu burqa la mama????
[QUOTE=genan;
ceea ce vreau sa spun in inkeiere este ca din dorintza de a fi cat mai buni, sunt oameni care cpomplika f mult lucrurile in islam, si care isi bat capul prea mult cu anumite kestii si merg pana la extrem cu ele.... parerea mea e ca ar trebui sa vedem ce simplu e islamul, ca e f bine precizat ce e halal si ce e haram....
QUOTE]
Pana la urma cred ca este important sa stii ce este haram si ce este halal, iar pentru lucrurile de care nu suntem siguri si la care nu putem gasi un raspuns exact sa stam si sa ne gandim daca este bine sa facem acel lucru, daca ne face un rau sau un bine, functie de situatie.
Sper exemplu...daca facem poza la nunta ca sa le putem revedea nu cred ca este foarte grav, mai ales ca nu le vom expune in casa si nu vor circula (depinde de fiecare). Dar daca va puteti lipsi de ele atunci poate este mai bine sa nu le faceti...oare cum traiau oamenii cand nu existau fotografii? foarte simplu...ramaneau cu amintirile. Si asta pentru zeci de mii de ani.
Oricum, asa cum spune si daniela_muslimah...importanta este intentia. Daca fac poza ca sa o trimit pe internet cuiva(unui barbat) este mai grav decat a face poza pentru a o trimite unor rude care nu m-au vazut de mult timp. Insa daca intentia este buna atunci Allah subhana wa ta'ala sa ne ierte greselile.
[QUOTE=Saaliha;24465]
Quote:
Originally Posted by genan;
ceea ce vreau sa spun in inkeiere este ca din dorintza de a fi cat mai buni, sunt oameni care cpomplika f mult lucrurile in islam, si care isi bat capul prea mult cu anumite kestii si merg pana la extrem cu ele.... parerea mea e ca ar trebui sa vedem ce simplu e islamul, ca e f bine precizat ce e halal si ce e haram....
Pana la urma cred ca este important sa stii ce este haram si ce este halal, iar pentru lucrurile de care nu suntem siguri si la care nu putem gasi un raspuns exact sa stam si sa ne gandim daca este bine sa facem acel lucru, daca ne face un rau sau un bine, functie de situatie.
sunt deacord cu tine ca trebuie sa stii ce e halal si ce e haram, insa o data ce ti se spune, cu tot cu surse, ce rost are sa tot stai sa te contrazici?
Sper exemplu...daca facem poza la nunta ca sa le putem revedea nu cred ca este foarte grav, mai ales ca nu le vom expune in casa si nu vor circula (depinde de fiecare). Dar daca va puteti lipsi de ele atunci poate este mai bine sa nu le faceti...oare cum traiau oamenii cand nu existau fotografii? foarte simplu...ramaneau cu amintirile. Si asta pentru zeci de mii de ani.
este f adevarat ca acuma 1400 de ani nu existamodalitatea de a face poze, si se lipseau... dar daca nu arati in dreapta si-n stanga poze cu tine cand erai in rokie de mireasa cu tona de makiaj, in conditiile in care fiecare zi tu esti cu hejabu si jilbabul pe tine, de ce sa nu ai poze la care sa se uita copiii tai ...?
si sa nu uitam totusi ca multeeeee lucruri de azi nu erau pe vremea profetlui mohammad *salat* ... asta inseamna ca nu e recomandat sa folosim nimik din toatea astea? nici macarea sa nu o incalzim la microunde si nici sa o pastram la rece la un frigider??? cred ca deja deviem de la subiectul cu nunta.....
Oricum, asa cum spune si daniela_muslimah...importanta este intentia. Daca fac poza ca sa o trimit pe internet cuiva(unui barbat) este mai grav decat a face poza pentru a o trimite unor rude care nu m-au vazut de mult timp. Insa daca intentia este buna atunci Allah subhana wa ta'ala sa ne ierte greselile.
da, aici subscriu, sunt total deacord cu tine....
suleiman
Quote:
Pentru ca o femeie nemusulmanca nu trebuie sa vada la una musulmana decat fata si palmele (dupa unii savanti) sau nimic (dupa altii savanti)
cum vine asta suleiman ori mainile si fata sau nimic?????/
adica sa poarte niqab si manusi?