Originally Posted by
iman99
salamu aleikom wa rahmatulah
Bismilahi Rahman rahim.
Ce de probleme pe aici:D eh am venit sa va spun ca eu sunt a 2-a sotie si alhamdulilah,alhamdulilah,alhamdulilah nici nu vreau sa fiu altcumva decat a 2-a.Allah nu ne doreste ingreunarea noastra..eu una gandesc in felul urmator:
Allah ne-a binecuvantat pe noi dandu-le posibilitatea barbatilor sa aiba mai multe sotii
Draga mea ma bucur ca gindesti asa si doresc aceasta binecuvintare numai celor ce gindesc si simt ca tine.
Poate e o obraznicie din partea mea sa te intreb,insa stii/te-a interesat cum (se) simte si cum gindeste prima sotie a sotului tau despre asta?Daca e in asentimentul tau,totul e perfect!
De ex:O singura sotie are multe responsabilitati...seara vine barbatul acasa de la munca dai cu oalele de mancare,copii iti sar in cap,sotul vrea ceaiul cu mai mult zahar,dupa toate astea trebuie sa fi fresh..ca poate poate:)..rugaciunile tale nu trebuiesc uitate,suna cineva la usa..normal musafiri ca doar e sotul acasa...asa ca fugi pe unde poti:)
Eu ma descurc de minune si cu oalele de mincare si cu copiii si cu ceaiul sau cefeau vesnica si mult prea dulce dupa gustul meu,a sotului din dotare!
Musafirii nu ar trebui sa sune la usa neinvitati ci sa-si anunte vizita cu un telefon si nu seara la ore tirzii cind vreau sa-mi culc copiii si sa-mi odihnesc si eu "ciolanele" care au alergat toata ziua!Poate vreau sa "poate,poate " cu sotul meu,ce sa caute musafirii nepoftiti seara?
Dar daca esti a doua sotie cand sotul tau este la prima familie ai timp ptr tine ,ptr copii si in special ptr Allah subhana w TAALA.Te pui sa-ti faci rugaciunea putand-o lungi cat vrei tu ,ne putem dedica timpul nostru liber facand ceva ptr islam.
Si in cazul acesta cu ce ma ajuta a doua sotie in situatia in care imi suna musafirii cind e el acasa?Adica prima sotie are casa ei si la usa ei vor suna musafirii lor "comuni",dar la usa mea vor suna cei care vor sa ne viziteze pe noi,deci unde e cealalta ca sa-mi preia din greutatea de a deschide usa musafirilor?E la ea acasa??
La urma urmei ,care este rostul nostru in viata asta?Sa ne gandim putin..de ce sa fim egoiste ptr ceva ce nu e etern..sa ne intrecem in a face fapte bune ptr a avea fericirea din viata de apoi,ptr ca acea viata este viata adevarata.
Aici pe pamant in aceasta viata intampinam greutati ,pe cand in viata de apoi in sha Allah in Paradis totul v-a fi minunat ,nu v-a exista plictiseala,nu v-a exista nici un sentiment de ura,de gelozie etc.
De acord,dar de ce sunt aceste greutati numai pt. noi?Pt. noi sunt greutati aici si bine dincolo,pt. soti bine aici,bine dincolo,sau cum???
Asa ca nu trebuie sa ne punem inima pe tava sotilor nostri,sa iubim cu masura, sa-i respectam,sa le facem voile .
accept oalele care se vor sparge in capu meu:36_1_21: dar sunt intru totul de acord ca barbatul sa-si ia 1,2 sau 3 sau chiar 4 sotii ( saracu de el):D :36_1_21: