Originally Posted by
memouna
Depinde de firea femeilor....unele sunt fericite,altele nu,depinde de sotie ce asteptari are de la sotz,si de ceea ce isi doreste..
Eu nu cred ca starea de fericire depinde de firea femeilor ci de situatiile pe care le traiesc, de calitatea relatiei cu sotul lor si de modul in care el o trateaza.
Exista femei mai egoiste care si l doresc numai pentru ele,si atat,si exista altele mai generoase,care sunt incantate sa l imparta:D,si mai este o a 3 a categorie a celor resemnate ,la o adika nu au alta optiune pt ca nu vor nici fara el.
Daca iti doresti un sotz numai al tau nu cred ca poate fi catalogat egoism. Poligamia e Sunnah deci nu e ceva care trebuie practicat obligatoriu. Spui ca cele care accepta dau dovada de genorizitate? Eu sincer nu cred ca aceasta e genorizitate ci ca acele femei sunt suficient de puternice sa accepte poligamia. O alta optiune exista ptr cele care sunt implicate in astfel de casatorii poligame pe care sufletul lor le accepta cu greu. Cele care raman de nevoie intr/o astfel de situatie o fac presupun, constientizand ce inseamna acest lucru pe termen lung.
Mie mi ar fi frica doar de o chestie:Ca sotul meu sa nu abuzeze de acest drept pe care il are la 4 sotii,adika sa o faca din capriciu.
O discutie despre acest lucru se impune inainte de casatorie si ori de cate ori este cazul sa lamurim acest aspect. Daca o face din capriciu sau doar ptr ca doreste sa uzeze de acest drept atunci cred ca acel barbat nu e de calitate. Cu ce drept unii isi tin familia cu un buget redus ani de zile , punand deoparte sume considerabile ptr a plati un mahr consistent celei de/a 2 sau a 3 sotii? Casatoria nu e joaca deci capriciile nu au ce cauta atunci cand vrei sa te casatoresti. Allah nu da nimanui mai mult decat poate. Un barbat sau o femeie nu stie ce inseamna poligamia pana nu se confrunta cu ea.
Normal ca daca o femeie are anumite asteptari de la o relatie si de la sotz,si e indragostita de el,i iubeste mult,si si l doreste numai al ei,va avea o mare deziluzie,poate fi dureros,dar e nevoie de mult studiu al religiei,de intelepciune,fiecare femeie casatorita cu un musulman trebuie sa fie pregatita pt o posibila sau posibile co-sotzii(nu mi prea place termenul:beberon:).
De ce sa fie poligamia o spaima vesnica in sufletul femeii musulmane? Exista si optiunea separarii de sot daca simti ca nu poti suporta situatia. Nimeni nu are dreptul sa blameze o sotie care cere divortul din cauza ca sotul ei mai are inca o sotie, Nu cred ca e o lipsa de intelepciune sau credinta daca spui nu , nu pot suporta aceasta situatie. De ce sa adune o femeie frustrari, dureri, nefericire? Doar ptr ca a avut nenorocul de a da peste un sotz care nu/i respecta sentimentele si e gata sa o inlocuiasca cu una mai tanara sau mai noua? Eu nu pledez impotriva poligamiei , eu vreau sa spun ca nu mai traim zilele in care sa ne putem permite asa de usor , cum o fac unii sa avem mai multe sotii. Ritmul de viata accelerant si stresant , diminuarea resurselor financiare, schimbarea mentalitatilor sunt motive suficiente de a descuraja pe eventualii doritori care iau in calcul doar partea placuta a situatiei , dar nu si greutatile ei.
Cred ca daca sotiile barbatului sunt bune la suflet,si credincioase, e posibil sa se inteleaga si respecte intre ele.Rivale??
Cineva poate fi foarte buna si foarte credincioasa si sa nu accepte. De inteles si respectat da acest lucru se poate. Dar in sufletul lor intr/un cotlon tainic vor exista resentimente care vor iesi la un moment dat la iveala. Daca 2 femeii sau 3 sau 4 au acceptat sa fie sotiile unui singur barbat ar trebui sa aiba decenta sa se comporte civilizat una cu alta iar sotul ar trebui sa fie egal cu toate ca sa nu starneasca un conflict intre ele.
...intr un fel femeile sunt asa din caracter,,,,dar asta este un pacat,si trebuie sa se evite rivalitatea si astfel de gesturi,,,Ideea e ca,intr adevar poate fi o lovitura grea pt o femeie sa afle ca sotul mai are alta..,daca mi sa r intampla,eu cred ca m as afla in categoria resemnatelor:D....Ceva de genul,nu mi place,dar asta este....Eu le inteleg si pe cele care nu au nimik impotriva si sunt fericite asa,dar le inteleg si pe cele care sufera.