AishA,am trecut la alt subiect,si uite ca se apropie Ramadanul si in plus azi am curs si nu am facut mai nimic prin casa azi,asa ca eu ma retrag deocamdata,va las pe voi daca aveti timp mai mult.
Printable View
AishA,am trecut la alt subiect,si uite ca se apropie Ramadanul si in plus azi am curs si nu am facut mai nimic prin casa azi,asa ca eu ma retrag deocamdata,va las pe voi daca aveti timp mai mult.
Da,AishA,iubita,sti ca noi avem multe pareri comune,ai dreptate tu ce spui si uite ca eu fug de la treburile mele si vin la acest subiect.Dar aici era vorba numai de aspectul fizic si de kg in plus.Cu siguranta ca nu poti sta alaturi de o femeie frumoasa care nu are alte calitati si nici altceva decat" cultura" fardurilor...dar avem aici un alt subiect si mult mai complex.Cat priveste acea femeie cu 3 copii si serviciu,eu cred ca f putine femei casatorite cu musulmani lucreaza avand 3 copii si apoi nu inseamna ca daca nu au timp pt ele,au voie sa termine cratita cu sarmale sau mai stiu eu ce mancare in mai putin de 2 ore si sa ajunga la inaltimea de 1.60 sa "stranga" 80kg.Nu este nici sanatos.Da,asa este islamul nu ne invata sa ne uitam la fizicul unei persoane,dar in zilele noastre barbatii(cei si care tin la religie)tot privesc la acest aspect.Asta este,ne place sau nu.Si atunci ne vedem obligate sa avem grija de noi mai mult.
sa ne mentinem barbatul pe orbita noastra, ce frumos spus::))))
si e adevarat ca atractia asta '' gravitationala'' depinde de la un om la altul, de ex. eu stiu ca intre mine si sotul meu e combinatia perfecta de neintelegere, comunicare, impartire si atractie fizica cat sa ne mentina unul pe orbita celuilalt.... deocamdata si cat mai mult in viitor, cu ajutorul lui Dunezeu:)...
dar de cand m-am mutat in Turcia, am vazut multe femei tinere sau mai in varsta frumoase, dar care au un aspect neingrijit acasa sau pe strada, stai langa ele si miros a transpiratie etc etc.... si se aseaza la masa si se ridica ultimile etc etc... si sunt femei tare bune, si credincioase si calde si mamoase si bune gospodine, si tare imi pare rau cand le vad ca se uita pe ele insesi asa de mult cand ar avea de fapt timp sa nu o faca...
asta m-a facut sa zic, ca nu sunt perfecta, ca nu am kilogramele sau frumusetea sau inteligenta ceruta de canoanele de astazi, dar nici nu ma neglijez, caci mi se pare o risipa si un pacat prea mare....
eu asa zic, ca risipa mintii sau a corpului nu e un sacrificiu pentru altii, ci un pacat, pentru ca risipesti opera lui Dumnezeu,ca el nu te-a creat direct spirit ci si trup, si toate cu un scop..
:scenic: am cam divagat, dar e un tablou de viata pe care l-am tot remarcat in ultimile luni si am gasit si eu unde sa il descriu:))
bine spus, am cautat la cativa frati sotii printre cunostiintele mele si tot timpul veneau cu criterii: nu grasa, nu peste 30 de ani,nu vaduva, fara copii, plus alte pretentii.
M-am infuriat rau, pey ce inseamna asta? iti cauti sotie printr-o metoda islamica, adik intreband alti muslimi insa ai pretentii neislamice?
Daca Allah ti-a dat criteriul credintei in alegerea unei sotii de ce barbatii intreaba intai:" dar e grasa?" de ce nu intreaba prima data : "poarta hijab, face salat etc"?
Noroc ca noi ne-am ingrasat amandoi si asa nici unul nu are ce comenta. Oricum gluma, gluma insa nu e bine sa fii supraponderal din cauza sanatatii. Insa cateva kg acolo, nu strica niciodata:p
Da,Mariyah,asa este si eu ma mir de conditiile puse la casatorie de barbati si uite eu abia am venit din Siria unde barbatii cand vor sa se casatoreasca merg la mamele lor si cer ca viitoarea sotie sa fie:INALTA,SLABA,ALBA si CU STUDII(cel putin bacalaureat).Iar ele(toate)cer un mahar de te doare mintea.Uite unde am ajuns,noi,musulmanii.Iar cele care sunt brunete sau nu arata prea bine,le cer in casatorie unii care nu dispun material cine-stie-ce,iar ele sunt nevoite sa accepte.Asta este realitatea.Nu mai spun de cele divortate...unul la prima casatorie nu va lua una divortata,chiar daca ar vrea,se opune toata familia,iar in taria arabe nu traiesti singur si nici nu faci ce vrei tu,ci ce trebuie sa faci in functie de obiceiuri.Dar,eu care vorbeam ca ne-am abatut de la subiect,ia uite-ma cum am trecut la alt subiect,raspunzand Mariyei.Si,adaug,pe langa faptul ca o femeie trebuie sa arate bine,ea trebuie sa fie o musulmana buna,o gospodina buna,sa-si educe copiii islamic si acum fiecare stie ce-i place sotului si ce nu-i place si trebuie sa tina seama de aceste lucruri pt ca sa functioneze casnicia.
Da, asa e. De multe ori ma giondesc ca e mai bine tarile occidentale sau relativ occidentale decit in tarile arabe. Cel putin din anumite puncte de vedere:(.