:smile310: Multumesc mult surioara...assalamu alaikum wr wb:smile310:
Printable View
:smile310: Multumesc mult surioara...assalamu alaikum wr wb:smile310:
Quote:
Originally Posted by khalisah
Nu ai de ce habibti,inshaa ALLAH cu totii sa-i multumim lui ALLAH swt.
:smile310: Assalamu alaikum wr wb:smile310:
Baraka Allahu fiikum wa jazaka allahu khairan:smile06: ..surioarelor si fratilor sunteti mashAllah minunati....inshAllah sa continuati asa, Allah swt sa fie multumit de voi!!!!!!
As dori inshAllah sa citesc mai multe despre viata fiicei Profetului Muhammad saws, Fatimah (bunavointa lui Allah asupra sa)...sper sa ma puteti ajuta ..astept cu nerabdare sa mi impartasiti din cunostintele voastre ....:smile01:
Habibty noi am inceput sa postam Biografia Nobilului Profet (saws) si Insha Allah o sa continuam. Am inceput sa scrim in ordine cronologica evenimentele ca sa nu fie vre-o neintelegere.Quote:
Originally Posted by khalisah
Allah barik fiki
Profetul Mohamad nu a fost epileptic...ideea ca ar fi fost epileptic nu e "nemaiauzita", necunoscuta, cum s-a dat de inteles pe acest forum ci e o idee destul de des vehiculata de profesorii si cercetatorii americani, asa cum tot americanii spun de obicei, si au carti intregi despre islam in care spun cum ca Allah este un 'Dumnezeu al desertului", care nu are nimic in comun cu Dumnezeul crestinilor, ci ca Allah ar fi denumirea zeului arabilor inainte de a veni islamul, un Dumnezeu al paganilor, si ca numele ar fi ramas la fel dupa venirea islamului.
acuma sa nu sariti pe mine cum vad ca ati sarit pe anamaria, doar va spun ce am auzit si eu, si stiu ca aceste idei sant intr-adevar vehiculate; zic eu, ca metoda de propaganda anti-islamica, adica o metoda a lor de a -----stra ca islamul este o religie care nu are nimic in comun cu iudaismul sau crestinismul.
nu stiu pe ce s-au bazat cei care au spus ca profetul ar fi fost epileptic...in Quran nu vad nimic in acest sens despre profet, iar din ce am citit despre viata lui, la fel...nu vad relatari ale unor "crize", probleme de incontinenta urinara, pierderea cunostiintei sau stiu eu ce alte simptome prezente la bolnavii de epilepsie.
pt NaDia, nu ai voie sa dai bani pt coroana pt inmormantare, daca esti musulmanca.
ai voie sa dai bani pt vaduva daca e saraca si are nevoie de bani, si cu conditia sa nu existe o alta persoana musulmana saraca care sa aiba nevoie mai mare de bani...adica ii dai bani vaduvei ca ajutor financiar, insa nu pt cele necesare cu inmormantarea.
Amal eu nu am stiut despre chestia asta ca nu e voie sa dai sau mai bine sa ajuti la o inmormantare.Quote:
pt NaDia, nu ai voie sa dai bani pt coroana pt inmormantare, daca esti musulmanca.
ai voie sa dai bani pt vaduva daca e saraca si are nevoie de bani, si cu conditia sa nu existe o alta persoana musulmana saraca care sa aiba nevoie mai mare de bani...adica ii dai bani vaduvei ca ajutor financiar, insa nu pt cele necesare cu inmormantarea
Stii chiar cu 3 zile in urma o colega din grupa ( de la universitatea) a fost ucisa cu sange rece. Allah sa o odihneasca in pace. Si ne-am adunat cu grupa ca sa ajutam financiar parintii ei, fiindca este dintr-o familie ff saraca. Clar ca nu am putut sa spun Nu dar nici nu m-am gandit sa spun nu, m-am gandit la durerea familiei ei si la un mic ajutor din partea noastra. :smile308: :smile308:
Allah ne vede si numai el o sa ne judece ptr faptele noastre
Noapte buna.
amal, sa ne arati te rog dovezi unde scrie ca e interzis sa dai ajutor financiar pt o inmormantare... de sa fie pacat? dai bani ca si cum ai da la saraci!
ca oricum unu' ca irinel columbeanu nu o sa ia bani de la iman sau de la nadia.. tot cineva care are probleme financiare o sa ia, nu?
sau de ex daca dai bani la un cersetor d p strada, si el se duce sa isi ia vodca cu banii aia, e pacatul tau sau al lui??!?!
Ai dreptate Amal!!!Quote:
Originally Posted by amal
Numai ca multi oameni dupa ce citesc aceste aberatii nu isi pun intrebarea si nu se duc sa caute si sa afle cum se manifesta un bolnav de epilepsie ,cum sunt crizele lui si daca el isi mai aminteste ceva cind iese din starea aia.
Allah sa-i lumineze pe toti,sunt multi naivi care cred toate tampeniile si multi asa zisi dr. carora nu le este rusine sa faca asemenea afirmatii.:mad:
pt ca este interzis musulmanilor sa faca ceva care imita ca "obicei" religios crestinii sau cei de alte religii, asa e sau nu?Quote:
Originally Posted by genan
banuiesc ca pt ca o coroana de inmormantare, banii pt popa, etc...au de a face cu crestinismul, nu cu islamul...nu stiu...oi intreba mai precis. oricum mi s-a zis clar ca pt acestea nu e voie sa dai bani.
am intrebat...si asa mi s-a zis, de catre un musulman...deci eventual discuti cu musulmanii:) , nu cu mine, pt ca eu nu imi dau cu parerea cand e vorba de islam din capul meu, pt ca nu am cum sa-mi dau cu parerea fara sa intreb sau fara sa citesc.
dovezi n-am, ca n-am stat sa caut pe internet sau in sunnah sau Quran...dar cred ca in atata pot sa am incredere cand mi se zice ca e gresit.
cat despre profet, daca avea sau nu epilepsie, sant asemenea ipoteze si despre Pavel...ce e interesant e ca e spus ca epilepsia era cunoscuta ca "boala sfantului Pavel", adica pare mai mult decat o ipoteza...
http://www.epilepsiemuseum.de/alt/paulusen.html - e doar unul din link-urile despre aceasta ipoteza.
pentru cei se "pricep" cat de cat la medicina, e "suspect" din punct de vedere medical...acuma nu zic ca Pavel ar fi avut sau nu epilepsie, ca nu l-am cunoscut personal, si nici nu am cum sa-mi dau momentan cu parerea despre asa ceva, ca nu m-a interesat problema in mod special ca sa stau sa cercetez...
amal
musulmanii zic multe.... si daca ei care iti zic, tot trebuie sa ceri dovezi..
si daca obiceiurile seamana cu ale crestinilor... ?
sunt multe care seamana... de ex cand moare un om, il duce la moschee si acolo imamul citeste din qoran... si la crestini il duce la biserica.. deci? daca seamana, inseamna sa nu il duce la moschee sa citeasca imamul din qoran?
ideea e ca trebuie mereu s ane documentam...