Foarte frumos draga acest thread.
Allah sa te rasplateasca pt efort
Printable View
Foarte frumos draga acest thread.
Allah sa te rasplateasca pt efort
inshAllah
habibiti sa ne ajute Allah pe toti si sa ne ierte pe noi
Anna, Allah sa te rasplateasca pentru stiinta ta!
Zice ca e prea scurt mesajul ...
Ai vazut,ai vazut!:D
Ti-am zis eu ca mai stiu pe cineva...ma intrebam doar cand o sa apara:smile16:
Asteptam in continuare ,cu interes,postarile tale!
Barrakallahu fiki!
imi cer scuze fetelor pt chiul dar stiti cum e cu sesiunea:(
revin inshAllah cat se poate de curand cu restul traducerilor...
:smile06:
Originea Fiintei Umane
Multe subiecte diferite sunt mentionate in Quran, in timp ce oameni au fost invitati sa creada. Citeodata cerurile, citeodata animalele si citeodata plantele sunt aratate ca evindeta omeniri, de catre Dumnezeu. In multe din versetele Quranului, oameni sunt chemati sa-si indrepte atentia catre creatia lor. Des le este reamintit, cum omul a venit pe lume, care sunt stagiile prin care el a trecut si care este esenta lui.
äóÍúäõ ÎóáóÞúäóÇßõãú ÝóáóæúáóÇ ÊõÕóÏøöÞõæäó //ÃóÝóÑóÃóíúÊõã ãøóÇ Êõãúäõæäó //ÃóÃóäÊõãú ÊóÎúáõÞõæäóåõ Ãóãú äóÍúäõ ÇáúÎóÇáöÞõæäó
[quran,56:57-59]
57. It is We Who have created you: why will ye not witness the Truth?
58. Do ye then see?- The (human Seed) that ye throw out,-
59. Is it ye who create it, or are We the Creators?
57. Noi v-am creat pe voi. De ce nu voiţi să credeţi?
58. Aţi văzut voi ce aruncaţi drept sămânţă?
59. IL plăsmuiţi voi sau Noi îl plăsmuim?
Crearea omului si aspectul miraculos al acestui fapt, este relatat in multe alte versete. Citeva aspecte informative din aceste versete sunt atit de detaliate incit este imposibil pentru cineva traind in secolul al-VII-lea sa le cunoasca.
Citeva dintre acestea sunt:
(1) Omul nu este creat din intreaga samanta, ci doar dintr-o particica mica a acesteia(sperma).
(2) Masculul este cel care determina sexul fatului.
(3) Embrionul uman se lipeste de uterul mamei precum o lipitoare.
(4) Embrionul se dezvolta in 3 parti intunecoase ale uterului.
Oameni care traiau cind Quranul a fost dezvaluit, pentru exactitate, au stiu ca substanta de baza a nasterii a fost asociata cu samantza masculina degajata pe parcursul relatiei sexuale. Si faptul ca bebelusul este nascut dupa o perioada de 9 luni era evident un eveniment care nu chema pentru viitoare investigatii. Oricim, obiectele de informatii citate erau de mult la un nivel ridicat de invatatura pentru oameni care traiau in acele timpuri. Toate acestea au fost confirmate de stiinta secolului XX.
Regiunea Care Ne Controleaza Miscarile
ßóáøóÇ áóÆöä áøóãú íóäÊóåö áóäóÓúÝóÚÇð ÈöÇáäøóÇÕöíóÉö
äóÇÕöíóÉò ßóÇÐöÈóÉò ÎóÇØöÆóÉò
Let him beware! If he desist not, We will drag him by the forelock,-
A lying, sinful forelock!
“Daca nu! Daca nu va inceta, Noi il vom apuca de smocul [cirliontul(de par)]
De smocul cel mincinos si pacatos.”
[quran(AL-‘ALAQ) 96:15-16]
Expresia ”smocul cel mincinos si pacatos” in textul de mai sus este cel mai interesant. Cercetarile purtate in ultimii ani dezvaluie ca aria pre-frontala, care este responsabila pentru conducerea anumitor miscari, se afla in partea frontala a cutiei craniene. Oameni de stiinta abia au descoperit functiile acestei parti, despre care Quranul scoate in evidenta 1400 de ani in urma, in ultimi 60 de ani. Daca ne uitam inauntru cutiei craniene la partea din fata, vom gasi partea din fata a creerului mare. O carte intitulata ”Esentialele Anatomiei si Fiziologiei” care contine rezultatele ultimelor cercetari in functiile acestei parti relateaza:
Motivarea si precautiunea planificarii si miscarile initiale se petrece in partea anterioara a lobilor frontali, aria pre-frontala. Aceasta este o regiune a asociatiei corticala...(Seely, Rod R.; Trent D. Stephens and Philip Tale, 1996, ”Esentialele Anatomiei si Fiziologiei”, 2 edition, St. Louis, Mosby-Yaer Book Inc., s.211; Nobook, Charles R.; N. L. Strominger and R. J. Demarest, 1991, Sistemul Nervos Uman, Introducere si Examinare, 4 edition, Philadelphia, Lea & Febiger, s. 410-411)
De asemenea cartea ne mai relateaza:
In relatia sa cu implicarile in motivare, aria pre-frontala este gindit a fii centrul functionar pentru agresiune...(Seely, Rod R.; Trent D. Stephens and Philip Tale, 1996, ”Esentialele Anatomiei si Fiziologiei”, 2 edition, St. Louis, Mosby-Yaer Book Inc., s.211)
Deci, aceasta arie a creerului mare este responsibila pentru planificare, motivare si pentru initierea comportantelor bune si rele, si este responsabila pentru zicerea minciunilor si a adevarului.
Este clar ca declaratia ”smocul cel mincinos si pacatos” corespunde in totalitate cu explicatiile de mai sus. Acesta realitate, pe care oamenii de stiinta au descoperit-o abia in ultimi 60 de ani, a fost marturisita de catre Dumnezeu in Quran cu multi ani in urma.
Picatura de Samantza
In decursul relatiei sexuale, 250 milioane de spermatozoizi sunt eliminati de mascul. Sperma parcurge o calatorie dificila in corpul mamei pina la ovum. Numai o mie din 250 milioane spermatozoizi reusesc sa ajunga la ovum. La sfirsitul acestei curse de 5 minute, ovumul, jumatate din marimea unui fir de sare, va permite numai unui singur spermatozoid sa intre. Aceasta este, ca esentza barbatului nu este in toata sperma, dar numai o particica mica. Aceasta este explicat in Quran asa:
Al-Qiyama(75:36-37)
ÃóíóÍúÓóÈõ ÇáúÅöäÓóÇäõ Ãóä íõÊúÑóßó ÓõÏðì
Ãóáóãú íóßõ äõØúÝóÉð ãøöä ãøóäöíøò íõãúäóì
The rising
36. Does man think that he will be left uncontrolled, (without purpose)?
37. Was he not a drop of sperm emitted (in lowly form)?
Revolta
36. Oare omul îşi închipuie că el va fi lăsat în voie?
37. Oare nu a fost el o picătură din sămânţa vărsată?
Asa cum am vazut, Quranul ne informeaza ca omul nu este creat din intreaga samantza, dar dintr-o mica parte din ea. Incit, accentuarea exacta in acesta declaratie, instiinteaza un fapt descoperit numai de catre sttintza moderna este evindentza ca aceasta declaratie este divina in origine.
http://i49.photobucket.com/albums/f2...h/spermbol.jpg
Spermatozoidul care va fertiliza ovumul este unul din o mie de spermatozoizi care au reusit sa supravietuiasca. Intimplarea ca omul este creat NU din intrega sprema cu doar dintr-o parte mica, este descrisa in Quran cu expresia ”o picătură din sămânţa vărsată”.
aici este un ovum inconjurat de spermatozoizi...http://i49.photobucket.com/albums/f2...h/yumurtas.jpg
mashAllah Nadia ce repede te misti eu m-am cam impotmolit ca am dat de niste cuvinte....:smile33:
Allah sa te rasplatesca habibti pentru munca si efortul tau