Se poate numi discriminare sau nu?
In ultima vreme am aplicat pentru diferite job-uri, insa de fiecare data potentiali angajatori m-au contactat pentru interviu, am participat insa cum se face , nu e o noutate, ca nimeni nu-ti mai da un raspuns in urma intalnirii stabilindu-se o zi in care te contacteaza pentru un eventual raspuns, binenteles ca nu se intampla.
Ultima experienta pe care am avut-o nu de mult,doar saptamana trecuta, am avut parte de un interviu mai mult in “gluma” cu trei reprezentanti ai companiei, dintre care unul era psiholog, in fine dl care isi luase rolul foarte in serios, mi-a prezentat detaliile, insa studiind cv-ul ma abordeaza sub forma de intrebari capcana anumite aspecte legate de experientele anterioare, mi-a spus la un moment dat de ce CV-ul meu e in engleza cui ii foloseste? Apoi o alta intrebare legata de ultimul job si contractele incheiate, binenteles ca nu poti oferii astfel de info, fiind confidentiale, o alta chestiune, ziceati ca ati venit cu masina dar dvs conduceti? La care i-am rapuns pe acelasi ton, dar dvs ma vedeti ca am un handicap, sau imi lipseste capacitatea?zic da conduc din 1998 si autoturismul dar si in viata, ….concluzionand, noi avem drepturi la fel ca toti ceilalti, avem capacitate si aptitudini pe care insa ceilalti le considera inexistente datorita a ceea ce avem pe cap, unde se incadreaza acest aspect in lege? Cine poate sa ne apere drepturile? Suntem vazute ca niste simple casnice, care stau in umbra barbatului, sa mai rau sub papucul lui, nu avem dreptul la propria noastra opinie, mai rau in ciuda pregatirii noastre si a experientelor anterioare, vb in cazul meu, am 10 ani experienta, insa nu mi se acorda sansa sa -----strez toate acestea in cadrul unei companii. Una dintre cumnatele mele din Golf ma intrebat dar de ce nu gasesc de lucru aici este chiar asa de prost sistemul? Zice, acum datorita integrarii au patruns pe piata o multitudine de companii interationale care vin cu alte conceptii si care pot accepta si musulmane, i-am spus da asta la voi da e ok aici insa e o problema, de cele mai multe ori ne lovim de cei care au prejudecati si care ocupa anumite posturi in aceste companii si care la randul lor se ocupa de angajari si fiind romani cu “viziuni largi” ce se gandesc ei ce sa mai ajunga asta cu hijeab intr-o zi sa-mi fie sefa lasa mai bine sa nu treaca de poarta….asa ca intrebarea mea este: Cine ne apara drepturile cu adevarat? Cine ne sprijina insa nu numai prin sfaturi si rugaciune – realitatea e dura- este oare suficient? Ce tot dezbatem noi la diferite intrevederi, sunt situatii si cazuri care intradevar necesita consiliere si sprijin, care dintre toate aceste fundatii si reprezentanti ne poate oferi sprijin insa nu numai pe hartie in speech-uri interminabile?