Versetul dat de tine -2 Rois 8:26 e 4 Regi 8:26 in traducerea ortodoxa.Iar 2 Rois 8:27 e 4 regi 8:27 -asta ti l-am dat eu.
Printable View
Nu exista Biblii diferite,e o singura Scriptura ,dar mai multe traduceri.In Ro exista traducerea folosita de Biserica Ortodoxa-biblia ortodoxa-autorizata de Sfantul Sinod ,si traducerea Cornilescu,folosita de neoprotestanti.Nu stiu ce versiune folosesc catolicii.In orice caz,in esenta e acelasi lucru,diferentele sunt doar la unele cuvinte.De exemplu,catolicii traduc ,,Spiritul Sfant,, iar la ortodocsi ,,Duhul Sfant,,.Dar intelesul cuvantului e acelasi.
Diferentele dogmatice provin din interpretarea diferita a textului Scriptural,nu din textul cartii,care e acelasi la toti(cu exceptia unor traduceri voit distorsionate,cum e cea a martorilor lui Iehova,care de altfel nici nu sunt crestini).
Maryam multumesc mult:give_rose:
Asta a fost prima nelamurile.:)
As vrea sa va intreb: Exista diferente (dar nu din alea dogmatice cum le ziceti voi) intre Biblia Catolica si Cea Protestanta(versiunea protestanta? ) .Multumesc
Protestantii au scos din Sf. Scriptura niste carti ale Vechiului Tetament,pe care Biserica nu le considera canonice,dar le considera bune de citit.Ele lipsesc din versiunea romaneasca Cornilescu.De fapt,din cate stiu eu,Luther a intentionat sa scoata si din cartile Noului Testament Apocalipsa si niste epistole,nu stiu exact care si nici ce anume l-a oprit in final s-o faca.
Maryam stai sa vad pe unde am citi. Si uite cautand o Biblie protestanta in l. rom pe net am mai citit ca biblia catolica cica este diferita de cea ortodoxa.
In fine nu despre asta vorbeam Din cauza ca nu am gasit in rom exemplele din Biblia protestatanta o sa fie in franceza sau eng. Sorry. :(
Matei ( 6: 13)
Biblia catolica si cea ortodoxa:
Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău. Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!
Biblia protestanta:
ne nous induis pas en tentation, mais délivre-nous du malin. Car c'est à toi qu'appartiennent, dans tous les siècles, le règne, la puissance et la gloire.( asta e in plus) Amen!
MAtei (27:35)
Iar după ce L-au răstignit, au împărţit hainele Lui, aruncând sorţi, ca să se împlinească ceea ce s-a zis de proorocul: "Împărţit-au hainele Mele între ei, iar pentru cămaşa Mea au aruncat sorţi".
Biblia protestanta:
Après l'avoir crucifié, ils se partagèrent ses vêtements, en tirant au sort, afin que s'accomplît ce qui avait été annoncé par le prophète: Ils se sont partagé mes vêtements, et ils ont tiré au sort ma tunique. (asta e in plus)
Uite si un caz invers ce exista in Biblia Catolica sau ortodoca si nu exista in cea Protestanta.
Luca (1:28)
Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei.
Biblia protestanta:
L'ange entra chez elle, et dit: Je te salue, toi à qui une grâce a été faite; le Seigneur est avec toi.
Si sunat mai multe dar am obosit cautandu-le.:(
Uite aici varianta Cornilescu(neoprotestanta)
http://www.bibliaromana.com/bibliameniu.htm