Surioare acum dupa :o dauri facute intre voi cu miei si ieduti,treceti,la ce??? :p
Printable View
Surioare acum dupa :o dauri facute intre voi cu miei si ieduti,treceti,la ce??? :p
cum????Quote:
Originally Posted by bebe amour, NaDia
n-am auzit de asa ceva pana acum:( :confused: :rolleyes:
AMAL asa am auzit, nu am gasit hadithul dar daca cineva il are VA ROG SA-L PUNETI. Inca ceva ce stiu este ca, daca un musulman este casatorit jumatate din imanul(credintza) sau este complet.Quote:
Originally Posted by amal
ALLAH STIE MAI BINE.
In Islam,celibatul este proscris.O traditie bine stabilita pretinde ca doua prosternari ale unui musulman casatorit valoareaza mai mult de 70 de prosternari ale unui celibatar,intrucat acesta poate sa se consacre fara dificultati majore:"Casatoriti-i pe cei care sunt singuri dintre voi,precum si pe cei virtuosi dintre robii si roabele voastre!" (XXIV,32).Deasemenea,verdictul "Fara celibat in Islam" aproape ca a zadarnicit legamantul de castitate (hassar) a numeroase secte care rezistau interzicerii coranice doar pt o simpla sistematizare sociala fara incidenta majora privind alegerea lor.Alte hadith-uri sunt si mai severe cu celibatarii,considerati ca veritabili "acoliti ai diavoulului".In schimb,desi celibatul este descurajat,abstinenta sexuala ('iffa) este foarte incurajata:"Iar aceia care nu afla cele de trebuinta pt casatorie sa caute sa traiasca in curatie pana ce Allah ii va imbogati pe ei din mare mila Sa" (XXIV,33).
Sursa:Malek Chebel-Dictionar de simboluri musulmane.
Atat am gasit deocamdata,promit sa revin indata ce gasesc altceva,n-am avut f mult timp la dispozitie ca sa caut exact hadith-ul.
Am gasit ceva despre celibat , dar din lipsa de timp :smile308: nu am avut timp sa traduc. Daca cineva are timps , va rog ajutati-ma:)
VAAAA rog sa verificati hadisurile inainte sa le publicati ..
Puteti sa luati :
Sahih Al-Bukhari
Sahih Muslim
Musnad Al-Tirmizi
Al-Ahadith Al-Sahiha (Al-Albani)
Va rog frumos sa nu luati de pe site-urile Sheite , ca 99% din zisele lor nu este verificat , si multe Hadisuri la ei sunt fabricate .
ALLAH sa te rasplateasca pentru efort , dar nu te mai obosi sa le traduci
Bebe iti multumesc mult ca ai tradus postarea. :smile06: :smile06:
Fug repede la invatat.:smile308:
Allah barik fiki surioara. Allah sa te binecuvanteze si sa te raplateasca ptr efortul tau
Insha'Allah Imanika sa traduc restul cat mai repede...acum insa tre sa fug la sc....cand ma intorc insha'Allah voi posta restul.
assalamou alaykoum wa rahmatuLlahi wa barakatouhu si spor la invatat habibty :smile01:
Iman:smile06: Bebe:smile06: BEFTA LA SCOALA STUDENTELE NOSTRE PREFERATE!!!!!
ALLAH SWT SA VA DEA PUTEREA SI FORTA DE CARE AVETI NEVOIE INSHALLAH!:o :o :o
HAbibty multumesc. Insha Allah dupa 5 iunie cand am ultimul examen de licenta sa vin cu cat mai multe postari interesante.
Allah sa ne binecuvanteze