Un raspuns foarte frumos draga Amal.
Allah sa te rasplateasca si sa ajungi in Paradis, inchallah
Printable View
Un raspuns foarte frumos draga Amal.
Allah sa te rasplateasca si sa ajungi in Paradis, inchallah
CE ESTE CLAR;IN PARADIS NU EXISTA:URA,GELOZIE,INVIDIEsiRAUTATE!
INSHALLAH SA MERGEM CU TOTI ACOLO!!!!!
Da,dar ca sa ajungem acolo trebuie sa infaptuim si noi ceva:sa scapam de aceste sentimente negative si sa respectam Qur'anul si Sunnah cat de bine putem insha'Allah.Quote:
Originally Posted by gabriela guettat
Alhamdulillah... Frumos raspunsQuote:
Originally Posted by amal
Insha'a Allah sa ajungem in Paradis..
Inshaa ALLAH sa fim dintre cei care vor fi in Paradis,oare nu este de ajuns?
Imi vine in minte povestea unui om care a ajuns in Iad si atat s-a rugat si s-a rugat si i-a cerut lui ALLAH swt sa-l scoata de acolo si apoi nu va mai cere nimic si ALLAH swt l-a scos din Iad si apoi iar a inceput sa se roage si ALLAH swt i-a spus "Parca ai zis ca nu vei mai cere nimic" si el a zis "Doamne vreau sa intru in Rai,sa fiu in locul cel mai de jos ,la poarta Raiului...si ALLAH swt l-a dus pe acesta in rai.
Este o poveste mult mai ampla dar am vrut doar sa va spun ceea ce este esential ca increderea in ALLAH swt l-a salvat pe acest om prin ruga lui.
Inshaa ALLAH sa fim in aceasta viata dintre cei care se incred in ALLAH swt si care doresc fata Sa.
Amin Ia Rabby A Lamin Il Rahmen Il Rahim!!!!!:)
Mda, revenii si io dupa o luuunga absentza!:sleep_2:
Pe scurt: (ca se trezeste Davidutz si trage de mine si s-a dus cu "distractia")in 1993 am avut un accident in urma caruia am stat 28 zile in coma profunda! (traumatism cranio-cerebral extradural drept- nu mai stiu ce dimensiuni avea, dar era destul de mare- si semipareza dreapta-evident)! Dupa un anumit timp, a fost nevoie de exercitii de memorie, de mers, de tinut in mana, de...maturitate, mi-am amintit ce am "trait" cat timp am fost "moarta". Aveam sentimentul parerii de rau- era mai bine in coma, dar inca nu stiam de ce! Treptat, mi-am dat seama: TRAISEM pe alte meleaguri si anume in RAI!:give_rose:
Cum era?!
Era verdeeeeeeeeee, era un camp- dar totusi nu era camp- imens,adik mergeam-mergeam si nu se mai termina, dar parca era rotund, parca undeva in fatza era o vale!!!, dar nu ajungeam la vale cu toate ca mergeam in directia aceia!
Se auzea o muzica in surdina, (fondul muzical), imi placeaaaa, era...ieri am avut ocazia sa ascult TOATA ZIUA o frumoasa melodie-trimisa de Gaby:kuzya_01: (din sortimentul "nashad", asa am intzeles:36_1_21: ) si cred ca de genul acesta era fondul muzical!
Tot corpul, fiecare por, fiecare traiere, fiecare...nici nu stiu cum sa va explic, ERA numai LINISTE, linistea aceasta ma invaluia, nu-mi mai doream nimic altceva decat aceasta LINISTE, de fapt, imi ajungea- o aveam atunci!
Credeti ca l-am vazut pe Dumnezeu (Allah-Subhanahu wa ta'ala!)? NU, nu L-am vazut, dar IL SIMTZEAM, era PRETUTINDENI, era undeva in fatza, in directzia de mers, era...nu pot sa explic in cuvinte, trebuie sa traiesti asa ceva ca sa intzelegi! DAR puteam comunica fffffffff bine! Cum? Prin SIMTZ, nu vorbeam, doar simtzeam, intzelegeam perfect ce-mi "dicta"! ---------------re altele:"...te vei intoarce, nu vei ramane aici, dar va trebui sa faci ceva...!" Din pacate, viatza m-a dus pe alte "meleaguri" si sincer nu mai simt acea legatura ce se stabilise intre mine si Allah-subhanahu wa ta'ala! Incet-incet, o voi recapata si atunci ma voi simtzi mai SIGURA pe mine! InshaAllah!
Asta este povestioara mea scrisa haotic probabil pentru ca sunt cu urekelnitza ciulita la David!:give_rose:
RABI IAHDIK WA BERAKFIK GIA SI INSHALLAH PASHI TAI SA SE FIE INDRPTATI SPRE CALEA ADEVARULUI:give_rose: :give_rose: :give_rose:
Gabytzule, parol de te contrazic, ma refer acia la ce scrisesi in araba!:36_1_21:
Cat despre ce-a scris motanelul samura- ce comic suna:smile16: ... ehe, numai la minunatzia ca voi purta rochie pe crinolina si ca ma voi plimba cu caleasca ma gandesc, si parol de nu MERITA sa faci eforturi in unele sensuri: pt mine, chestia cu nervozitatea e ceva-ceva, dar apai daca sunt asa de stresata de viatza de zi cu zi, ce sa fac?:( Imi mai fac si nervi si ...gata, ca vreau rochie cu crinolina si sa ma plimb cu caleasca in locul mirific pe care l-am vizitat, dar...apropo, cred ca eu am fost pe treapta cea mai de jos...nu stiu de ce am sentimentul acesta, oricum...era cam gol pe acolo, n-am mai vezut pe nimeni!:confused: Ar mai fi si altele de modificat,dar...alea sunt mai usor de manipulat- ca sa ma exprim astfel:36_1_21:
Pupici dulci tuturor!:kuzya_01:
salamu aleeikom w rahmatulah w barakatu
"O robii Mei!Fiti fara teama in Ziua aceasta si nu va intristati
Aceia care credeti in semnele Noastre si sunteti musulmani!
Intrati in Rai,voi si soatele voastre,si va veti bucura voi!"
Aceasta este ca indurare de la Domnul tau si aceasta este marea izbanda (quran 44:57)
Jabir(Allah sa-l aiba in mila Sa) a relatat ca Trimisul lui Allah*salat* a zis:Locuitori Raiului vor bea si vor manca acolo,dar nu se vor usura,nu-si vor sufla nasurile si nici nu vor urina.Hrana lor se va digera si ei vor ragai,iar mirosul acestuia va fi ca moscul.Ei vor invata sa-L slaveasca pe Allah si Ii vor marturisi Maretia,la fel de usor cum respira.
(Muslim)
Muqhirah ibn Su'ba(Allah sa-l aiba in paza Sa)a relatat ca Trimisul lui Allah*salat* a zis:Moise(pacea fie asupra lui)l-a intrebat pe Domnul sau:Care dintre locuitorii Raiului are rangul cel mai mic?I s-a raspuns:Va fi acela care va fi primit in Rai ultimul,dupa ce toti locuitori Raiului au intrat in Rai.Lui i se va spune:Intra in Rai.Dar el va zice:O,Doamne al meu!Cum sa intru,de vreme ce oameni s-au asezat in odaile lor si si-au luat partea?I se va zice:Vei fi multumit sa ai un regat ca si imparatia unui imparat al lumilor?El v-a zice:Voi fi multumit,Domnul meu.Allah va spune:Pentru tine este aceasta precum si aceasta si aceasta.A cincea data ,el va zice:Sunt foarte multumit Domnul meu.Allah va spune:Ale tale sunt toate si inca de 10 ori pe atat.Vei avea orice iti doreste sufletul si este placut ochilor.El v-a zice:Sunt foarte multumit,Domnul meu.Moise(pacea fie asuppra lui)a zis:Cine va avea rangul cel mai inalt in Rai?Allah zice:Sunt cei pe care Eu ii aleg si ii asez la loc de cinste chiar cu Mana Mea.Intaresc cu pecetea Meaca ei vor fi binecuvantati cu atatea haruri cat nici ochiul n-a vazut,nici urechea n-a auzit si nici mintea omeneasca n-a gandit
(Muslim)