Salam aleikum..
Surioare dragi...si eu intampin aceleasi probleme ca si voi cu fatima ( 5 ani) si preocuparile sunt din ce in ce mai mari...
Acum doi ani am inscris-o la o gradinita, unde m-au asigurat ca sunt laici...Totul a fost ok pana intr-o zi, cand Fatima, inainte sa mancam spune "in numele....." si isi face cruce...
Va puteti imagina voi ce a fost in inima mea ina acel moment?????????????
socaaaaaaaata...
Bun...a doua zi...m-am dus la gradinita si am scos dosarul...cand m-au intrebat de ce i-am raspuns ca motivul este nerespectarea conditiilor de inscriere...ptr ca noi aici inainte de inscriere avem sedinta cu directoarea si punem conditiile noatre...
Am tinut-o acasa 1 an si jumate...nu va spun cat era de trista ca nu avea copii...se plictisea...devenise chiar rea din cauza ca se plictisea...
In sfarsit...abia anul acesta am inscris-o din nou la alta gradinita...Pana acum e totul ok...Educatoarea are ceva cunostinte despre islam si mereu ma intreaba in legatura cu activitatile pe care le fac acolo...
Este intr-adevar foarte greu sa traiesti in tara nonmusulmana...mai ales pentru educatia lor...Iar noi trebuie ca multa rabdare sa le explicam ce ste haram si ce este halal...
Iar copiii, cat sunt ei de copiii, inteleg si incet incet aplica...
In concluzie...noi suntem exemplul lor...Comportamentul nostru, al parintilor, este foarte semnificativ ...Stiti cum e? Noi suntem ca si pantofii curati, care cand ating pe jos nu murdaresc, iar copiii nostri cand merg pe urmele noastre curate....vor ramane mereu si ei curati...
Allah sa ne ajute sa reusim in educatia lor si sa ii calauzeasca pe calea cea buna, caci toate se afla in mainle Lui Preainaltul...