Quote:
Originally Posted by nazirah
Evanghelia lui Barnabas e o facatura pe moment ce afirma ca Iisus s-a nascut in vremurile imparatului Pilat. Cine stie putina istorie stie ca Pilat a venit la guvernare dupa anul 26 dupa Hristos.
Apoi in capitolul trei din aceasta minunata evanghelie insuflata de zero Duh Sfant este sustinut ca Iisus s-a nascut in vremea lui Annas si Caiafas , care contrazice atat istoria cat si evanghelia insusi.Nici Caifas, nici Annas si nici Pilate nu erau la putere cand Iisus s-au nascut asa ca aceasta Biblie e o facatura.
Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu..
Imi pare rau pentru ca n-am avut timp sa traduc.. :(...
dar am fost foooarte ocupata.. :(
Insha'a Allah cat de curand...
~~~
Draga Nazirah... de asta e o facatura?...
tot felul de acuzatii.. ca musulmanii au falsificat-o... etc..
1. aceasta Evanghelie nu se potriveste 100% cu Qur'an-ul.. aceasta Evanghelie NU este evanghelia adevarata, ci una care se apropie foarte mult de aceea...
asa ca nu trebuie facuta o astfel de confuzie... Nu sustin musulmanii ca e adevarata evanghelie...
2. musulmanii au falsificat?.. sunt diferente fata de Qur'an...
unii sustin ca "falsificatorul" s-ar fi insipirat din Dante _ "Divina comedie"... in opera lui, Dante il plaseaza pe profetul Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam _ pacea si binecuvantarea asupra lui!) pe cel mai jos cerc al iadului (daca tin bine minte)... !!!!! si vin altii si sustin ca un musulman a falsificat evanghelia inspirandu-se din "Divina comedie" !!!!!!!!!!!!!!....
3. daca un musulman n-a "falsificat-o", atunci cine si de ce?.. sunt tot felul de supozitii (chiar imi pare rau ca n-am putut traduce :(... ) unii il acuza pe Fra Marino.. sau pe multi altii... nimic cert... doar supozitii...
4. evanghelia a suferit mai putin schimbari decat restul bibliei... si ar fi interesant de aratat si despre biblie de-a lungul timpului si versiunile ei (Insha'a Allah nu spun vreo prostie) stiu ca am citit despre...
Asa ca asta e Evanghelia lui Barnabas: o evanghelie care a suferit mai putine schimbari de-a lungul timpului decat restul.. Evanghelia care se apropie mult mai mult de original...
sunt apoi si Manuscrisele de la Marea Moarta: cu profetii despre cei 2 Mesia... Isus (alayhi salam _ pacea asupra lui!) si Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam _ pacea si binecuvantarea lui Allah asupra lui!).. in aceeasi situatie: s-au pastrat mai bine...
apoi.. in Evanghelia dupa Barnabas sunt greseli legate de aspecte stiintifice, altele conform Islamului: dovada ale modificarilor suferite si dovada a autenticitatii ei!... am vrut sa traduc mai multe opinii.. si pro si contra.. sa poata fi confruntate.. dar cred ca atunci cand voi avea timp Insha'a Allah voi pune pe scurt cateva lucruri.. :(... sunt f. ocupata pana aproape in Octombrie...
(si vorbind de greseli.. cred ca in Biblie sunt destul de prezente: stiintific, istoric.. !.. )
~~
am fost surprinsa in legatura cu Unitarienii: am vazut ca in Romania a existat si proba speciala la Bac pt. crestinismul unitarian! ;) (inseamna ca-i si un liceu pe undeva :rolleyes: ..)
~~~
scuze c-am scris mai pe fuga... :P
Ma'a Alssalama,
d.