bun, dar profetiile iudaice sant despre Mesia, si nu despre un Fiu al lui Dumnezeu, nu?
Printable View
bun, dar profetiile iudaice sant despre Mesia, si nu despre un Fiu al lui Dumnezeu, nu?
asa cum ai dat sursa pt prima idee, prezinta-mi sursa pt a doua idee, conform careia aceasta persoana va fi singurul Fiu al lui Dumnezeu, sa citesc si eu versetele.Quote:
Originally Posted by simion
Pai profetii au vorbit de Tatal,Fiul si Duhul Sfant!Quote:
Originally Posted by amal
Aceasta este Sfanta Treime in care cred crestinii!
Dumnezeu se descopera inca din Geneza ca si Elohim. Elohim este un substantiv la plural.Inca din Geneza ,Dumnezeu spune sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra. Daca spune Noastra ,sigur acolo este mai mult de o persoana.
Insusi structura noastra ca entitate cuprinde trei parti Trup,Suflet si Duh!
In Vechiul Testament ,inaintea lui Avraam se arata trei fapturi din Cer ,la una dintre ele Avraam se inchina si i se adreseaza cu Domnul! Crezi ca Avraam nu stia ca nu trebuie sa se inchine si sa i se adreseze asa decat lui Dumnezeu?
Eu cred ca Cel care s-a aratat acolo lui Avraam a fost Isus ,la fel ca si Cel care i se arata lui Iacov si se lupta cu El,la fel ca si Cel care apare in cuptorul cu foc langa Daniel ectc.
Trinitatea isi face prezenta in toata Scriptura insa ne trebuie ochi ca s-o vedem.
am mai pus acesata intrebare pe forum, daca Isus este Fiul lui Dumnezeu, si Iosif nu este tatal sau, pentru ca tatal sau este Dumnezeu...deci nu are tata pe Pamant ci doar mama, pe Maria, cum Isus este din semintia lui Iuda, deci din semintia lui David?Quote:
unde este legatura de sange intre Isus si Iosif, si prin urmare cu Iuda si David?
sau Isus este fiul lui Dumnezeu (sau totuna cu Dumnezeu), sau al lui Iosif...din doua una...
din cate stiu eu in crestinism este clar ca Isus nu este fiul lui Iosif...ca acesta s-a casatorit cu Maria dupa ce aceasta a ramas insarcinata prin Duhul Sfant, nu?
scuza-ma, dar daca un rege vorbeste cu "Noi am facut, Noi am poruncit" pentru ca este de rang inalt, cum sa vorbeasca Dumnezeu? Daca "Noastra" este in sensul de plural, de unde stii ca nu e vorba nu de 3 persoane ci de 100?Quote:
Doar un exemplu,sunt mai multe in Scriptura!:Quote:
PSA 2: 6 ,,Totus, Eu am uns pe Imparatul Meu pe Sion, muntele Meu cel sfint.``
PSA 2: 7 ,,Eu voi vesti hotarirea Lui,`` -zice Unsul-,,Domnul Mi -a zis: ,Tu esti Fiul Meu! Astazi Te-am nascut.
PSA 2: 8 Cere-Mi, si-Ti voi da neamurile de mostenire, si marginile pamintului in stapinire!
PSA 2: 9 Tu le vei zdrobi cu un toiag de fer, si le vei sfarima ca pe vasul unui olar.`
PSA 2: 10 Acum dar, imparati, purtati-va cu intelepciune! Luati invatatura, judecatorii pamintului!
PSA 2: 11 Slujiti Domnului cu frica, si bucurati-va, tremurind.
PSA 2: 12 Dati cinste Fiului, ca sa nu Se minie, si sa nu pieriti pe calea voastra, caci minia Lui este gata sa se aprinda! Ferice de toti citi se incred in El!
bun, daca e asa, da-mi citatul respectiv.Quote:
eu am citit Biblia si nu tin minte sa fi fost vorba de 3 fapturi...daca tu zici, vreau sa stiu exact unde sa citesc.
Este vorba de trei persoane fiindca trei ni s-au descoperit!Quote:
1IOAN 5: 7 (Caci trei sint cari marturisesc in cer: Tatal, Cuvintul si Duhul Sfint, si acesti trei una sint.)
daca arati citatul dat de tine din Psalmi, evreii iti vor spune ca este vorba de David.
De fapt, Psalmul 3 continua sa vorbeasca despre David.
In Vechiul Testament si David a fost numit de Dumnezeu Fiul Sau, si Dumnezeu i-a promis ca toti dusmanii lui vor fi la picioarele sale. Citatul s-a postat pe forum, o sa-l caut cand am timp.
Ioan nu a fost apostolul lui Isus, deci dupa Isus, si nu inaintea Sa?
la 1 Ioan 5: 7 nu gasesc versetul citat de tine.