Quote:
Originally Posted by your_ayse
Printable View
Quote:
Originally Posted by your_ayse
Ayse,numele postate de tine sunt turcesti sau mi se pare?
Dar mie asa imi suna!
Si daca sotul meu nu le intelege :( nu cred ca o sa aleaga nimic decit nume arabice.:smile16:
intradevar scumpa mea numele postate de mine sunt turcesti :) ( "prietenii stiu de ce":D :D , nu Ana :D ) dar i-ti promit ca o sa caut pe net nume arabesti si semnificatia lor.:smile06:
inshAllah sa gasesc nume cat mai frumoase.
draga Hannen mi-am respectat promisiunea si de data aceasta am revenit cu nume de bebei, dar de origine araba :smile16:
Nume de fetite:
Abir- strong.
Adira- strong and powerful.
Alima- wise.
Almira- exalted.
Amira- princess.
Jamelia- beautiful.
Melek- angel.
Sadira- star.
Sara- princess.
Zaida, Zayda- lucky.
Zara- blossom.
Nume de baietei:
Adil- just.
Amir- prince.
Hassan- handsome.
Jamal, Jamil, Jamel, Jameel- handsome.
Kareem, Karim- generous.
Khalil- best friend.
Rashid- integrity.
Shareef- honorable.
Tarek, Tareq- morning star.
Zafir- victorious.
P.S. Sper ca am fost de ajutor :give_rose: i-ti doresc o nastere usoara si un bebe sanatos si frumos:smile16:
Ayse,multumesc!!:give_rose: :give_rose: :give_rose:
Off,de fiecare data am colindat netul ,am facut listute si tot nume pe moment am ales:smile16: .
Bineinteles altele decit cele de pe lista,vorba Sarei parca.Allah a pregatit deja un nume pe care noi inca nu il stim.
Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!...
Daca eu as avea un baiat (insha'a Allah..)
Ibrahim
i-as pune numele... :D (acum depinde si de ce o sa vrea sotul meu...
dar tot imi place numele asta ataaaaaat de mult)
sau poate Mohammed, ori ceva cu Abd.. AbdAllah.. etc....
(dar tot Ibrahim e primul pe lista... :D)
iar pentru fete: Asiya... si Khadija imi place, nu inteleg de ce sa fie demodat? e foarte Frumos... ;)
daca ma mai gandesc mult.. cred ca ajung sa fac si eu o lista kilometrica pe-aici.. :P
Ma'a Alssalama...
~~~
Sa va binecuvanteze Allah Ta'ala copiii si sa-i faca printre robii sai evlaviosi....
Ameen.
fetele stiti daca este vreun hadis ceva in care se spune ca e indicat sa punem numele copiilor dupa parintii sotului? cineva care nu ma prea are la inima, imi zice ca de ce nu pun numele fetei dupa numele soacra-mii, iar eu nu accept asta, si mi-a zis ca e hadis. daca are cineva cunostinta de acest hadis va rog sa mi-l spuneti si mie, sau daca aveti vreun raspuns de la vreun imam in legatura cu asta iar va rog sa mi-l spuneti.
trage cu ochiul pe aici o sa vezi multe
Daca vrei o sa vezi ca sunt si in alte limbi
Cel mai mult pentru fetite imi place Nisa (sura Nisa) si Reyyan(numele unei porti din Genet , pe care intra cei care tin foarte mult post) ..........iar pt baietei, cel mai mult imi place Hamza.
Pentru un baiat este un nume demn de purtat. S i este bine sa dam copiilor nume frumoase, care sa ne reprezinte religia , familia Profetului:009: .........si tot ceea ce tine de ISLAM.
pt fata:khadija
pt baiat:kutaiba
...............
in rest tot ce va place!!