E bine Daniela ca gandesti asa. S-ar putea sa ai dreptate. Adevarul e ca pana la urma un barbat poate deveni sufocant, e bine sa mai stea si cu altcineva, sa mai poate si femeia sa fie singura, sa poate respira.
Printable View
E bine Daniela ca gandesti asa. S-ar putea sa ai dreptate. Adevarul e ca pana la urma un barbat poate deveni sufocant, e bine sa mai stea si cu altcineva, sa mai poate si femeia sa fie singura, sa poate respira.
Quote:
Originally Posted by nazirah
se cunoaste ca nu esti maritata....si nici ca oi fii pregatita....:)
nu cred ca asta se vrea prin poligamie si nu cred ca la asta s-a referit Daniela cand a afirmat ca ar fii de acord cu o a 2a sotie
Daniela iubita ai scris foarte frumos...ca de obicei:D
Allah sa te rasplateasca pentru tot si sa iti daruiasca Paradisul:give_rose: :give_rose:
salam aleikom.
* de multe ori ,,am dat tarcoale ,, subiectului:)
* mai fetelor...pai daca scrie negru pe alb ca numai in anumite situatii barbatul isi poate lua o a 2 a....asta nu inseamna ca daca e in una din situatii trebuie neaparat sa isi ia.
*deci cum spuneam...numai in anumite situatii.
* buuun...
* pai dac el are o sotie frumoasa,iubitoare,care i+a facut ce+l putin un copil,care e o mama buna....ce mai?o femeie..ca la carte.PENTRU ce isi mai ia el inca una?
*aici e problema.eu zic ca fiecare dintre noi incercam sa fim cat mai bune cat mai... cat mai... nu neaparat de frica dar ca ii iubim:36_1_21:
*ei...si cu toate astea sa vina sa spuna ca nu+i ajunge???
*il strang de gat cu a doua cu tot :)
*eu ma gandesc chiar si la situatiile cand sotiile de ex nu pot avea copii.
* pai nu allah ..swt.. a lasat sa se intample asa? ce vina are femeia aia ca nu poate ramane insarcinata? ce ea nu ar vrea?
*
dupa ce ca saraca ar suferi enorm din cauza asta,mai trebuie sa isi imagineze sotul cum o lasa insarcinata pe cea dea doua.
*ca si cum saraca ar fi pedepsita pt ceva care nu tine de ea.
* dar daca ,,ghinionul,, lui e ca nici a doua sa nu poata ramana insarcinata?
*tust a 3a...asa ca pe banda....
* cat despre iubire...nici un barbat nu poate iubi doua femei la fel.chiar daca s+ar lauda ca asa e...ar minti.e imposibil.
*ce sa mai zicem ca trebuie sa fie corect 100% cu amandoua...
*nici o batista nu trebuie sa ii ia mai mult uneia din ele. trebuie sa fie egalitate.
*si?care+i ala corect? nu este!
*ii i+a la una ceva si ii spune sa nu se laude la cealalta cu cea primit ca sa nu ceara si ea.
* ehei...as vb pana raspoimaine.
*realitatea e ca foarte ...foarte putini barbati tin cont de conditiile puse ce sfantul coran si ...le ies ochii din cap chiar daca au deja 4 .
*pe curand:36_1_21:
Ei,sa va spuna si baba cateva cuvinte:36_1_21:
Nu cred ca as fi raspuns la acest subiect,dar...este o afirmatie pe care o reagasesc de cate ori citesc cate un subiect cu aceasta tema,o afirmatie care se repeta obsedant,de fiecare data,cu acelasi contiunut,numai forma difera...de la "barbatii sunt de patru ori mai numerosi decat femeile"....pana la cea prezenta si aici,intr-o forma mai nuantata...care se refera la scaderea populatiei de sex barbatesc in timpul razboiului.
Am cautat pentru voi cateva link-uri privind situatia demografica.
Aici,de ex,iata care este raportul demografic in Arabia Saudita(nu intamplator am ales aceasta tara,sunt sigura ca de aici provin majoritatea materialelor de propaganda de acest tip):
http://en.wikipedia.org/wiki/Demogra...f_Saudi_Arabia
sau:
http://www.photius.com/wfb1999/saudi...ia_people.html
Sunt multe,toate spun acelasi lucru:ratia populationala este(in functie de grupele de varsta) de 1,06-1,34 in favoarea barbatilor.
De ex.,la grupa 15-64 de ani sunt aproape 9 mil. de barbati la 6,6 milioane de femei.
Pentru Siria,
http://reference.allrefer.com/world/...ia/people.html
sau
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Syria
Acuma,in privinta razboaielor.E adevarat,in materialul prezentat aici se face referire la al doilea razboi mondial,cand in Germania de pilda,numarul femeilor crescuse simtitor.
Dar,dupa cum putem constata cu nemasurata durere si profunda indignare,in razboaiele contemporane,razboaie in care regulile sunt altele,armele sunt altele,...si victimele sunt altele...adica femei si copii,in majoritate!!!
Sa nu ma intelegeti gresit...sunt sigura ca Allah,in Marea Sa Intelepciune a dictat aceste reguli cu anumite scopuri.
Ceea ce vreau sa spun,este ca asta nu inseamna ca noi trebuie sa cautam justificari acolo unde NU sunt!!!...
Revin,insha Allah!Acuma,daca tot am inceput sa vorbesc,tre' sa spun tot:36_1_21:
Nu este specificat in Qur'an al Karim ca barbatii au voie sa-si ia alte femei NUMAI in anumite situatii.Nu!Restrictia se pune numai la limitarea numarului de sotii...adica 4.
Sunt precizate niste linii generale de conduita,da,e adevarat...dar,din observatiile mele la fata locului,constat ca ele sunt arareori implinite!
S-a adus in discutie cazul in care un cuplu nu poate avea copii.
Daca acest lucru se intampla din cauza partenerei,sotul isi va mai lua alta sotie.
Daca acest lucru se intampla din cauza partenerului,sotia are posibilitatea sa divorteze.Precizez ca divortul se acorda in favoarea sotiei,cu tot ce decurge din asta...din pdv financiar si moral.
In practica(ca asta ne omoara:) ) ,cea mai mare grija si temere a unei femei casatorite este sa aduca pe lume un baiat,subliniez,un baiat!!!
Cand un cuplu are deja 3-4 fete,barbatul deja incepe sa se gandeasca la a doua sotie...ca si cum sexul copilului este dictat de genele femeii,nu ale sale,proprii si personale!!!
Nu voi preciza aici cat este de islamica aceasta gandire,o stiu si eu,o stiti si voi,o stiu si ei...Cu toate astea,lucrurile asa stau,in continuare...
Altul este cazul in care femeia nu poate avea copii...aici,ea insesi cauta,de cele mai multe ori,o sotie pentru sotul ei...De ce?
Ca nu are cu ce sa se intretina singura,ca isi pierde statutul de femeie maritata(statut extrem de important in aceste societati),ca isi iubeste sotul...motivele sunt multe,foarte complexe si,ca de fiecare data in aceste cazuri,imposibil de judecat dinafara!!!
Cealalta situatie,in care cuplul nu poate avea copii din cauza femeii.
In majoritatea cazurilor pe care le cunosc(unul dintre ele foarte apropiat si foarte drag mie) femeile nu divorteaza.De ce?
Iarasi,motivele sunt multiple...de la atasament,dragoste,respect...si pana la atat de urata de mine "gura a lumii"...
Dar,este un aspect care merita subliniat aici:aceasta stare de lucruri poate ca ar trebui sa ne dea de gandit asupra trasaturilor de caracter pe care Allah Milostivul le-a pus in sufletul si mintea unei femei...blandete,candoare,pudoare,rabdare,intelege re,sacrificiu de sine.Toate aceste nestemate,si inca altele...fac din noi,femeile temeliile unei casnicii.Cat de importanta este temelia unei case???Esentiala!Eu cred ca,mai importanta decat ea,este temelia unei casnicii,adica noi,femeile!
Un barbat poate gandi sau isi poate lua alte sotii din multe motive...obiective sau mai putin obiective...de la lipsa copiilor...pana la capriciu personal(de cele mai multe ori,acesta,cel din urma zic,este "motivul principal"!!!).
Nu cred ca trebuie sa cautam explicatii peste explicatii si motivatii peste motivatii pentru acest fapt...
El a ost statuat odata pentru totdeauna,si nu in zadar!
Cel Atoatestiutor,laudat fie Numele Sau,ne cunoaste cel mai bine...stie slabiciunile noastre,stie punctele noastre tari...stie unde putem gresi fiecare dintre noi,femei si barbati...
De aceea,Indrumarul Sau,Sfanta Carte,trebuia sa cuprinda si acest lucru.
Si iarasi,nu cred ca putem judeca in ansamblu anumite situatii.Fiecare,de-a lungul casniciei este pus in diverse posturi,fiecare are parte de incercari,de examene,de infrangeri,de reusite...Fiecare reactioneaza diferit,intr-o anume circumstanta,diferit chiar si de cum s-ar fi gandit ca ar reactiona,nefiind pus in situatia respectiva,darmite judecand pentru altul!!!
Credeti-ma,am dat nenumarate examene in viata mea,dar asanumitele "examene ale vietii" au fost cele mai grele!Intotdeauna!
De ce?Fiindca nu am avut o lista de subiecte de invatat...niciodata!!!
Iar biletul primit,chiar daca avea pe el un singur subiect,era intotdeauna sfasietor de greu...
Si,fir-ar sa fie,nici nu se poate copia:)
practica e mai diferita decat teoria si asta cam in orice domeniu
daca rugaciunea trebuie facuta la un anumit timp de exemplu nu inseamna ca altii nu o intarzie
la fel si cu casatoria....
depinde foarte mult cat de religios este persoana care isi ia a doua pana la a 4 sotie cu cat ii e mai frica de Allah cu atata va fii mai drept fata de ele....
faptul ca exista niste exemple in care unii nu isi indeplinesc datoriile conform islamul...nu inseamna ca nu exista si cazuri in care anuminte persoane nu o fac....
sau de ex daca sotii nostrii nu o sa fie capabili sa fie drepti...
eu consider ca e o chestiune de credinta...
iar legat de nr musulmanilor din syria sau orice alta tara musulmana sa nu uitam ca nu toti se casatoresc cu musulmane...ci multi isi iau neveste si din romania si din franta si spania si nu toate sunt musulmane.....
de intentia pentru care respectivul s-a insurat cu o alta sau altele depinde de caz sau egalitatea intre ele.....de asta se va ocupa Allah ,Lui trebuie sa ii dea socoteala atat ei cat si noi
la fel Allah subhana wa ta'ala a permis sotului sa isi ia alta sotie,nu?tocmai pentru existenta unui astfel de caz de exemplu....Quote:
Originally Posted by oardy
la fel cum Allah a lasat ca ea sa nu poata avea copii asa probabil si destinul lui este sa ia alta sotie,nu?
de ce sa sufere ca nu poate avea copii?asa a vrut Allah asta este destinul ei...si orice ar face nu il poate schimba......in loc de suferinta ar fii mai bine si mai sanatoasa o acceptare a situatiei si o resemnare si in acelasi timp de ce sa il priveze pe sotul ei de a avea copii daca el poate??Quote:
e normal sa nu le poate iubi pe ambele la fel....ideea e ca nu trebuie sa faca diferente intre ele cel putin nu vizibile chiar daca in sufletul lui una ii e mai draga...iar de "aranjamentul" nu ii spune celailalte...chiar daca ea nu afla dar Allah vede....si vezi depinde asa cum am mai spus de cat e el de credincios....cu cat gradul de credinta e mai mare cu atata va fii mai corectQuote:
*realitatea e in acelasi timp ca vestile de genu ai auzit draga ce a facut ala i-a cumparat alia un suc ai ailaltei nu se raspandesc mult mai repede decat ai vazut draga ce corect a fost? a cumparat ambelor la fel......exista si destui barbati care sunt egali cu nevestelor lor al hamdu li Allah desi nu e asa usor....iar ceea ce se intampla in acel cerc numai ei si Allah o stiu cel mai bine...iar din exterior putem usor judeca si interpreta in multe feluri situatiaQuote:
*pe curand:36_1_21:[/QUOTE]
Anna hai sa fim serioase! Tu crezi ca femeia care nu poate sa aiba copii din cauza sotului , tu crezi ca ea iubindu-l o sa divorteze de el ca sa se casatoreasca cu altul pentru a face copii. Sorry , dar nu as face-o niciodata. Atunci de ce ar face-o el ? Ce el ar vrea sa fie tata si femeia nu ar vrea sa fie mama? Si acum ne mai spune Sora Ishtar ca nu se specifica situatiile in care el are voie sa-si ia cele 4 sotii, ci doar e specificat max 4, in ce situatii si cum nu mai stiu...
Oricum noi nu am putea sa spunem cum e sa traiesti cu a 2-a , a3-a etc sotie .Doar surorile care au trecut prin aceasta experienta pot sa ne spuna cum se simt ... Una e teoria si alta e practica, cateodata nu coincid.
Insha Allah sa fim bune pentru sotii nostri , in asa fel incat sa nu-si mai ia si alte sotii.:confused: :confused:
Draga mea draga am ales aceste ultime randuri doar pentru ca sunt cireasa de pe tort nu ca nu as fi citat intregul tau mesaj, cuvant cu cu vant si cu punct si cu virgula... ca intotdeauna scrisorile tale le sorb cuvant cu cuvant si nu incetez sa spun mashaAllah! tie nu pot decat sa iti spun odata in plus cat de mult te stimez... sora mea draga....Quote:
Originally Posted by Ishtar
Allah barek fiqh!
[QUOTE=iman_elsayed]
Insha Allah sa fim bune pentru sotii nostri , in asa fel incat sa nu-si mai ia si alte sotii.
UAU! PENTRU CA DE FIECARE DATA CAND UN BARBAT ISI IA ALTA SOTIE E VINA (UNEI) FEMEI(I), NU? IN SPATELE FIECAREI RATACIRI, ORBECAIELI, CEDARI IN FATA APETITULUI NECONTROLAT, IN FATA SLABICIUNILOR GROSIERE, A NESIMTIRII PATRIARHALE CARE DA PE-AFARA STA VINA UNEI FEMEI.
DE CE SI-A LUAT-O PE ALTA BARBATUL MEU? PAI LIMPEDE, FIINDCA N-AM FOST EU DESTUL DE BUNA, DE FERTILA, DE SUPUSA, DE DISPUSA. PE BUNE SAU PE INVENTATE.
SI-A LUAT-O PE ALTA PENTRU CA POATE, SI POATE PENTRU CA M-A CONVINS PE MINE CA EL NU ESTE INVESTIT DE NIMENI ALTUL DECAT DE BUNUL DUMNEZEU CU ACEASTA PUTERE.
PENTRU CA EU NU AM DESTULA INCREDERE IN MINE INCAT SA MA UIT IN OGLINDA DIMINEATA SI SA IMI SPUN- ''CHIAR ASA, ERAM SI EU O PERSOANA...''
PENTRU CA EU NU VAD CA DACA ALLAH EXISTA, EL NU EXISTA CA SA ADUCA UN BARBAT (ORICE BARBAT) PE UN SOCLU DE UNDE SA IMI ARUNCE:''STII, DACA TU AI FI TRASA LA INDIGO SI S-AR FACE DOUA DIN TINE ABIA ATUNCI MARTURIA MEA AR FACE CAT A TA.''
BARBATUL MEU SI-A LUAT O ALTA SOTIE PENTRU CA EU NU POT AVEA COPII. INTR-ADEVAR, S-AU TERMINAT TOTI COPIII DE ADOPTAT DIN LUMEA ASTA, MAI ALES AICI IN ROMANIA UNDE TRAIM. NU MAI ESTE NICI UN COPIL BATUT, INFO----T, SILIT SA SUBZISTE PRIN PROSTITUTIE, TINUT SCLAV DE CATRE BANDE MAFIOTE IN BORDELURI AD-HOC PRIN BANGHKOK SAU MUMBAY, INSTITUTIONALIZAT IN ETIOPIA SAU MOLDOVA. NICI POPULATIA LUMII NU ESTE SUFICIENT CA SE INMULTESTE EXPONENTIAL, BARBATUL MEU VREA CU OBSTINATIE SA-SI DEPUNA SAMANTA PENTRU A-SI ADUCE CONTRIBUTIA INEGALABILA LA POLUARE, LA INCALZIREA GLOBALA, LA SFARSITUL LUMII CARE CU CAT NE INMULTIM MAI MULT, CU ATAT VA VENI MAI REPEDE (SI RAIUL DUPA EL, RIGHT?). UN COPIL CONSUMA ZECE MII DE SCUTECE DE UNICA FOLOSINTA PANA LA 3 ANI. CARE NU DISPAR CA PRIN FARMEC PRIN VREO MANA DE ZANA, CI SE DUC IN PAMANT, RAMAN ACOLO DECENII INTREGI INTEPENITE IN ''GROPILE ECOLOGICE'' CA NISTE BOBITE DE PLASTIC PLINE CU CACA. HAIDETI SA FACEM CAT MAI MULTI, SA NU INFIEM COPIII ORFANI (CA CE TREABA AVEM NOI CU ALTII), SA NE LASAM BARBATII SA-SI IA 4 NEVESTE DACA AU GUST, ORICUM E VINA NOASTRA CA EI DORESC PE ALTA. EU NU STIU CUM E MAI BINE SA FAC CU CEALALTA NEVASTA. SA NE SARUTE SOTUL PE GURA UNA IN FATA ALTEIA, DOAR SUNTEM SURORI, SAU SA INCHIDA USA IN NASUL UNEIA CAND O SARUTA PE ALTA? OARE CUM E MAI ISLAMIC?
DAR OMENESTE CUM O FI? ERAM SI EU ODATA O PERSOANA...