asSALAM WA ALECUM PT CE MI-AI TRIMIS, NU STIU ENGLEZA DAR TRADUCREA TA A FOST CAT DE CAT DE AJUNS. AM VRUT SA ITI TRIMIT MESAJ PRIVAT DAR NU AM PUTUT. MERSI MULT
Printable View
asSALAM WA ALECUM PT CE MI-AI TRIMIS, NU STIU ENGLEZA DAR TRADUCREA TA A FOST CAT DE CAT DE AJUNS. AM VRUT SA ITI TRIMIT MESAJ PRIVAT DAR NU AM PUTUT. MERSI MULT
Am citit in urma cu vreun cartea Memorii de Farah Pahlavi, Editura Rao. Trebuie sa spun ca m-a impresionat foarte mult, citind aceasta carte imi este greu sa cred ca cineva are o parere buna despre ayatolahul Komeini!
Voi care cunoasteti mai multe despre ea si despre sah, ce parere aveti? Cum credeti ca este ea: doar o buna scriitoare care stie sa impresioneze sau este sincera? Am postat aici, pentru ca se vorbeste despre Iran.
As salam wa alecum wa rahmatulah wa barakatuhu. E u nu am citit-o poti sa ne spui pe scurt ce scrie despre Khaomeni?
Nu scrie mult despre el si cred ca il prezinta exact asa cum era.
Pe data de 27 ianuarie 1963, poporul iranian a aprobat reformele initiate de sah. Si femeile au votat, chiar daca voturile nu au fost luate in considerare.
Multi clerici s-au opus si au facut alianta cu comunistii! Rudollah Khomeini, i-a scris sahului "protestand impotriva dreptului de vot acordat femeilor". Regina Farah se intreba ce sa-i raspunzi unui om "care neaga inteligenta femeilor? Ca noi femeile valoram mai mult decat niste capre?"
Nu a trecut mult si Khomeini a lasat respectul pentru sah, si a tinut un discurs la Qom cu ocazia unui protest, impotriva progresului si a deschiderii Iranului catre lume, dupa parerea lui "occidentalizarea tarii". Generalul Pavrakan a fost cel care i-a luat aparea lui Khomeini in fata regelui, dar nu a insemnat mult pentru acesta, a fost printre primele persoane ucise dupa Revolutia Islamica, cu acordul ayatollahului.
Iata ce spune Farah Pahlavi despre sosirea uneia dintre multele sale destinatii impreuna cu sotul ei: "Afland despre sosirea noastra la New York, douasprezece zile mai tarziu, ayatollahul Khomeini a inventat "complotul americanilor pentru a-l aduce din nou pe sah la putere". Intr-o clipa si-a chemat studentii, in special pe cei de la Teologie, cu scopul de a-si "inmulti la maximul atacurile impotriva Statelor Unite si Israel, pentru a obliga America sa le trimita criminalul, imparatul destituit". Era evident ca aceasta luare de ostatici fusese initiata de catre "creierul" revolutiei si avea ca scop obtinerea extradarii suveranului in Teheran". Sahul era bolnav de cancer, a schimat multe locatii, a suferit cateva interventii chirurgicale, toate nereusite, a murit in Egipt in liniste unde-l primise presedintele egiptean Anuar-el Sadat. Una dintre fiicele lor a ramas foarte marcata, Leila care din nefericire s-a sinucis cativa ani mai tarziu.
Nu sunt musulmana, de aceea v-am intrebat pe voi!
Salam aleykum!
O sa-mi cer scuze anticipat pentru ceea ce voi scrie acum!
Surioara, macar ai vizitat Iranul vreodata ca sa poti scrie tot ce ai scris aici? Daca materialul prezentat se bazeaza pe o documentatie imi poti spune de unde ai luat-o?
Eu imi permit sa te intreb pentru ca eu am trait acolo 6 luni , deci imi pot permite sa vorbesc despre Iran si viata de acolo in cunostinta de cauza!
Pentru ca foarte multe din aprecierile pe care tu le-ai postat aici despre societatea si familia si statul Iranian sint rautacioase ca sa nu spun mai mult!
As spune ca daca noi, musulmanii ne comportam asa unii cu altii atunci nu pot avea nici un fel de pretentii de la necredinciosii ce fac rau natiunii musulmane...
Astept cu nerabdare un raspuns din partea ta, pentru ca din puctul meu de vedere, consider ca nu e corect sa cream imagini si impresii fara sa cunoastem realitatea iraniana, chiar daca ei sint siiti. Sa nu uitam ca in fata lui Allah sintem musulmanii cu totii!
Imi cer scuze inca o data daca postarea mea acum va deranja pe cineva, dar consider ca am dreptul la un raspuns!