Originally Posted by batool391
[
Alta
La inlumi, crestina si islamica, ce tin nu numai de religie ci si de modul de trai. De exemplu, un musulman este obisnuit sa i se faca o urare cand se intampla ceva fericit, sau sa-i spuna familia sau cei din jur ca se roaga pentru el, sa fie salutat cu salutul lor religios "assalam alaikum", este obisnuit sa auda multe alte fraze religioase, de exemplu cand merge in visita la cineva, cand are loc o casatorie, cand se naste un copil, si asa mai departe. O crestina nu are de unde sa stie aceste lucruri, si ii ia mult timp sa invete limba araba si sa se obisnuiasca sa le spuna, binenteles daca doreste sa o faca. Multe femei romance invata greu limba araba, sau chiar deloc, si atunci este normal ca cei doi nu au atatea subiecte in comun de discutat. Arabilor le face placere sa dicute pe multe teme, si de obicei au o viata de noapte mai intensa. Mai este apoi si mancarea traditionala specifica, sarbatorile diferite,faptul ca in islam e interzis sa mananci porc sau sa consumi alcool....pana la urma tine de un anumit stil de viata cu care s-a obisnuit fiecare,iar dupa o casatorie mixta,amandoi trebuie sa se acomodeze cu stilul celuilalt de a trai.Mai este problema copiilor, care au o educatie cu influente din ambele religii,ceea ce ii poate face sa fie confunzi in anumite priviinte. Am cunoscut de exemplu o familie, el musulman, ea crestina, si aveau copii care sarbatoreau Craciunul...ori aceasta sarbatoare nu are sens pentru un musulman, pentru ca conform Coranului si a unor cercetatori crestini, Isus s-ar fi nascut in luna august. De fapt devine tot mai circulata acesata ipoteza conform careia Isus nu s-ar fi nascut in luna Decembrie.
Probabil musulmanii de aici se casatoresc cu crestine pentru ca femeile de aici sant frumoase in general, si pentru ca asa se nimereste, sa se indragosteasca de ele. Sau poate pur si simplu pentru ca traiesc aici mai multi ani, asa ca e normal sa se casatoreasca aici.
Si la ei sant multe femei frumoase, insa sant mai imbracate, deci frumusetea lor nu este la fel de evidenta. Daca la un barbat ii place de o femeie dureaza mai mult timp sa se casatoreasca. Intai vorbesc cu familia fetei, iar tatal fetei trebuie sa fie de acord cu casatoria daca aceasta este musulmanca. Deasemenea, barbatul este obligat sa o intretina pe sotia lui si sa-i asigure cele necesare traiului de zi cu zi, conform religiei islamice, asa ca de obicei logodnele sant de durata mai lunga. Mai este problema zestrei si a conditiilor puse de femeie inainte de casatorie, daca acesta doreste o suma de bani sau altceva din partea sotului ei...dar acestea las pe seama celor mai in masura decat mine sa le discute.
Eu mi-am exprimat doar o parere generala, pana la urma oricum se intampla cum vrea Dumnezeu, si nu stie decat Dumnezeu ce ne este destinat.Iar Dumnezeu stie mai bine decat un om ceea ce este bine sau nu pentru el.