Capitolul 10
[Evanghelia catre Isus la 30 de ani]
Fiind Isus de treizeci de ani, dupa cum el mi-a spus, s-a dus pe Muntele Maslinilor cu mama sa pentru a lua masline. Si apoi, in miezul zilei, se ruga el si ajungand la aceste cuvinte: „Doamne, cu indurare...”, a fost inconjurat de multime infinita de ingeri, care ziceau: „Binecuvantat fie Domnul.” Ingerul Gabriel i s-a aratat ca si cum era o oglinda stralucitoare, o carte, ce s-a pogorat in inima lui Isus, unde avea stiinta despre ce a facut si a spus Domnul, iar Domnul a voit intr-atat ca totul sa-i fie lui [simplu] si descoperit; dupa cum mi-a spus el mie: „Crede, Barnabas, ca stiu fiecare profet, cu fiecare profetie, intr-atat de mult, incat orice spun [izvoraste] din acea carte.”
Ajungand Isus la aceasta viziune, si cunoscand el ca era un profet trimis casei lui Israel, i-a dezvaluit totul Mariei, mama sa, spunandu-i ca va suferi prigoana mare pentru onoarea Domnului si ca nu mai poate locui cu ea sa ii slujeasca. Si auzind Maria aceasta, i-a raspuns: „Fiule, [inainte de a te fi nascut] mi-a fost totul vestit; deci Binecuvantat fie sfantul nume al Domnului.” Si a plecat Isus in acea zi de la mama lui pentru a-si urma profetia.
~~~