Originally Posted by ema
Draga nu ai gresit deloc eu inteleg ce ai vrut sa spui cred ca genan nu a inteles.
Nu a-s spune ca fetita era needucata deoarece parintii ei sun profesori amandoi, spun mai bine ca este foarte obraznica.
a fi obraznic inseamna a nu fi corect educat, sau mai urat zis = a fi prost crescut , nsimtit. plus ca nu are nici o legatura meseria si cariera parintilor ei cu modul e a o educa.
Sotul mi-a spus ca nu le este interzis copiilor multe cand sunt mici deoarece cand cresc aproape nimic nu-i voie.O fi asa.
aici nu am inteles ideea...
Oricum orice spune Genan aici copii sunt mult mai educati inca de la gradinita sau poate sangele lor este mai cald.
vrei sa spui ca sunt cazuri si cazuri sau generalizezi?
vrei sa spui ca cei din romania TOTI " sunt mult mai educati"?
iti arat eu copii in tari arabe cum sunt educati la gradinite islamice, unde imbina jocul cu educatia islamica si qora`anul, si iti mai arat si copii "educati" in gradinite din occident, care daca li se refuza sa li se cumpere o inghetata, incep sa loveasca pe bunica sau pe mama...
Eu tin minte cand eram mica nu indrazneam sa scot un cuvant in fata unciilor si a matusilor pur si simplu i-i respectam mai alest sa cer ceva de la orisicine.Nici in imbracamintea fratilor nu am indraznit sa ma imbrac.
daca tu erai asa, bravo, f bine, insa nu cred ca eu (sau alti copii) crescuti in tari arabe tipam la unchii nostrii sau la matusii... si ca sa vb despre cum ne purtam noi, ar trebui sa traesti acolo, nu sa faci vizite la familia sotului....
I-i doresc la Genan multe nepoate sau nepoti asa ca nepotica mea poate a-r sti cum sa doctoreasca situatia ca eu nu-s invatata asa.
ii multumesc lui dumnezeu nepotii si nepoatele mele sunt f bine crescute si nimeni nu tipa la mine si nici nu imi umbla in lucrurile personale... insa daca vrea sa se uite la mobil, niciodata nu fac eu pe "mai speciala" si nu i-l dau, pt ca eu cred ca o sa mi-l strice... totusi sunt copii si au curiozitati pe care daca nu i le satisfacem, mentalul lor nu are cum sa se dezvolte. nu e indicat deloc sa se creasca un copil sub ideea" lasa-l ca mai are timp sa invete despre astea,acum prea mic"... nu, nu trebie vb asa unui copil, ca nu asa i se dezvolta nici gandirea si nici psihicul.... daca nu ma credeti, puteti intreba un medic.
cat despre daca as stii eu sau nu sa "doctoresc" situatia ( nu sunt eu AS la limba romana, dar sunt sigura ca acest cuvant nu prea exisa), sa ma ajute dumnezeu sa ma descurc si sa ma lumineze sa fiu buna si intelegatoare cu copiii.
daca tu nu asa ai fost crescuta, se poate... insa ar trebui sa te obisnuiesti cu felul lor de a fi, ca e vb de familia sotului tau... sau ar fi trebuit sa te gandesti dinainte, atunci cand ai hotarat sa iti imparti viata cu un om care face parte dintr-o familie a carei educatie nu e la fel cu a ta...
dar poate ai mers pe ideea riscului... cine stie?