As salam alaykum frate Munir am revenit in forta,am vazut ca am ratat o sesiune dar nu e nimic promit ca vin in restanta :36_1_21:
23-Naterea lui Moise si miracolul salvarii lui este una dintre cele mai cunoscute naratiuni din scrierile biblice. Exista o legenda despre nasterea unui imparat akkadian, aproape identica cu naratiunea biblica, dar cu peste 1000 de ani mai veche .Stiti despre nasterea carui imparat vorbeste acea legenda?!?
Este vorba despre regele Sargon,asa cum spune si legenda...
Sargon, viteaz rege din Agade, sunt.
Mama mea a fost mare preoteasa, tatal nu mi l-am cunoscut...
Mama mea, marea preoteasa, care m-a procreat,
in secret m-a adus pe lume.
M-a pus in cos de papura, cu catran a lipit capacul.
M-a aruncat in rau, nu m-am scufundat.
Raul m-a purtat pe ape, m-a dus la Akki, cel ce iriga,
Akki, cel ce iriga, m-a ridicat cand a scos apa,
Akki, cel ce iriga, ca pe fiul lui m-a luat si m-a crescut....
(Legenda lui Sargon - Sumer)
24-Despre miracolul de la Marea Rosie se vorbeste atit in scrierile biblice cit si in Sfintul Coran.Stiti cum este denumita in Tora , zona pe unde se presupune ca a avut loc acea traversare miraculoasa ?
In Tora (scrisa in limba ebraica) se afirma faptul ca locul de la Marea Rosie pe unde au traversat evreii este numit “Marea de Supf" in traducere ar fi "Marea papurei" (trestiilor).
- Aceasta Mare Supf este o zona mlastinoasa situata la marginea deltei Nilului si Sucot si nu Marea Rosie.Se spune ca Moise cunostea bine aceasta zona din timpul fugii sale in Madian si a folosit-o si la reintoarcerea sa in Egipt.Deci daca e sa ne referim la afirmatiile ce le gasim in Tora,putem spune ca Moise ar fi folosit acele carari formate in timpul refluxului, pentru a traversa mlastina.
25-Conform celor relatate in scrierile biblice ce popor a refuzat sa le permita evreilor veniti din Egipt intrarea directa in spatiul Canaanului,obligindu-i astfel sa faca un ocol prin zona Moabului(Iordania ) ?
Stiu ca este vorba de filisteni si nu gasesc ceva sa -----strez ca ar fi refuzat.Iata ce am putut gasi:
Doua drumuri duceau din Egipt catre tara Canaanului.
-tarmul Mediteranei, catre "tara filistenilor"( era mult mai scurt)
-"Calea desertului" (foarte lung si greu) indreptandu-se catre Marea Rosie.
Motivul ocolului in biblie:
Exodul 13:17
După ce a lăsat faraon pe popor să plece, Dumnezeu nu l-a dus pe drumul care dă în ţara filistenilor, măcar că era mai aproape; căci a zis Dumnezeu: „S-ar putea să-i pară rău poporului, văzând războiul, şi să se întoarcă în Egipt.”