Anamaria.........eu zic ca adevarul este in fata ta .Uitate cu atentie!!!
Asalam waleikum warahamtullah wa barakatuhu,dragi surori ,acest subiect este destul de interesant si cred ca ar trebuii sa confirm si eu un lucru ,atat islamic cat si crestin .Intradevar traim in secolul vitezei ,o tara si o lume moderna unde ADEVARUL este distorsionat in asa fel in cat el nu se mai poate recunoaste .
Iti voi raspunde la intrebare draga Anamaria.Observ ca esti o feminista indarjita si nu iti place sa fii data de o parte ,iar baticul iti pare a pune femeia in inferioritate.Ceea ce nu este adevarat.Femeia in islam isi pastreaza statutul de atatia mii de ani ea putand fi din punct de vedere intelectual ,la acelasi nivel cu o femeie moderna cu studii.Baticul in islam cat si in crestinism {te-as ruga sa citesti sau sa recitesi mai bine Biblia si vei vedea ca si femeia crestina trebuie sa poarte batic}este un simbol al femininului cat si o lege data . Avantajele purtarii vesmantului islamic:
1.aduce binecuvanarea si multumirea lui Allah
2.intareste legatura dintre sot si sotie
3.apara femeia de mainile rauvoitorilor
4.ofera femeii incredere si respect de catre membri societatii
5.inchide caile ispitelor si poftelor sufletesti
6.conduce spre relatii strict legitime
7.purifica societatea de bolile existente
8.conduce societatea spre o viata linistita plina de siguranta
_ Pentru femei Islamul este o binecuvantare speciala. Femeile ocupa un loc foarte important in societatea islamica. Spre deosebire de alte religii ,Islamul pune femeia pe un piedestal cu un statut personal si social respectabil de care nu s-a bucurat niciodata. Importanta ei ca mama si ca sotie a fost aratata clar de Profetul Muhammad(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) care a spus : "Paradisul se afla sub picioarele mamelor noastre". Odata,cineva l-a intrebat pe Profet(pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra lui):"Cine merita cea mai buna grija din partea mea?".Profetul i-a raspuns :"Mama ta (el a repetat aceasta de trei ori) , apoi tatal tau si apoi rudele tale cele mai apropiate".
Sper "inshllah"ca usor ,usor prin studiul si informatiile ce le primesti despre islam sa legi calea ce dreapta.
Viata nu este decat un examen ce ne este dat totul este la alegerea noastra insa nu uita si pune-ti intrebarea daca nu cumva dintr-o multitidine de alternative ,"adevaruri"unele sunt false .
Adevarul este ca o piatra pretioasa ,bine ascunsa, iar oamenii o ascund tocmai ptr putea face ei ceea ce isi doresc si sa se blafaie si sa se destrabaleze,uitand ca ziua in care vor da socoteala ei vor implora mila.
Iar in incheiere as dorii sa iti dau un sfat ,----foric vorbind:
"TU NU VEZI PADUREA ,DEOARECE TE UITI PREA IN DETALIU LA COPACI"
si nu uita ca detaliile sunt puse uneri doar ca de efect.