GEN 18: 1 Domnul i S'a aratat la stejarii lui Mamre, pe cind Avraam sedea la usa cortului, in timpul zadufului zilei.Quote:
Originally Posted by amal
GEN 18: 2 Avraam a ridicat ochii, si s'a uitat: si iata ca trei barbati stateau in picioare linga el. Cind i -a vazut, a alergat inaintea lor, dela usa cortului, si s'a plecat pina la pamint.
GEN 18: 3 Apoi a zis: ,,Doamne, daca am capatat trecere in ochii Tai, nu trece, rogu-Te, pe linga robul Tau.
GEN 18: 4 Ingaduie sa se aduca putina apa, ca sa vi se spele picioarele; si odihniti-va subt copacul acesta.
GEN 18: 5 Am sa ma duc sa iau o bucata de pine, ca sa prindeti la inima, si dupa aceea va veti vedea de drum; caci pentru aceasta treceti pe linga robul vostru.`` ,,Fa cum ai zis``, i-au raspuns ei
GEN 18: 30 Avraam a zis: ,,Sa nu Te minii, Doamne, daca voi mai vorbi. Poate ca se vor gasi in ea numai treizeci de oameni buni.`` Si Domnul a zis: ,,N'o voi nimici, daca voi gasi in ea treizeci de oameni buni.``
GEN 18: 31 Avraam a zis: ,,Iata, am indrasnit sa vorbesc Domnului. Poate ca se vor gasi in ea numai douazeci de oameni buni.`` Si Domnul a zis: ,,N'o voi nimici, pentru cei douazeci.``
GEN 18: 32 Avraam a zis: ,,Sa nu Te minii, Doamne, daca voi mai vorbi numai de data aceasta. Poate ca se vor gasi in ea numai zece oameni buni.`` Si Domnul a zis: ,,N'o voi nimici, pentru cei zece oameni buni.``
GEN 18: 33 Dupa ce a ispravit de vorbit lui Avraam, Domnul a plecat. Si Avraam s'a intors la locuinta lui. Cei doi ingeri la Sodoma.
GEN 32: 24 Iacov insa a ramas singur. Atunci un om s'a luptat cu el pina in revarsatul zorilor.
GEN 32: 25 Vazind ca nu -l poate birui, omul acesta l -a lovit la incheietura coapsei, asa ca i s'a scrintit incheietura coapsei lui Iacov, pe cind se lupta cu el.
GEN 32: 26 Omul acela a zis: ,,Lasa-ma sa plec, caci se revarsa zorile.`` Dar Iacov a raspuns: ,,Nu Te voi lasa sa pleci pina nu ma vei binecuvinta.``
GEN 32: 27 Omul acela i -a zis: ,,Cum iti este numele?`` ,,Iacov,`` a raspuns el.
GEN 32: 28 Apoi a zis: ,,Numele tau nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel (Celce lupta cu Dumnezeu); caci ai luptat cu Dumnezeu si cu oameni, si ai fost biruitor.``
GEN 32: 29 Iacov l -a intrebat: ,,Spune-mi, Te rog, numele Tau.`` El a raspuns: ,,Pentru ce Imi ceri numele?`` Si l -a binecuvintat acolo.
GEN 32: 30 Iacov a pus locului aceluia numele Peniel (Fata lui Dumnezeu); ,,caci``, a zis el, ,,am vazut pe Dumnezeu fata in fata, si totus am scapat cu viata.``
Oare sa nu fi facut Avraam si Iacov diferenta intre Dumnezeu si ingeri sau oameni,oare nu au stiut ce vorbesc? Si totusi au stat fata in fata cu Dumnezeu.