Originally Posted by
shama
Buna Nadine,
Am citit postul tau si raspunsurile fetelor si, uite, mi-au venit si mie vreo idee-doua... trei-patru. Poate te inspira ceva ce-ti va fi de folos la o adica.
1. Ar fi grozav daca ai vorbi cu sora din Montreal, cu sotul tau, cu mama lui si, mai ales, cu fiicele sorei din Londra numai de la bine in sus despre sora sotului tau din Londra.
De ce? Pentru ca acest lucru o va surprinde placut, mai ales ca ea a declarat fatis ca nu te mai prea are la suflet, deci nu se asteapta ca tu sa nu mai poti dupa ea. Dovedeste-i ca se inseala! Este mai greu sa vorbesti de rau o persoana care te vorbeste de bine.
2. Ai facut exact ce trebuia cand i-ai cerut scuze telefonic surorii din Londra, la indemnul sotului tau.
De ce? Pentru ca sotul tau stie ca ai incercat sa remediezi, in mod politicos, situatia. Faptul ca, ulterior, situatia a degenerat cred ca nu se mai considera, in ochii lui, ca fiind ceva imputabil purtarii tale.
3. (asta cred ca este cea mai tare, tine-te bine :smile16: ) Roag-o cum stii tu mai frumos pe sora din Londra sa-ti dea si tie retetele acelea pe care le facea ea cel mai des cand v-a avut musafiri. Spune-i ca tie nu-ti ies la fel de bune orice ai face si ca ai neaparata nevoie de sfaturile ei.
De ce? Asta are sanse mari s-o imblanzeasca si sa-i -----streze ca, in realitate, tu o apreciezi.
4. Si, nu in ultimul rand, as vrea sa te rog sa te gandesti ca este foarte importanta comunicarea cu rudele sotului tau. Straduieste-te din rasputeri sa mai adaugi macar cateva cuvinte de bine dupa "da, nu si nu stiu".
De ce? Pentru ca sotul tau iti va aprecia, cu voia Domnului, efortul de a mentine o atmosfera armonioasa in familie. Pentru ca tie iti va face bine sa comunici cu persoane care, chiar daca le cunosti de ceva timp, s-ar putea sa-ti rezerve si surprize placute. Si, nu in ultimul rand, pentru ca rabdarea este o virtute care se cultiva greu, dar... merita.