Multumesc,
Ea zice ca rechinul e pradator, cine stie ce vietati haram mananca si in consecinta nici produsele din carne sau cartilagiu de rechin nu sunt halal.....
Exista pe undeva vreo lista care poate fi consultata?
O zi frumoasa,
Printable View
Multumesc,
Ea zice ca rechinul e pradator, cine stie ce vietati haram mananca si in consecinta nici produsele din carne sau cartilagiu de rechin nu sunt halal.....
Exista pe undeva vreo lista care poate fi consultata?
O zi frumoasa,
:006:
:salam:
Stiu ca exista intre teologii musulmani mai multe pareri, plecand de la un hadis in care profetul :009: a spus ca orice este din mare se poate manca chiar de-ar fi o mortaciune, parte dintre acestia au afirmat ca ORICE este din mare se poate manca (implicit si rechinul), aceasta este si pozitia lui Qardawi...
Exista totodata si pareri care afirma ca orice animal de prada este cu desavarsire interzis...
Stiu ca de cate ori s-a discutat acest subiect, am auzit ambele pareri ca fiind ok!!!!!!!!!!!!!!
:(Din pacate!
Fiind (in cazul de fata) un produs legat de domeniul medical, asa cum este de ex si alcoolul (sau gelatina!) prezent in compozitia unor medicamente, exista pozitia extrem de des intalnit cf careia DACA NU EXISTA UN PRODUS SIMILAR SI DE EL DEPINDE VIATA-SANATATEA PACIENTULUI, se poate administra.
Cred ca pe orice site serios de fatwa o sa intalnim aceasta pozitie!
assalamu alaikum...sora am mai cautat si am gasit ca doar scoala hanafi nu ar considera halal. sunt oricum fatwa pe islamonline, islamqa si gasesti chiar si in limba turca. parerea majoritatii scolarilor este insa ca tot ce e in mare este halal.acum inshaAllah sa va calazeasca Allah pe drumul bun si sa luati decizia corecta.
stiu sa se face cheag din mel .....dar din porc nu am auzit ...
Am primit si eu azi de la o surioara de a noastra un link pe care l-am deschis si spre uimirea mea , ce credeti ca am gasit.... NUCSOARA ESTE 7ARAM :confused:
Ma gandesc oare cate de vor mai adauga pe parcurs pe lista???:(
Aici este linkul
Geazac Allahu hair Sarah,dar ai putea sa ne traduci si celor ce nu stiu engleza,macar despre ce se vorbeste in articol,eu macar nici nu inteleg despre ce nucsoara e vorba :D.
Allah sa te rasplateasca.
http://www.condimenteweb.ro/index.ph...ndiment&cid=81
assalamu alaikum wa rahmatullahi w abarakatuhu
surioara draga ti am pus un link in lb romana despre nucsoara, sper sa mearga inshaAllah sa l deschizi.
Jzakalla 5eer Noor chiar de la tine aveam acel link:kuzya_01:
Din cauza ca nu am avut timp sa traduc, incearca aici surioara Umalkasem am pus pe google translate acel site
Geazac Allahu hair surioarele mele dragi.
Allah sa fie multumit de voi.