salam alaykum si un ramadan binecuvantat va urez tuturor.
Aisha pai salariul de 800 de euro in syria e salariu de lux, nu e salariu mediu.iar pretul apartamentelor e foarte mare.iar mahr-ul de obicei nu se plateste.se trece suma in contractul de casatorie, asta in caz de divort, dar fata nu prea vede nici un ban inaintea nuntii. de obicei cand se merge in petit se discuta 3 sume : mahr care e cadoul de nunta, mlek care e aurul primit de mireasa la nunta si mai este suma la divort care nu stiu cum se scrie corect. la nunta fata primeste doar aurul care e in jur de 3000 de dolari la familii modeste, si sumele cresc....
am stat mult si m-am gandit de ce toata lumea pune toate conditiile astea, si am realizat ca in general familiile astea nu prea au nici o baza religioasa. familia fetei incearca sa se protejeze cum poate, cerand sumele astea imense, pentru ca in general inca inainte de nunta incep problemele intre miri.dupa nunta mireasa nu prea are nici un cuvant de spus si e sub papucul familiei sotului. nu prea mai are voie sa-si viziteze familia.nimeni nu mai accepta ca fata lor sa locuiasca la socri, pentru ca sunt prea multe casatorii distruse din cauza soacrelor.cele care cauta nurori, incearca sa gaseasca fete cat mai sarace sa nu aibe pretentii mari si sa faca dupa nunta ce vor cu ele.....ce sa-ti zic, suntem atat de departe de invataturile islamului, mai ales acolo unde oamenii inteleg araba si ar trebui sa inteleaga ce scrie in Qoran. fetele divortate aici parca au ciuma. ori le ia unul de varsta lui taica-su, ori unul cu inca vreo 2-3 neveste acasa si care doreste schimbare. soacra-mea cauta nora pentru ficior-su divortat in varsta de 35 de ani, si nu vrea divortate. vrea fete nemaritate, si sa vezi ce fete divortate dragute am vazut. pacat....ca femeile parca nu au nici o valoare.