Era un lucru...cum sa spun,----foric asta cu cramponatul,nu am zis niciodata sa nu invete omul,poate invata pe de rost orice scoala dar cred ca Islamul e un tot,ce ati spus ca fondatorii acestor scoli nu
s-au contrazis?Sigur ca nu,nici nu s-ar fi putut asta,desi in anumite timpuri chiar unele lucruri legate nu de dogma ci de practica religioasa au diferit,de ex. in chestiunea ablutiunii ,nu mai stiu care ori safei ,ori maliki a exprimat doua opinii in legatura cu spalarea picioarelor(cu sau fara ciorap)...chiar unul din sehii cu care am invatat a facut o gluma odata explicand aceste diferente ,a spus cand a imbatranit...ii era greu sa-si mai scoata ciorapii si desi el a fost cel care a spus ca nu se poate doar sa treci cu mana umeda peste ciorap ,cand a fost intrebat (in varsta fiind) a spus ca este permis.
Insa sa nu uitam ca aceste scoli si intemeietorii lor nu au existat in acleasi perioade,in timpul cand traia unul dintre ei se poate ca multe dintre hadisuri sa nici nu fi fost cunoscute si apoi prin cunoasterea lor sa fie altfel explicata o anumita chestiune...de exemplu ca tot m-am legat de ablutiune,desi la unele scoli stersul cefei este sunna,aceasta practica nu este recunoscuta ca facand parte din wudu...sehul cu care eu am studiat ,asa cum v-am spus hafez Quran si mashaa ALLAH un om extrem de invatat ,profesor universitar la cea mai faimoasa universitate din egypt a studiat absolut toate scolile.Si mai mult,religia comparata,tot,absolut,mashaa ALLAH credeti-ma pe cuvat ca fiecare litera din Quran o explica...